woj7up Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Własnie wlazłem na amdzone.com i widze że jest nowy bios do 8RDA i 8RDA+ :P szkoda że w robocie jestem :? oto linki: 8RDA+ http://web.epox.com/html/support-article.a...m0IO32N1o0Zz33d 8RDA http://web.epox.com/html/support-article.a...0I0o3N21OZ03Zg3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Poprawki 4/10/2003 - 273KB 1) Support auto detect 200MHz CPU. 2) Fixed NVLAN MAC address and 1394 GUID erased after BIOS updated on C17/C18D universal BIOS. 3) Fixed motherboard resource conflict on legacy free system. 4) Fixed unreported memory fail for AK2001 device. 5) Fixed adapted SCSI array AAC-364 boot fail postcode 8B. W koncu jestem spokojny o procki biegajace na 200MHz - jak producent zapewnia ze beda wykrywane prawidlowoto mysle ze do konca produkcji AXP posiedze na tej MOBO (no chyba ze AMD wymysli XP chodzace na 533 ;-)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 heh... i kto jest debesciak???? :D :D :D :twisted: :twisted: pozdrav Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 heh... i kto jest debesciak???? :D :D :D :twisted: :twisted: pozdrav Lagier EPOX jest debesciak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 heh... i kto jest debesciak???? :D :D :D :twisted: :twisted: pozdrav Lagier EPOX jest debesciak. hehehe... widze ze czytasz w moich myslach. O to chodzilo :D pozdrav Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 hmmm ten bios przekreca mi napiecie na -12V - mam na nim 63V :lol: - sprawdzalem w biosie hehehehe cos jednak nie tak z tym biosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 hmmm ten bios przekreca mi napiecie na -12V - mam na nim 63V :lol: - sprawdzalem w biosie hehehehe cos jednak nie tak z tym biosem a u mnie jest OK :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0h0 Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Apropos tego wykrywania to owszem moze jest ono zaimplementowane w ten bios, ale z tego co czytalem na innych forach, na ktorych wypowiadaja sie rzedstawiciele epoxa, wsparcie dla obslugi 200 mhz fsb jest tylko dla pcb rev 1.5 (8rda3+ ??), a nie dla 8rda/+ rev1.0/1.1 . Sam uzywam tego biosa i jestem z niego zadowolony (nie to zebym nie byl z poprzednich, ale po prosru nie ma z nim klopotow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Apropos tego wykrywania to owszem moze jest ono zaimplementowane w ten bios, ale z tego co czytalem na innych forach, na ktorych wypowiadaja sie rzedstawiciele epoxa, wsparcie dla obslugi 200 mhz fsb jest tylko dla pcb rev 1.5 (8rda3+ ??), a nie dla 8rda/+ rev1.0/1.1 . Sam uzywam tego biosa i jestem z niego zadowolony (nie to zebym nie byl z poprzednich, ale po prosru nie ma z nim klopotow).8O Przeciez to jest BIOS do 8RDA+ a nie 8RDA3+ - do tej drugiej plytki nie ma jeszcze nowszych BIOSow - przynajmniej na stronce web.epox.com - wiec mysle ze procki 200 FSB beda wykrywane na 8RDA+ rev 1.1 tym bardziej ze nie ma nowszego PCB tej plytki. A propos mozesz zapodac linki do jakiegos forum z przedstawicielami Epoxa. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Dla 8RDA też jest napisane, że: 2) Fixed NVLAN MAC address and 1394 GUID erased after BIOS updated on C17/C18D universal BIOS. Oświećcie mnie po co to tam jest napisane, przecież 8RDA nie ma LAN'u. Czekam na EPOX'a 8RDA i tak zwróciłem uwagę właśnie na ten ragment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cola Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Po wgraniu nowego biosu z kwietnia do Epoxa 8RDA proc oczyw. 1700+ nie chcial chodzic nawet na magistrali 190. Podejrzewalem plyte, wiec poszla inna plyta, inne pamieci .. i nic. Dopiero po wgraniu poprzedniego -problem zniknal. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 U mnie jest wszystko ok. Na tym biosie magistrala nadal do 236MHz ale raczej mało stabilnie niestety asynchr. Wkurza mnie tylko ten czerwony ekran na cholere on jest. A i może mi ktoś powiedzieć co sie stało z logiem. zwolnili to miejsce w biosie na koszt Magic Healt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ekran jest w celu wyeliminowania kłopotów z cold bootem - ustawia wszystkie zegary i robi restart - wtedy płyta startuje już normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaras Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Czyli jest sens sciagac ten bios --- daje on cos wogóle ja mam bios 3507.bin jak narazie max fsb210mhz-ddr420mhz :P Prosze o jakies konkrety tego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Czyli jest sens sciagac ten bios --- daje on cos wogóle ja mam bios 3507.bin jak narazie max fsb210mhz-ddr420mhz :P Prosze o jakies konkrety tego biosu To stary topic - człowieku - ten bios, który ty masz jest już nowszy - a najnowszy to 36.09 - do niego prowadzą te linki. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...