Skocz do zawartości
L3X-T3R

Najopłacalniejszy Internet Adsl?

Rekomendowane odpowiedzi

Kończy mi się niedługo umowa z multimo i ciekaw jestem czy jest bardziej opłacalnego. Sprawdzałem już multimo, netię oraz erę. Najlepiej z nich wypada chyba Netia, zainteresowany jestem prędkością 4Mb (teraz mam 1Mb). Dodam tylko, że nie mogę założyć nic przez kablówkę bo takowej nie posiadam a internet "miastowy" jest bardzo kiepski (maksymalna prędkość to chyba 2MB i jest dużo problemów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ping to już inna sprawa i jest raczej indywidualną kwestią łącza(odległość od centralki itp.)

Co do wyboru ISP osobiście polecałbym Netie, ponad rok zero problemów prędkość maksymalna osiągana. Jednak musisz szczegółowo poprzeglądać oferty jak ja wybierałem to Netia miała 2 promocyjne jedna była lepsza w opcji na 36 miesięcy druga na 24.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ADSL na łączach TP

Według mnie absolutnie nie ma sensu polecać tej czy tamtej firmy, ponieważ tak czy siak wszystko spotyka się w tej samej szafie TP. Problemy z łączami tego typu w 99% wynikają z przeciążenia w szafach. Dlaczego w jakiś 70-80% przypadków nie można brać opcji 6 Mb (lub jak się weźmie to nie chce działać poprawnie) ? Po prostu szafy nie wydalają :lol2:

Znam kilka przypadków, że ludzie w centrum Bydgoszczy (blisko od centrali) musieli po jakimś czasie rezygnować z 6 Neo mb i przechodzić na 1-2 Mb.

To całe wprowadzenie Bitstream Access przez TP to jedno wielkie nieporozumienie :mad: Miała być ostra konkurencja i coraz niższe ceny, a mamy jedno wielkie ciach!o bo infrastruktura nie ogarnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś może czytał coś o Sferii? Mają 6mb po 89zł ale tylko w okolicach wawy. Ciekawe jak sprawuje ten ich internet?

Dzwoniłem do nich, mówią że trwają teraz prace, i niedługo dostępność będzie na całą Polskę, mam jeszcze trochę czasu to zobaczymy czy coś z tego wyniknie.

Edytowane przez L3X-T3R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi