L3X-T3R Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Kończy mi się niedługo umowa z multimo i ciekaw jestem czy jest bardziej opłacalnego. Sprawdzałem już multimo, netię oraz erę. Najlepiej z nich wypada chyba Netia, zainteresowany jestem prędkością 4Mb (teraz mam 1Mb). Dodam tylko, że nie mogę założyć nic przez kablówkę bo takowej nie posiadam a internet "miastowy" jest bardzo kiepski (maksymalna prędkość to chyba 2MB i jest dużo problemów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Swego czasu jak ja zamawiaqlem internet, to Dialog po łączach TP był tańszy od neostrady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 dlaczego netia wypada lepiej od multimo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 choćby dlatego, że Netia ma w ofercie 4MB internet a multimo nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 tez mi powod, multimo ma 6 po 2och i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 ale relacja predkosc/cena wypada jakby lepiej dla netii w przypadku llu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) No co ty gadasz ^^ Oczywiście, że to jest duży powód bo w końcu jest to dużo tańsze! Edytowane 8 Stycznia 2009 przez L3X-T3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 a jak wypada ping ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 ping to już inna sprawa i jest raczej indywidualną kwestią łącza(odległość od centralki itp.) Co do wyboru ISP osobiście polecałbym Netie, ponad rok zero problemów prędkość maksymalna osiągana. Jednak musisz szczegółowo poprzeglądać oferty jak ja wybierałem to Netia miała 2 promocyjne jedna była lepsza w opcji na 36 miesięcy druga na 24. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Co do ADSL na łączach TP Według mnie absolutnie nie ma sensu polecać tej czy tamtej firmy, ponieważ tak czy siak wszystko spotyka się w tej samej szafie TP. Problemy z łączami tego typu w 99% wynikają z przeciążenia w szafach. Dlaczego w jakiś 70-80% przypadków nie można brać opcji 6 Mb (lub jak się weźmie to nie chce działać poprawnie) ? Po prostu szafy nie wydalają :lol2: Znam kilka przypadków, że ludzie w centrum Bydgoszczy (blisko od centrali) musieli po jakimś czasie rezygnować z 6 Neo mb i przechodzić na 1-2 Mb. To całe wprowadzenie Bitstream Access przez TP to jedno wielkie nieporozumienie :mad: Miała być ostra konkurencja i coraz niższe ceny, a mamy jedno wielkie ciach!o bo infrastruktura nie ogarnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Ktoś może czytał coś o Sferii? Mają 6mb po 89zł ale tylko w okolicach wawy. Ciekawe jak sprawuje ten ich internet? Dzwoniłem do nich, mówią że trwają teraz prace, i niedługo dostępność będzie na całą Polskę, mam jeszcze trochę czasu to zobaczymy czy coś z tego wyniknie. Edytowane 10 Stycznia 2009 przez L3X-T3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...