grzeg255 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Jakby komus nie pasowal wyglad czcionki,slaba ostrosc i problem z ustawieniem ClearType: Komputer->Wlasciwosci->Zaawansowane ustawienia systemu->Wydajnosc->Odznaczyc ptaszka przy wygladzaniu krawedzi czcionki ekranowej. U mnie w koncu pomoglo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Druga sprawa, że nie mogę zainstalować AI Suite (ani SixEngine) do płyty głównej i nie mogę przez to regulować prędkości wiatraków obudowy i mam przez to niezłą suszarkę (ps. nie wiem czemu nigdy mi nie działało spowolnienie wiatraka cpu, zawsze ma ok1380rpm). W biosie jakoś też nie mogę wybrać prędkości wiatraków, tylko albo 1380rpm albo ignored.Asus wypuścił wersje beta swoich narzędzi, w wersji dla Windows7. Sprawdź ten link http://support.asus.com/download/download....SLanguage=pl-pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 a czy ktos moze spolszczł w7 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) tak, komuś się to udało ;) Edytowane 29 Maja 2009 przez meeron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Przecież już jest oficjalna paczka PL na WindowsUpate. Tylko jak ktoś sobie "spolszczył", to polski już może nie być widoczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 A skąd Wy macie te wersje powyżej 7100??? Ja sciągałem wczoraj z oficjalnej strony win7 x64 i to jest 7100. Dziwne bo teraz winamp niektóre pliki DTS otwiera, ale na panelu głośników mam DolbyDigital a nie DTS, a niektóre dalej idą za szybko lub za wolno albo szum. Dziwne. A teraz to wogóle w IE jak pisze to mi literki z mega dużym opóźnieniem wchodzą, wcześniej tak nie było? Komp za wolny?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 spolszczenie zamienia wszystko na jezyk PL czy sa jakies nie dopracowania?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Asus wypuścił wersje beta swoich narzędzi, w wersji dla Windows7. Sprawdź ten link http://support.asus.com/download/download....SLanguage=pl-plPoprzednia wersja też działa tylko w trybie zgodności z Vista. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Na coś się wczoraj natknałem, ale olałem bo przez 3tyg. pracy na ang, ledwo zwróciłem na to uwagę. Więc nawet teraz nie pamiętam co to dokładnie było, aczkolwiek prawie całe okno po polsku a jedno zdanie ang. Może że mi się śniło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 a czy ktos moze spolszczł w7 ???Windows Update > Opcjonalne apdejty > Polski język... Czytaj temat po prostu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Jak u was z czasem zamykania/uruchamiania sysa ? Ja sobie mierzyłem ostatnio i wyszło mi 8 sekund na zamkniecie. Co do odpalenia sysa to od momentu logo z windowsa wyszlo 30 sekund choć nie mam dużo programów bo w zasadzie to avira ,gg i czasem może fraps. Czy mogłoby to ulec zmianie przesiadajac sie na 64bity ? Zainstalowałem wersję 32 bo taka mi sie już ściągnąła. No ale jeśli byłaby jakaś poprawa to byłoby fajnie. A i czy jest jakiś realny wzrost wydajnosci majac aplikacje 64 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Jak u was z czasem zamykania/uruchamiania sysa ? Ja sobie mierzyłem ostatnio i wyszło mi 8 sekund na zamkniecie. Co do odpalenia sysa to od momentu logo z windowsa wyszlo 30 sekund choć nie mam dużo programów bo w zasadzie to avira ,gg i czasem może fraps. Czy mogłoby to ulec zmianie przesiadajac sie na 64bity?...Spraw sobie szybszy dysk/i o niskim czasie dostępu to sobie skrócisz ten czas... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Nie zamierzam zmieniać dysku bo mi odpowiada w 100% ;). Po prostu pytam tylko czy zmiana systemu jak i aplikacje mogą przynieść odczuwalny wzrost wydajności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) ja mam następujący problem krótkie streszczenie historii: działałem na viscie 64bit, ale autocad nie chciał mi działać więc musiałem się przesiąść na 32 bit, a miałem dysk usb pod ręką to nie chciałem sobie syfu robić wiec wpadłem na pomysł żeby XP zainstalować na tym właśnie dysku. zainstalował się, wszystko w porządku potem chce wracać na viste a tu error że nie można uruchomić systemu windows... działał tylko xp i na nim ściągnąłem vistabootpro który naprawił bootowanie visty, no ale XP z usb już nie uruchomiłem. Dziś naszła mnie chęć na przesiadkę na 7 x64, byłem pewny ze sterowniki do wifi będą hulać na 7, ale się przeliczyłem... więc znowu chciałem wrócić na viste żeby ściągnąć najnowsze i w tym momencie pojawił się znany błąd o niemożliwości uruchomieniu systemu, o dziwo jeszcze widniała tam opcja uruchomienia XP, więc zostałem praktycznie bez użytecznego systemu. płytka z vistą i instalacja nowej... na szczęście miałem wersje 32bit i sterki od wifi od razu działały, po 5s w googlach okazało się że do mojej sieciówki wyszły nieoficjalne sterki dla 7, i znowu chęć powrotu na siódemkę a tu znowu błąd z uruchomieniem systemu. :/ vista boot pro znajduje tylko aktualny system, i stary oznaczony jako 'earlier...' który nie ma przypisanej konkretnej ścieżki bootowani tylko "\ntldr" i teraz pytanie :) : czy jest jakaś możliwość ustawienia tych wszystkich 3 systemów przy wyborze bootowania? chciałbym żeby zostały vista x64 x86 i siódemka, a tego xpka wywalić w cholerę. ktoś ma jakiś pomysł? Edytowane 29 Maja 2009 przez p!Ck3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Mam problem z kolejnością wyboru systemu. Chciałbym, aby pierwszy na liście był poczciwy XP, jednak nie potrafię tego zrobić... Poza tym, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób będzie można odinstalować system, skoro ma się już nieuruchamiać 1 sierpnia (info z pierwszej strony wątku) w taki sposób, aby nie pozostawił po sobie żadnych zbędnych śmieci? Jeżeli było już w tym temacie, to proszę, nie piszcie, że było, ale podajcie konkretne rozwiązanie. Nie wszyscy mają tyle czasu, aby przeszukać 70 stron tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 System to nie aplikacja - tego sie nie odinstalowuje! Zainstaluj wersje RC to będziesz mial licencje do marca 2010. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Poza tym, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób będzie można odinstalować system, skoro ma się już nieuruchamiać 1 sierpnia (info z pierwszej strony wątku) w taki sposób, aby nie pozostawił po sobie żadnych zbędnych śmieci? Format Mózg: /FS:NTFS /Q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavea Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) Mam pytanie gdzie odczytać jakie połączenia zostały zablokowane przez wbudowanego firewalla. W Event Viewer nie mogę się tego doszukać, chociaż od razu przyznam że nie jestem z nim obeznany. Znalazłem wprawdzie w Event Viewer gałąź: "Applications and Services Logs"\Microsoft\Windows\"Windows Firewall With Advanced Security", ale w nim jest tylko: - ConnectionSecurity (puste) - ConnectionSecurityVerbose (puste) - Firewall (nie puste, ale nie widzę w nim info o żadnym zablokowanym połączeniu) - FirewallVerbose (puste) Na pewno zablokował przynajmniej jedno połączenie do serwera www (apache) bo specjalnie sprawdzałem z zewnątrz czy na pewno nie da się wejść na mój komputer z innego komputera po www. Chciałbym zobaczyć gdzieś log z zaznaczonymi na czerwono zablokowanymi połączniami. Czy może za dużo wymagam od wbudowanego firewalla? Planuję wybróbować dodatkowo Comodo, ale logi zablokowanych połączeń wbudowanego firewalla i tak by się przydały. Edytowane 29 Maja 2009 przez Cavea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Ja wlasnie zetknalem sie z jednym problemem,a mianowicie podlaczeniem nawigacji,system nie rozpoznaje urzadzenia :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 czy moze ktos wytlumaczyc jak spolszczy w7?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barTTuss Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) Witam. Posiadam najnowszego Dx, sterowniki do karty graficznej (dla win7). Podczas grania po około 3-7min gra wywala do pulpitu bez żadnego komunikatu. Nie jest to jedna gra ale wszystkie. Build to 7100 i 64bit Kilka dni po instalacji win7 gry działały bez problemu przez dłuższy czas. W trybie zgodności z XP SP3 to samo. Pozdrawiam Edytowane 29 Maja 2009 przez barTTuss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) Poprzednia wersja też działa tylko w trybie zgodności z Vista. A u mnie nie dziala ani jedne ani drugie, w zadnym trybie zgodnosci (z vista, sp1 i sp2 nie dziala, wszystko jako admin). A jak z tym DTS? Teraz np filmy z dts dzialaja jako dts ale tylko w stereo, albo DD5.1m nie moge zrobic dts 5.1. Przypomne, moj post nr 2010. Edytowane 29 Maja 2009 przez majki84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Mam pytanie gdzie odczytać jakie połączenia zostały zablokowane przez wbudowanego firewalla.Sprawdź to, co zapora wrzuca do logów, może będzie to akurat to, czego potrzebujesz. Logowanie jest domyślnie wyłączone, aby włączyć musisz wejść w Panel Sterowania/Zapora Systemu Windows, następnie kliknąć w lewym panelu "Ustawienia Zaawansowane", a następnie w nowo otwartym oknie wybrać menu "Akcja/Właściwości". W zakładce odnoszącej się do profilu prywatnego klikasz przycisk "Dostosuj" w sekcji "Rejestrowanie". Opcja która Ciebie interesuje to "Rejestruj porzucone pakiety". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 czy moze ktos wytlumaczyc jak spolszczy w7??Uruchomic Windows Update i sciagnac polski pakiet jezykowy, ktory znajduje sie w Optional Updates. Bylo juz tu o tym pisane ze trzy razy... ludzie, czytajcie watek zanim zadacie pytanie, bo sie tu coraz wiekszy smietnik robi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Mam taki problem, ze zniknela mi partycja D. Przy instalacji w7 zrobilem jej format i pozniej przy starcie systemu zauwazylem ze zostala ona przemianowana na C, a sama D gdzies zniknela.. Malo nie dostalem zawalu na mysl o utracie danych, ale w partition magicu widze ze D jednak jest (pozbawiona etykiety i literki), tylko nie wiem jak ja przywrocic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Przypisać literkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Dwa problemy: 1. Nowe GG po każdym zamknięciu systemu wywala jakiś Crash Report czy coś takiego. Błąd siódemki czy GG?? 2. Po podpięciu gitary elektrycznej do Line-In mam spore opóźnienie na komputrze, rzędu 1-1.5 sekundy co praktycznie uniemożliwia grę... podejrzewam że kwestia sterowników, bo żadnej opcji do zmiany opóźnienia nie znalazłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 barTTuss Zacznij od sprecyzowania jakie gry ?? i zapodaj sobie info o sprzecie w sygnaturze , ot poprostu bedzie latwiej ci pomoc a tak ,trza zgadywac co ty tam masz na mysli :) Jezeli grafe masz podkrecona , to daj ja na default to samo z cpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barTTuss Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Mario2k: Gry to np: Assassins Creed, Sims3, Terminator Salvation. Na początku było wszystko OK CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3Ghz @ 3,5Ghz + Pentagram Freezone HP-120 Board: Gigabyte EP45-DS3R RAM: 2x KingMax 800 MHz 2 GB DDR2 GPU: Asus GeForce 9600GT @ 1024MB HDD: SEGATE BARACUDA 640GB PWR: Rasurbo DLP Silent Power @ 530W Edytowane 30 Maja 2009 przez barTTuss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Dwa problemy: 1. Nowe GG po każdym zamknięciu systemu wywala jakiś Crash Report czy coś takiego. Błąd siódemki czy GG?? mam to samo z poczatku tego nie bylo, u mnie jednak przy uruchamianiu gg jest ten crash. pozostaje tylko olać ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...