MoS1980 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Jako ,że piszę tu pierwszy raz chciałem wszystkich powitać. Przed świętami zakupiłem taki sprzęt jak w sigu i mam z nim kilka problemów i parę pytań a mianowicie: 1 Coś jest nie tak z USB na wyłączonym kompie - wyciągam wtyczkę z owego porty komp wstaję - naciskam klawisze (Lycosa) włącza się podświetlenie Na poprzednim mobo tego nie miałem ,co ustawiłem nie tak? 2 Dziwne restartowanie kompa - restartuje windę komp się wyłącza i po chwili wstaje - restartuje przyciskiem na budzie to samo Niby taki dual boot ,ale to tak wygląda jakbym wyjął wtyczkę z gniazdka . Na poprzednim mobo dual boot tak nie wyglądał (dyski pozostawały w ruchu) Czy to jest normalne? 3 Do czego w biosie służą funkcje - Ai Clock Twister - Ai Transaction Booster 4 Czy jest jakaś róznica w zamontowaniu coolera S.Ninja rev.A chodzi mi o uchwyty czy powinny być zamontowane wzdłuż mobo czy w poprzek? Wydaje mi się ,że temperaturki na procu mam za wysokie po 1h w Orthosie ,a mianowicie proc :63-64° rdzenie : rdzenie 60-61 w idle są ok proc 39° rdzenie 33° 5 Jako ,że pierwszy raz posiadam pamięci DDR3 (brak radiatora) jakie jest bezpieczne napięcie dla nich? Z góry THX za odpowiedzi. Edytowane 7 Stycznia 2009 przez MoS1980 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...