ABI-FOX Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jest ok. 15 kluczy na cały Świat :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Moze ktos cos powie o opcji VirtualWindowsXP. Jak to dziala? Bo sciagnalem plik i co dalej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jakim programem nagraliście to iso na płytę? Ja korzystam z DeepBurner wybieram tam ten plik iso i po sekundzie wywala płytę ze stacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 nagraj se alcoholem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Ja CD XP Burnerem i dziala bez problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Skad sie biora tacy agenci co im Windows 7 chodzi szybciej niz XP zakladajac ze oba systemy sa zainstalowane jak nalezy ??? tacy to chyba musza pracowac w kotlowni ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jakim programem nagraliście to iso na płytę? Ja korzystam z DeepBurner wybieram tam ten plik iso i po sekundzie wywala płytę ze stacji. Ja nagralem iso na dvd z pod win 7 beta 7000, ktorego mialem jeszcze rano. Poprostu kliknalem na plik obrazu dwa razy LPM i wyskoczylo okienko wprowadzajace do wypalania plytki. Potem restart i boot z cd i juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jakim programem nagraliście to iso na płytę? Ja korzystam z DeepBurner wybieram tam ten plik iso i po sekundzie wywala płytę ze stacji.Windowsem 7 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Skad sie biora tacy agenci co im Windows 7 chodzi szybciej niz XP zakladajac ze oba systemy sa zainstalowane jak nalezy ??? tacy to chyba musza pracowac w kotlowni ;) A co Tobie win 7 sprawia problemy ?. System masz na macierzy ?, bo inaczej nie widze sensu. Nigdy nie widzialem tak szybkiego oesa jak ta wersja 7, a xp pro 32 bit mam z sp3 jak by co. Na pewno nie jestem jedyny, ktory ma podobne odczucia. W ogole skad Ci sie wziela ta kotlownia :unsure: ?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 No w tym problem, że cały hype opiera się na szybkości działania samego systemu, a zapominają wszyscy o programach, grach. System działa rzeczywiście dobrze na bardzo średnim kompie, ale do gier to już istna tragedia. Sam mam kompa akurat pod CSS(tylko w to w sumie gram) i tak jak pod XP gierka śmigała wyśmienicie tak tutaj na jednym smoke'u potrafi zdławić do 30fps, a do tego ten nieznosny laaag myszy, który na XP nie występował w ogóle. Tylko nie piszcie czasem, że "trzeba mieć sprzęt", bo to nie tym polega zabawa. Przyznać jednak trzeba, że M$ rozegrał to po mistrzowsku :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 No w tym problem, że cały hype opiera się na szybkości działania samego systemu, a zapominają wszyscy o programach, grach. System działa rzeczywiście dobrze na bardzo średnim kompie, ale do gier to już istna tragedia. Sam mam kompa akurat pod CSS(tylko w to w sumie gram) i tak jak pod XP gierka śmigała wyśmienicie tak tutaj na jednym smoke'u potrafi zdławić do 30fps, a do tego ten nieznosny laaag myszy, który na XP nie występował w ogóle. Tylko nie piszcie czasem, że "trzeba mieć sprzęt", bo to nie tym polega zabawa. Przyznać jednak trzeba, że M$ rozegrał to po mistrzowsku :wink: Zobacz, co się dzieje, gdy wyłączysz Antialiasing (CS:S)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 No w tym problem, że cały hype opiera się na szybkości działania samego systemu, a zapominają wszyscy o programach, grach. System działa rzeczywiście dobrze na bardzo średnim kompie, ale do gier to już istna tragedia. Sam mam kompa akurat pod CSS(tylko w to w sumie gram) i tak jak pod XP gierka śmigała wyśmienicie tak tutaj na jednym smoke'u potrafi zdławić do 30fps, a do tego ten nieznosny laaag myszy, który na XP nie występował w ogóle. Tylko nie piszcie czasem, że "trzeba mieć sprzęt", bo to nie tym polega zabawa. Przyznać jednak trzeba, że M$ rozegrał to po mistrzowsku :wink: Bez obrazy, ale jak chcesz miec dobra wydajnosc w grach w win 7, to musisz miec mocny zestaw. U mnie przy gtx 285 systemowy skaner wydajnosci pokazuje zaledwie 6.2 punktu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Bez obrazy, ale jak chcesz miec dobra wydajnosc w grach w win 7, to musisz miec mocny zestaw.A to dlaczego? Co jest powodem, że karty pokroju GF7/X1950(SM3.0) mają dużo niższą wydajność? