twec Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Witam serdecznie! Panowie (i Panie - jeżeli takowe tutaj zaglądają), ostatnimi czasy do ręki wpadł mi 4-gigabajtowy zestaw pamięci od GeIL-a, a dokładnie moduły z serii Ultra (2x 2GB 800MHz 4-4-4-12). Mimo tego, że całość wyglądała bardzo sympatycznie: Nie mogłem się jakoś do nich zabrać... W końcu jednak, trochę z nudów może, postanowiłem wsadzić je na płytę główną i zobaczyć ile są warte... Co się okazało? SuperPI 32M: Pamięci przy 2,15V robią stabilne 541MHz 5-5-5-15! Szczerze przyznam, że trochę mnie to zszokowało ;). Dlaczego? A dlatego, iż memki te to koszt tylko 199 zł za 4GB... Zatem wynik 1082MHz zaskakuje pozytywnie :). PS Jeżeli jesteście ciekawy osiągów na wyższych napięciach, piszcie. W miarę wolnego czasu (i możliwości modułów oczywiście) postaram się je dołożyć. PS2 Post wyedytowany. Do wcześniejszego wkradł się mały błąd w postaci złych screenów, za co serdecznie przepraszam. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez twec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Daj orthosa priorytet 9 z półtorej godzinki i bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 No właśnie, szkoda mi było czasu. W wolnej chwili postaram się je jeszcze pokatować i uzupełnić topic :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) No to moje nie były droższe aż całe 30zł a podkręcają się tak: 1130MHz 5-4-4-12 2.1v ale to nie ich koniec mam tak ustawione ze względu na procesor :wink: Edytowane 9 Stycznia 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Szczerze przyznam, że trochę mnie to zszokowało ;). Dlaczego? A dlatego, iż memki te to koszt tylko 199 zł za 4GB... Zatem wynik 1082MHz zaskakuje pozytywnie :). http://proline.pl/sklep.php?prodid=PATRIOT+DDR2+4GB+D84 Jeszcze tansze a i lepiej mi ida od twoich, co z tego skoro to LOTERIA :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zeby zbadać dany model trzeba przetestować kilka szt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zeby zbadać dany model trzeba przetestować kilka szt Dokładnie to tak samo jak z prockami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Grzeją się te pamięci ? Bo mam stare 2x1gb Ultra, napięcie 2.1v i nie da się ich dotknąć ... Robią aż 900 mhz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zimne ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) @seba84_2005 tylko że twoje memki to na defaulcie są 1000Mhz w ddr a te geile są 800Mhz więc nie ma co porównywać twec jak na to co ostatnio wypuszcza Geil to ładnie poleciały :P Edytowane 9 Stycznia 2009 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) @seba84_2005 tylko że twoje memki to na defaulcie są 1000Mhz w ddr a te geile są 800Mhz więc nie ma co porównywać twec jak na to co ostatnio wypuszcza Geil to ładnie poleciały :P na defie właśnie są 800MHz :wink: tylko mają taki profil EPP zapisany jakbyś chciał mieć więcej MHz :wink: http://allegro.pl/item517566173_crucial_4g...ram_okazja.html Edytowane 9 Stycznia 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...