Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam, na wc mam ~500zł kolega Maniakalny(dzięki za pomoc) polecił mi coś takiego: blok d-tek fuzion uzywka 120-150zł chlodnica 2x120 lub 3x120 zwykła 80-120zł pompka laing ddc nowka 230zł weze złaczki i inne 50zł ewentulanie rezik uzywany jakis 50zł Chłodnica może być: http://www.cooling.pl/black-water-advanced...odukt,1814.html Aha i czy wszystkie nówki kupować w coolingu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Ja jak składałem pierwsze LC to używki ;) IMO też poszukaj używek bo Lainga można za 150-160zł kupić (mój poszedł jeszcze taniej). ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Jakbyś poszukiwał nówek taniej niż w coolingu to polecam się ;) patrz w sig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) a jak ze złączkami? bo ja się nie znam jakie do wc są dobre i estetyczne? aha i węże jakie? sorki, ale naprawde laik w tym jestem Edytowane 7 Stycznia 2009 przez Komixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Węże Tygon, Feser albo Polixy z motoryzacyjnego ;) Co do złączek to zależy od twoich upodobań ;) IMO najlepiej 10/13 skręcane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 a jak ze złączkami? bo ja się nie znam jakie do wc są dobre i estetyczne? [...]to jeszcze zalezy ile jestes gotow wydac na zlaczki, bo dobre i estetyczne to by Cie kosztowaly wiecej niz 50, podobnie weze Fasera, gdzie 1 metr kosztuje w granicach 25 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwad Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 metr fesera kosztuje 19 zl na coling.pl, polecam te węże w przeciwieństwie do tygona, złączki zwykłe skręcane 10/13 z cooling.pl , jak byś był zainteresowany to mam do sprzedania pompke swiftech 355(laing ddc 1T+) z dodatkowym topem z plaxi wathercooling oddam za 200 sama pompkę a za 250 pompke z topem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Najestetyczniejsze są markowe 10/13 (Feser, Koolance), ale stosowanie ich wiąże się z dużymi kosztami. Musisz się poważnie zastanowić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 a jak ze złączkami te 1/4 10/12 troche nie kumam, wiem, że to jest ich średnica, ale każde będzie pasowało do każdego bloku? to tylko poprostu ode mnie zależy jak ma wyglądać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 D-Tek i większość chłodnic mają gwint 1/4 Cala od ciebie zależy jakie sobie kupisz nk (choinki) lub sm (skręcane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Narazie mam coś takiego. Wychodzi razem 221.50PLN. i teraz tylko czy na pewno <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> te złączki i ten wąż. Po zmianie w konfiguratorze na fesera 10/16 i Szybkozłączka skręcana SM10/13, G1/4 - prosta, płaciłbym o 6 zł więcej. Nie wiem teraz czy zmieniać czy zostawiać... btw. Czarny Feser jest DROGI ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Chłodnica może być ale lepiej chyba dołożyć 3x120mm Wentyle weż 120mm a nie 80mm bo te 80 nie będą pasowały do chłodnicy Wąż weź Fesera 10/13 za 19zl mb Złączki zwykłe skręcane sm10/13 Napisz może ile możesz przeznaczyć kasy na to i jaki sprzęt będzie chłodziło to można coś lepiej dobrać. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenczek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 10/16 i Szybkozłączka skręcana SM10/13 jak ty zakrecisz weza o srednicy zewnetrznej 16mm na ta szybkozlaczke ??? wg mnie nie dasz rady zakrecic jej.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 fakt chetnie bym dolozyl, ale wiesz jeszcze trzeba blok na cpu i pompke kupic zmieszczajac sie do okolo 500zl chłodzić będzie narazie tylko cpu, później kupie blok na 8800gts proc jaki będzie chłodzić e5200(oc wskazane). myślałem o bloku d-teka i na dodatek 3x120 nie ma na stanie u nich, a ja bym preferował, jeszcze w next tygodniu to mieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 jak za 500zl to IMO lepiej rozłóż składanie WC w czasie i poluj na używane części na forum i na allegro. jak ci się uda to za te 500 będziesz miał jeszcze chłodzenie na gpu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Jeśli masz 500zł na wc to wybrałbym to: D-Tek cpu V1 - 120-140zł Black Water Advanced 122 - 80-100zł Laing DDC - 150zł 3m Fesera 10/13 - 60zł 8x złączka sm10/13 - 72zł Swiftecha Micro-res - 50zł Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 laing mialbym oferte rt1+ za 185 zl kupić i 3 m czarnego fesera 10/13 za 42zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Laing DDC 1t+ ma sens tylko przy bardzo rozbudowanych wc-etach. Przy twoim wc starczy zwykłe 1T bez +. Jest cichszy a różnicy w wydajności nie odczujesz. Za różnicę w cenie możesz dokupić jakiś top do Lainga. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 jak ty zakrecisz weza o srednicy zewnetrznej 16mm na ta szybkozlaczke ??? wg mnie nie dasz rady zakrecic jej.. ;/ Nawet nakrętki od 8/10 trzeba rozwiercać żeby waz 8/11 ładnie wszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nawet nakrętki od 8/10 trzeba rozwiercać żeby waz 8/11 ładnie wszedł.Na upartego wejdzie i na 8/10, tylko trzeba pomoczyc go w plynie wczesniej zeby sie nie skrecal :) przerabialem to juz pare razy, potem rozwiercanie/skrobanie, a zakonczylo sie na kupieniu odpowiednich nakretek... Bierz dokladnie dopasowany waz do zlaczek skrecanych coby nie bylo problemow pozniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) ale jak mam okazje za 185 <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to wezme go i bedzie taniej i wydajniej. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Komixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenczek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) ale jak mam okazje za 185 <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to wezme go i bedzie taniej i wydajniej. ale jak go szczelnie zakrecisz ?? u mnie ze zlaczkami SM 8/10 mialem problem..nie mialem jak zakrecic weza 8/10.5 bo bylo za ciasno..;/ edit. albo ferelnie trafilem z niewymiarowym wezem albo zlaczki trzeba bedzie szlifowac ;d Edytowane 8 Stycznia 2009 przez lenczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Ale mi chodzi o to że kupię szybkoskrętki 10/13 z gwintem 1/4 jak na lainga oraz węże 10/13 więc problemu nie będzie. Sorki ale nie chce mi się rozpisywać bo siedzę na n95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 jak bys byl zainteresowany, to mam Res-Top XSPC na Lainga DDC do opchniecia :) full komplet + choinki NK12 (brakuje diody). Pracowal tydzien :D z gwarancja itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...