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 No w tym problem, że cały hype opiera się na szybkości działania samego systemu, a zapominają wszyscy o programach, grach. System działa rzeczywiście dobrze na bardzo średnim kompie, ale do gier to już istna tragedia. Sam mam kompa akurat pod CSS(tylko w to w sumie gram) i tak jak pod XP gierka śmigała wyśmienicie tak tutaj na jednym smoke'u potrafi zdławić do 30fps, a do tego ten nieznosny laaag myszy, który na XP nie występował w ogóle. Tylko nie piszcie czasem, że "trzeba mieć sprzęt", bo to nie tym polega zabawa. Przyznać jednak trzeba, że M$ rozegrał to po mistrzowsku :wink: Eee raczej stawiam na potrzebe zoptymalizowania sterowników a nie wine samego systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) A co Tobie win 7 sprawia problemy ?. System masz na macierzy ?, bo inaczej nie widze sensu. Nigdy nie widzialem tak szybkiego oesa jak ta wersja 7, a xp pro 32 bit mam z sp3 jak by co. Na pewno nie jestem jedyny, ktory ma podobne odczucia. W ogole skad Ci sie wziela ta kotlownia :unsure: ?. Czemu cały czas myślac o szybkości , myślisz o operacjach na pulpicie :wink: . Co ci da macierz w win7 :wink: , stosując szybsze dyski to tylko start win7 przyśpieszy , a xp nie ehhh. Umnie start win7 - 50sek , xp - 27sek :lol2: Co do kotłowni to tam może być dusznawo i czasami fale mózgowe nie układają się jakbyśmy chcieli :wink: Edytowane 5 Maja 2009 przez sideband Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Powoli nudne staje się to ciągłe porównywanie do XP. Nie żebym był jakimś przeciwnikiem XP, ale po prostu korzystając z niego przez ponad 4 lata dało się odczuć, że system nie jest idealny i chyba nikt temu nie zaprzeczy. Na Viście pracowałem z powodu obsługi 4GB ramu, na Sevenie pracuje z przyjemności ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Też mam już dość, jak co niektórzy tylko najeżdżają na nowsze systemy typu Vista, Seven. I mówią jaki ten XP jest cudowny. Jest to dobry system ale jego lata świetności przeminęły, nie ma co się zatrzymywać tylko iść do przodu. A jeśli znajdzie się parę osób co lubi się cofać, to dajcie innym się rozwijać a nie marudźcie na okrągło. Żaden system nie jest idealny, nawet XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 A ja tak kapkę z innej beczki. Pobrałem sobie RC 64bit i tak dumam nad przetestowaniem, ale bez usuwania swojego XP. Czy jeśli wydzielę sobie partycję, powiedzmy 100GB i na niej wgram Windowsa 7 to nie będę miał problemów z uruchamianiem systemów? Nie wystąpi żaden konflikt z XP SP3, który jest na innej partycji (C:)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) sough Oczywiscie ze nie , dla wersji x64 styknie partycja 30-40GB czasami nawet mniej . Edytowane 6 Maja 2009 przez Mario2k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) @sough potwierdzam boot manager instaluje się OK :) osobiście zainstalowałem na drugim dysku (ata-200gb-wolniejszy od pierwszego) WIN7 64bit. boot manager zainstalował się na dysku z WINXP. podstawowe ustawienia bootowania są w standardowym miejscu. (komputer/właściwości zaawansowane/uruchamianie i odzysk...) nawet pozmieniałem literki dysków tak żeby w jednym i drugim systemie były tak samo i o dziwo nic się nie wypierdzieliło :) pierwsze wrażenia w WIN7 trochę mieszane: te cukierkowe kolory (podobnie jak w Viscie) oczy wypalają :D, sterowników typowo pod WIN7 mało (od visty często działają)... szybkość działania sytemu (jak na razie) zaskoczyła