azl Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam, ostatnio kupiłem sobie ten oto odtwarzacz: http://allegro.pl/item522525274_bellwood_3..._dvd_308_u.html Jednak ewidentnie nie radzi sobie z niektórymi kodekami (nie płytami!). W niektórych filmach obraz nie zostaje wyświetlany, odtwarza jedynie samą ścieżkę audio. Sprawdziłem w GSpocie kodek, który jest używany w filmie, którego mi nie odtwarza: DX50 - DivX 5.x/6.x, DivX503b1393p Zauważyłem, że filmy z którymi sobie nie radzi to tylko te z kodekiem DivX. Wszystkie XviD'y idą idealnie. Soft w tym Bellwoodzie jest najnowszy, wg producenta powinno odtwarzać DivX'y bez problemu. Jest na to jakiś sposób? Czekam na odpowiedź, pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Na stronie producenta jak i na samej obudowie urządzenia widnieje informacja że odtwarza Xvid o Divx nic nie znalazłem. Pozostaje konwersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azl Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Na stronie producenta jak i na samej obudowie urządzenia widnieje informacja że odtwarza Xvid o Divx nic nie znalazłem. Pozostaje konwersja.Jakieś wskazówki co do konwersji? Jaki program najlepiej użyć? Próbowałem coś zrobić z VirtualDubem, ale wysypał się błędami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Najlepszy z darmowych jest właśnie VirtualDub ,spróbuj nowszą wersje i sprawdź czy ma kodek na Xvida. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azl Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Proszę nie wciskaj mi kitu. Odtwarzacz ma pełne wsparcie dla MPEG-4, Qpela i GMC. Problem tkwił we włączonym muxowaniu danych filmów zakodowanych w DivXie. Teraz jest już ok, więc następnym razem postaraj się nie wprowadzać kogoś w błąd. Edytowane 9 Stycznia 2009 przez azl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...