Kemot21 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam, Jestem posiadaczem pendrive'a Corsair Voyager 8 GB i ramki cyfrowej marki Lazer (typowy NoName). Niestety po upływie 2 tygodni bezproblemowego użytkowania pojawiły się problemy. Ramka nie potrafi wczytać zawartości pendrive'a choć bezproblemowo wczytuje zawartość innych pendrivów innych marek. Czy spotkał się już ktoś z podobnym problemem (np. w odtwarzaczach DVD)? Pamięć sformatowałem, ale niestety nie pomogło. Można jeszcze coś zrobić czy muszę się z tym pogodzic? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Może ramka jest w stanie odczytywać jedynie pliki zapisane na partycji FAT, a 8GB pen siłą rzeczy jest na FAT32. Tylko to przyszło mi do głowy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemot21 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Na szczęście rozwiązałem problem. Pendrive'a sformatowałem programem Hard Disk Low Level Format Tool i ramka go wykryła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Ja używam do tego Flash Voyager Format Utility - jakoś tak... W każdym razie jest to program do formatowania, defragmentowania itp. Miałem podobny problem i ten program pomógł jak ręką odjął :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...