mnie na +. w porównaniu z Vistą jest różnica... jak na moje obliczenia (3d smarki) jakoś -%5 w porównaniu do XP ... choć to głupie porównanie bo tych systemów nie da się w ten sposób porównać, ale tak to mniej więcej wygląda na moim kompie. no i mogliby trochę więcej wersji językowych zrobić np. PL ;) Edytowane 6 Maja 2009 przez lukebed Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 A to dlaczego? Co jest powodem, że karty pokroju GF7/X1950(SM3.0) mają dużo niższą wydajność? Nie wiem dla czego jest mniejsza wydajnosc na kartach gf7 i x1950...moze dla tego, ze te karty nie maja wsparcia dx 10 :unsure:. Side.....operacje na pulpicie sa tak szybkie, ze nie mam co sie nawet przyczepic. Mi chodzilo bardziej o wczytywanie gier, jakichkolwiek benchmarkow itp. Sam internet zasuwa jak wsciekly nie mowiac jak slicznie przelanczaja sie okienka. Dyski nie drapia jak w viscie a dla przykladu defragmentacja po postawieniu systemu trwala pare minut , a system zajmuje 8 gb !. Numer z kotlownia jest nie na miejscu. Gosc za duzo siedzi na wyspach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Nie wiem dla czego jest mniejsza wydajnosc na kartach gf7 i x1950...moze dla tego, ze te karty nie maja wsparcia dx 10 :unsure: .ale w7 jest juz dx11. co tym bardziej uniemozliwia kompatybilnosc dla wspolczesnego sprzetu. nie mowie o kompatybilnosc wstecznej, bo ta musiala byc zachowana. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 sough Oczywiscie ze nie , dla wersj i x64 styknie partycja 30-40GB czasami nawet mniej . Hmm ja instalowałem x64 na partycji 30gb, gdzie było może z 18gb wolnych i po zostało jeszcze ok. 9gb. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 to interesujace bo ja instalowalem tez na partycji 30gb, tyle ze byla cala wolna i w7 zezarl mi ponad 20gb. sam katalog windows ma teraz 14gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 U siebie również mam 2 OS'y i problemu nie ma żadnego. Katalog windows zajmuje 11GB (win7 64bit), także partycja 30gb w zupełności wstarczy. Zobacz, co się dzieje, gdy wyłączysz Antialiasing (CS:S)...Nic to nie zmienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 http://kfah.spirecss.org/images/Untitled-1.jpg http://kfah.spirecss.org/images/Untitled-2.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) http://kfah.spirecss.org/images/Untitled-1.jpg http://kfah.spirecss.org/images/Untitled-2.jpg Az sie wierzyc nie chcę :blink: Musze przyznać, że bez AA odpaliłem css dopiero w nocy będąc samemu na mapie, więc kierowałem sie tylko lagiem mycyh. Dzisiaj sprawdzę na jakieś mapce z większą ilością graczy i dam znać. Edytowane 6 Maja 2009 przez trymek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 to interesujace bo ja instalowalem tez na partycji 30gb, tyle ze byla cala wolna i w7 zezarl mi ponad 20gb. sam katalog windows ma teraz 14gb No rzeczywiście ciekawe, 20gb to ja nawet nie miałem w momencie instalacji. :D Wyłączyłem przywracanie systemu może to coś dało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Tuner Haupejdza 150 MCE dzizala na W7 idealnie na sterach z XP , zas samo oprogramowanie Media Center z tego Windowsa jest idealne. Eh , az jestem w szoku bo wreszcie MCE dzialajacy bez probemow - mozliwosc sterowania kompem przez pilota radiowego na usb ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 W7 RC1 x86. Uruchamiam instalator na staruszku AXP 2000+ i płycie Abit NF7S (nForce2) i ... instalator wita mnie komunikatem, że nie ma dysku twardego, gdzie mógłby się zadomowić. No to ja klikam BROWSE, coby z dysku podać mu sterowniki i ... widzi tylko FLOPA, DVD i wirtualny napęd, który tworzy w celu instalacji! Czy MS nie mógłby zaimplementować prosty filemanager, żeby sterowniki odczytać z PenDrive? W 2009 roku muszę flopa podpinać do kompa, żeby sterowniki dysku zainstalować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...