Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 witam, mam pytanko, co doradzilibyście kupić na platformę AMD(x2,Phenom), mobo na jakies AM2+. Pieniądze będe miał gdy sprzedam mój konfig: E8400 P5Q PRO A-DATA 2x2gb Chce coś taniego oraz dosyć wydajnego. Chciałbym żeby mi z tych pieniędzy, za które sprzedam sprzęt zostało także na wc. Na początku myślałem o czymś takim: 5000+ (x2) jakieś mobo na am2+ tanie i może jakieś 2gb kingstony Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 A czemu nie na intelu? Plyta z P31 + jakiś E2140/E2160 to ok 250zł, zostawiasz jedną kość RAMu i masz zestaw. Wydajnościowo odpowiednika od AMD po OC za te pieniadze nie złożysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Czy ja dobrze rozumiem to co napisałeś? Chcesz sprzedać zestaw: E8400 P5Q PRO A-DATA 2x2gb Żeby kupić gorsze AMD??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 A dlaczego chcesz zmieniać kompa?? Masz bardzo dobry konfig, więc dlaczego robić krok wstecz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 hm.. nie wymagam żeby detale w grach były super wysokie, może sprzedać i na intela?(jakieś e5200? i dfi jakieś?) poza tym chętnie bym wc założył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Chciałbym żeby mi z tych pieniędzy, za które sprzedam sprzęt zostało także na wc.ja wolalbym zostawic ten konfig ktory masz teraz (bardzo dobry sprzet) i zalatwiac sie do wiaderka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 może sprzedać tylko proca i ramy (bo mam 2gb kingstony) i kupić coś tańszego np. E5200 i będe miał troche kaski?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Na pewno bedziesz mial za to troche kaski ale nie dostaniesz tyle zeby sie to oplacalo. a wogole to za ile chcesz to sprzedac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 dobry proc, płyta i zapewne ram... nic tylko podkręć proca człowienu i zapomnij,że AMD istnieje bo na chwile obecną to Nieporozumienie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 no dobra podkrecalem, lecz teraz odpowiedźcie mi jedno sprzedać proca i ramy, kupić e5200 i wc?(narazie tylko cpu, później gpu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Po co ci WC?? Kręcisz jakoś mocno? Głośno ci?? Bzdura.. Już lepiej uzbierać na jakiegoś scytche.. Ale nie sprzedawać tego co masz.. Edytowane 7 Stycznia 2009 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 nie ma sensu sprzedawac tak dobrego zestawu kazdy Ci to powie, a WC to klapa... szczegolnie jesli w tym celu masz downgradowac sprzet... WC do WC!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Sasiad jak juz chcesz koniecznie WC to wez Kingi i 5200. Tylko nie AMD! A najlepiej zostawic i mugena, ninje lub cos bardziej ekonimicznego Aurasa Wave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Kolega chyba koniecznie chce sie pobawic w wc, a rodzice mu na takie "bzdury":P nie dadzą pieniędzy... wiec kombinuje jak koń pod górę. no dobra podkrecalem, lecz teraz odpowiedźcie mi jedno sprzedać proca i ramy, kupić e5200 i wc?(narazie tylko cpu, później gpu) doradzę to samo co inni od 10 postów.. nie ale na sile Cie nie przekonam... zechcesz to sprzedasz tego 8400, kupisz cos slabszego... bedziesz miec gorszego kompa, moze minimalnie cichszego, ale nawet po podkreceniu nie dorówna on Twojemu obecnemu konfigowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Kolega chyba koniecznie chce sie pobawic w wc, a rodzice mu na takie "bzdury":P nie dadzą pieniędzy... wiec kombinuje jak koń pod górę. Racja, lecz poprostu z racji tej, że nie musze mieć super konfigu chciałbym skorzystać z tego i kupić wc, a e5200 też da się wykręcić na 3ghz(lecz to nie będzie to samo co standardowe e8400 z 3ghz). Taka jest moja decyzja wiem, że wielu z Was myśli sobie co za idiota z niego taki config sprzedawać i kupować coś słabszego. Mi to nie robi różnicy grałem w cod2 na athlonie kiedyś będe i grał teraz nawet po zmianie. (3 lata grania na sieci i jazda na LANy wkręca :P) Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 ale na wc podejrzewam ze wykrecisz jakies 3800 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 na tej płycie co ma spokojnie wykręci 4,2ghz pod warunkiem,że pamięci są dobre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) 336*12,5=4200 pod warunkiem, ze procek jest dobry Edytowane 7 Stycznia 2009 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 właśnie, jakiej rewizji szukać? C0 czy E0? bo nie pamiętam która jest lepsza pod oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 nie pamietam tez, ale z tego co przeczytalem w temacie to najlepiej kreca sie te niedawno wyprodukowane (najnowsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 ponoć rewizja M0 jest nawet dobra na jednym z forach widziałem stabilnośc 4200mhz na 1,44 V :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...