Skocz do zawartości
Bujakashi

Samsung Hd642jj + Gigabyte Ga-ma770-ds3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem...

Kupilem nowy dysk Samsung HD642JJ, posiadam plyte Gigabyte GA-MA770-DS3 rev. 1.

Wgrany najnowszy bios, system Vista 64 bit home premium.

System stawialem majac w biosie ustawione AHCI.

Komputer co jakis czas przestaje reagowac, chodz myszka moge poruszac, w HD strasznie wysokie uzycie procka...

Czytam, googluje i nic... wydaje mi sie ze powinienem miec inny kontroler, ale nie mam pojecia jaki, nic kompletnie nie znalazlem i mam juz dosc... prosze wiec was o jakies sugestie... rady...

HD:

Dołączona grafika

Menadzer :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczesniej to sciagalem, rozpakowalem, wskazywalem z opcji dodaj nowy sprzet z dysku ale nic nie wykrywa...

Mam nadzieje, ze jak bede robil formata to jakos sobie z tym poradze (tylko fdd nie mam)

Dziekuje wam za chec pomocy, oczywiscie jak ktos jeszcze cos moze dodac od siebie... wciaz bede wdzieczny i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sterownik możesz wgrać na pendrive (oczywiście wcześniej wypakuj :P) W momencie kiedy przy instalacji Visty jest moment podziału dysku na partycję w rogu masz przycisk (Load Driver czyli Załaduj Sterownik) i wtedy wskazujesz na pendrive.

Instalowałeś wszystkie sterowniki z płyty?

Edytowane przez radiergummi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sterownik możesz wgrać na pendrive (oczywiście wcześniej wypakuj :P) W momencie kiedy przy instalacji Visty jest moment podziału dysku na partycję w rogu masz przycisk (Load Driver czyli Załaduj Sterownik) i wtedy wskazujesz na pendrive.

Instalowałeś wszystkie sterowniki z płyty?

Instalowalem wszystko, siedzialem nad tym 2 nocki, przy reinstalacji planowanej wkrotce zrobie tak jak piszesz, wielkie dzieki i piwko za tak dokladny opis !

Na chwile obecna dalem uaktualnij sterownik tyle, ze wskazalem caly wypakowany sterownik a nie jedynie wersje 64bit i poszlo (glupie bledy najtrudniej wylapac).

Wykres HD mocno nierownomierny, ale najwazniejsze ze zuzycie procka spadlo, burst wzrosl i mam nadzieje, ze na stale znikly zwiechy :)

HD:

Dołączona grafika

Menadzer:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi