orkat Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Mam taki problem iz nie pamietam hasła do biosu a cos mi sie stało z komputerem ( laptop acer extrensa 5260z ) , ze nie chce się włączać nic innego niż bios. Problemy są takie : -nie mam stacji dyskietek tylko CD/DVD ale jej nie wykrywa ( chyba własnie musze zmienic to w biosie) -jak włączam kompa pokazuje sie jakis niebieski ekran że niby mam jakieś błedy , coś zle poinstalowałem 0 chodzi o to ze nic nie instalowałem , komp chodził , przejechałem sie z nim pociagiem 2h , włączyłem i pojawił sie ten problem. -jak przekładam dysk do innego kompa to wszystko działa , wiec to chyba nie problem dysku ( pozatym sformatowqałem go , a nadal ten sam problem ) -na bios mam założone hasło którego nie znam -wyciągniecie bateryjki na 24h nie pomogło -ktoś mi powiedział że bedzie potrzebne jakieś flashowanie biosu bios to PHOENIX Moje pytranie : Co to jest flashowanie biosu , jak tego dokonać na ACER EXTENSA 5260z , bios phoenix , brak stacji dyskietek odłaczenie bateryjki na 24h nic nie daje , nie znam hasła uniwersalnego PS.Czy zna ktos hasło uniwersalne do tego biosu ?? PS.Jestem ze szczecina , nie mam kasy na naprawe , a potrzebuje tego kompa !!!! prosze o odpowiedz Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 1. Żadne flashowanie. 2. Bateryjki nie wyciągałeś zapewne tylko baterie laptopa, a to nic nie daje. 3. Standardowe hasła można znaleźć w Sieci. 4. Mimo ustawienia HDD jako pierwszego urządzenia rozruchowego, powinno się dać jakimś przyciskiem (F1-F12) lub kombinacją (j.w. + Alt lub Ctrl) dać włączyć wybór, z czego ma startować komputer (CD/FDD/HDD/USB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Poszukaj bateryjki od BIOSU(może być schowana pod jakaś klapką lub w okolicach napędu CD/DVD ) i odłącz ją, w przypadku BIOSów PHOENIX skrótem do menu wyboru Bootowanie jest F8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Nie ma hasel uniwersalnych. Moze chodzilo Ci o: Acer Extensa 5620 ? Masz ustawione tylko setup password? Co sie dzieje jak trzy razy wpiszesz zle? W Acer Extensa 5620 da sie zresetowac wszystkie hasla przelacznikiem na plycie glownej. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orkat Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nie ma hasel uniwersalnych. Moze chodzilo Ci o: Acer Extensa 5620 ? Masz ustawione tylko setup password? Co sie dzieje jak trzy razy wpiszesz zle? W Acer Extensa 5620 da sie zresetowac wszystkie hasla przelacznikiem na plycie glownej. witaj, chodzi o ten model lapa co piszesz 5620z ustawione jest tylko setup password , 3 razy zle wpisanie powoduje wyskoczenie napisu "system disable 05353" i trzeba zresetować mozesz napisac jak znalezc ten przełacznik , jak wyglada i co z nim zrobic , moze najlepiej jakies zdiecie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) Wpisz, ktores z tych hasel: nn8q67a 3g4qlsm 3t8qrsf Edytowane 9 Stycznia 2009 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orkat Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Wpisz, ktores z tych hasel: nn8q67a 3g4qlsm 3t8qrsf jutro sprawdze bo dzis nie mam juz dostepu do tego kompa , a jak nie zadziala to co dalej ?? da rade cos zrobic ?? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Powinno zadzialac, jezeli nie to bedzie trzeba rozkrecic laptopa i zresetowac hasla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orkat Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 wszystko gra dzieki zainstalowalem xp , sterowniki do wifi ze strony acera a net nie dzial ?? wogule jak by wifi nie wykrywal , co to moze byc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Pamietaj o usunieciu hasla w biosie lub ustawieniu takiego, ktore bedziesz pamietal. Wifi masz wlaczone? Sp2 lub 3 masz zainstalowany? Wszystkie ustawienia polaczenia sa poprawne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orkat Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Pamietaj o usunieciu hasla w biosie lub ustawieniu takiego, ktore bedziesz pamietal. Wifi masz wlaczone? Sp2 lub 3 masz zainstalowany? Wszystkie ustawienia polaczenia sa poprawne? mam sp2 . a co do rwszty to nie mam pojecia gdzie sie włącza to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Niektore laptopy maja przycisk do wlaczania Wifi, poszukaj (lub skorzystaj z instrukcji), co do reszty to juz Ci nie pomoge bo nie wiem jaka masz siec i jakie ustawienia sa wymagane, zglos sie do dostawcy netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...