Bujakashi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam Mam problem... Kupilem nowy dysk Samsung HD642JJ, posiadam plyte Gigabyte GA-MA770-DS3 rev. 1. Wgrany najnowszy bios, system Vista 64 bit home premium. System stawialem majac w biosie ustawione AHCI. Komputer co jakis czas przestaje reagowac, chodz myszka moge poruszac, w HD strasznie wysokie uzycie procka... Czytam, googluje i nic... wydaje mi sie ze powinienem miec inny kontroler, ale nie mam pojecia jaki, nic kompletnie nie znalazlem i mam juz dosc... prosze wiec was o jakies sugestie... rady... HD: Menadzer : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 System stawialem majac w biosie ustawione AHCI. A podczas instalacji wgrałeś sterownik AHCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 A podczas instalacji wgrałeś sterownik AHCI? Nic nie wolal, pozatym skad mialem ten sterownik wziac ? :) Jesli masz cos konkretnego na mysli za linka bede bardzo bardzo wdzieczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nic nie wolal, pozatym skad mialem ten sterownik wziac ?Np stąd http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...amp;FileID=3753 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Np stąd http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...amp;FileID=3753 Wczesniej to sciagalem, rozpakowalem, wskazywalem z opcji dodaj nowy sprzet z dysku ale nic nie wykrywa... Mam nadzieje, ze jak bede robil formata to jakos sobie z tym poradze (tylko fdd nie mam) Dziekuje wam za chec pomocy, oczywiscie jak ktos jeszcze cos moze dodac od siebie... wciaz bede wdzieczny i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Ten sterownik możesz wgrać na pendrive (oczywiście wcześniej wypakuj :P) W momencie kiedy przy instalacji Visty jest moment podziału dysku na partycję w rogu masz przycisk (Load Driver czyli Załaduj Sterownik) i wtedy wskazujesz na pendrive. Instalowałeś wszystkie sterowniki z płyty? Edytowane 7 Stycznia 2009 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Ten sterownik możesz wgrać na pendrive (oczywiście wcześniej wypakuj :P) W momencie kiedy przy instalacji Visty jest moment podziału dysku na partycję w rogu masz przycisk (Load Driver czyli Załaduj Sterownik) i wtedy wskazujesz na pendrive. Instalowałeś wszystkie sterowniki z płyty? Instalowalem wszystko, siedzialem nad tym 2 nocki, przy reinstalacji planowanej wkrotce zrobie tak jak piszesz, wielkie dzieki i piwko za tak dokladny opis ! Na chwile obecna dalem uaktualnij sterownik tyle, ze wskazalem caly wypakowany sterownik a nie jedynie wersje 64bit i poszlo (glupie bledy najtrudniej wylapac). Wykres HD mocno nierownomierny, ale najwazniejsze ze zuzycie procka spadlo, burst wzrosl i mam nadzieje, ze na stale znikly zwiechy :) HD: Menadzer: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 tez miałem ten problem z moim 322hj na xp sp3, ale nie miałem pojęcia, że jest powodowany przez dysk. Zainstalowałem vistę i problem ustąpił (choć mam kolejny:P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...