Abdel_k9 Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Czy ktoś ma moze pojecie jak zrobić uklad dzieki ktoremu mozna by sterowac praca kilku silniczkow badz innych uzadzen wykonujacych prace fizyczna? Bo potrzebuje czegos takiego by zrealizowac moj maly projekt ale nie bardzo wiem jak zrobic sterowanie za posrednictwem portu szeregowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Ostatnio cos takiego było w Elektronice Praktycznej, czy Nowym Elektroniku, ale tam była praca silnika krokowego na comie. Sterowanie silniczkiem 2 lub 4 cewkowym, ale podejżewam, że pisząc własny program mógłbyś sterować dwoma silniczkami 2 cewkowymi. Powodenia. PS. Chodzi mi o bierzące numery tych czasopism. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 tez o czyms takim kiedys myslalem.. :D hehe pamietam nawet ze chcialem miedzyinnymi zaslony od okien "zautomatyzowac" :D i zebym mogl sterowac calym pokojem :D (sterowanie lampkami.. swiatlem.. zamkiem od drzwi...) to byly fajne pomysly.. ale pomyslalem ze co jakby sie komp zwalil ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Czy ktoś ma moze pojecie jak zrobić uklad dzieki ktoremu mozna by sterowac praca kilku silniczkow badz innych uzadzen wykonujacych prace fizyczna? Bo potrzebuje czegos takiego by zrealizowac moj maly projekt ale nie bardzo wiem jak zrobic sterowanie za posrednictwem portu szeregowego.Jak Ci sięuda daj znać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 wlasnie, daj znac :D Kiedys w CHIPie jakims, byl ukladzik do wlaczania/wylaczania pradu na gniazdkach w listwie, ale to nie to samo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 chyba bedzie duzo latweij zrobic to na LPT tam mozesz bez problemu "wlaczac" 8 kanalow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 A nie prościej do tego wykorzystać starą katarynkę? Gdzieś widziałem schemat jak przerobić atari na sterownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A nie prościej do tego wykorzystać starą katarynkę? Gdzieś widziałem schemat jak przerobić atari na sterownik. pod warunkiem ze masz atari pod reka i chcesz ten zabytek zmaltretowac. chyba jednak lepiej uzyc jakiegos mikrokontrolera ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...