Camis Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Co poradzic na pikseloze w filmach na najnowszych sterach Nvidi ? Na 182.* bylo ok :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Przelaczyc w media playerze : view-options-playback-output>VRM7 na EVR. Inna opcja jest uzywanie AllPLayera , uzywa innego ustawienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 ...poczekaj na RC2 bo ma być 11 czerwca gotowy. :blink: miał być tylko jeden RC... Wqr wiają tylko bo nie nadążamy ściągać i instalowac, mam nadzieje, że bedzie można uaktualnić RC1 do RC2... PS. a to autołaczenie neta na modemie jak zrobić? :razz: Tylko mi chyba nie zadziała, bo ogólnie mi BlueScreeny wywalały na starcie gdy miałem podłączony modem. Musiłem ustawić ręczne uruchamianie usługi Speedtouch 330 Manager i po włączeniu systemu musze teraz ręcznie ją włączać to wtedy nie ma BSODa i jest ok :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 :blink: miał być tylko jeden RC... Wqr wiają tylko bo nie nadążamy ściągać i instalowac, mam nadzieje, że bedzie można uaktualnić RC1 do RC2... PS. a to autołaczenie neta na modemie jak zrobić? :razz: Tylko mi chyba nie zadziała, bo ogólnie mi BlueScreeny wywalały na starcie gdy miałem podłączony modem. Musiłem ustawić ręczne uruchamianie usługi Speedtouch 330 Manager i po włączeniu systemu musze teraz ręcznie ją włączać to wtedy nie ma BSODa i jest ok :rolleyes: Zapomnij. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 E tam, modyfikacja jednego pliku w instalce albo klucza w rejestrze i już wszystko możliwe. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 :blink: miał być tylko jeden RC... Wqr wiają tylko bo nie nadążamy ściągać i instalowac, mam nadzieje, że bedzie można uaktualnić RC1 do RC2... PS. a to autołaczenie neta na modemie jak zrobić? :razz: Tylko mi chyba nie zadziała, bo ogólnie mi BlueScreeny wywalały na starcie gdy miałem podłączony modem. Musiłem ustawić ręczne uruchamianie usługi Speedtouch 330 Manager i po włączeniu systemu musze teraz ręcznie ją włączać to wtedy nie ma BSODa i jest ok :rolleyes: Ja w ogole nie uswiadczylem niebieskiego ekranu, natomiast samo dzialanie ADSLAutoconnect bylo wadliwe. Jak wiemy, w oknie programu jest obszar, cos w stylu log aktualnych operacji. Na W7 w ogole nie bylo tam tekstu tylko puste pole. Mozna sprobowac patentu jak na xp czyli stworzyc polaczenie z neostrada, wylaczyc monitorowanie o nazwe uzytkownika i haslo oraz numer telefonu, i takie polaczenie wrzucic do autostartu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Dziwna sprawa. W benchamrku FarCry2 na pierwszym tescie (powtarzanym 2razy) 1920x1200 przy Ultra High i AAx2 na DX9 mam średnio 25,6 fps a na DX10 36,3 fps :) Ciekawe. W tym drugim wiecej postaci, a wiecej fps. Szkoda ze nie zrobilem testu na XP, byloby porownanie jaka jest zmiana po przesiadce na Win7. Robil ktos jakies testy w grach? Ciekawe czy widoczna wieksza ilosc ramu w nowym systemie cos dala, watpie, ale przynajmniej mam DX10 teraz. PS. Te testy troche dziwne, bo za kazdym razem postacie sa gdzie indziej (jakby losowo)i ich ilosc tez. W crysis przynajmniej wszystko co do joty bylo identycznie w kolejnych i-teracjach, tutaj nie. PS2. W XP moja grafa miala 110 st.C. i nie bylo zadnych problemow, temperatura dalej nie rosla, oscylowala wokol tej temp i nie bylo artefaktow. W Win7 przy 105st.C. mam arty w FarCry2 i mi wywala winde, dziwne. Czym moze to byc spowodowane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Robil ktos jakies testy w grach? moze nie w grach ale w 3dmark06, do odpalenia gier nie wytrzymalem, w porownaniu do visty x86 wyszlo mi 300 pkt (9200 na vista) mniej na win7 x64, natomiast w win7 x86 ktore mialem rowniez zainstalowane nie wytrwalem nawet do odpalenia tego 3dmarka, niestety chodzi u mnie ten system zalosnie w porownaniu do visty, raczej RC 2 tez sobie podaruje, bedzie w sklepach, beda sterowniki, bedzie wsparcie programow na ktorych mi zalezy to wrzuce win7 i zobacze jakie efekty, moze stery do win7 cos poprawia (teraz wiekszosc to stery z visty dawac musialem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Dziwna sprawa. W benchamrku FarCry2 na pierwszym tescie (powtarzanym 2razy) 1920x1200 przy Ultra High i AAx2 na DX9 mam średnio 25,6 fps a na DX10 36,3 fps :) Ciekawe. W tym drugim wiecej postaci, a wiecej fps. Szkoda ze nie zrobilem testu na XP, byloby porownanie jaka jest zmiana po przesiadce na Win7. Robil ktos jakies testy w grach? Ciekawe czy widoczna wieksza ilosc ramu w nowym systemie cos dala, watpie, ale przynajmniej mam DX10 teraz. PS. Te testy troche dziwne, bo za kazdym razem postacie sa gdzie indziej (jakby losowo)i ich ilosc tez. W crysis przynajmniej wszystko co do joty bylo identycznie w kolejnych i-teracjach, tutaj nie. PS2. W XP moja grafa miala 110 st.C. i nie bylo zadnych problemow, temperatura dalej nie rosla, oscylowala wokol tej temp i nie bylo artefaktow. W Win7 przy 105st.C. mam arty w FarCry2 i mi wywala winde, dziwne. Czym moze to byc spowodowane? Bez kitu ale twoja grafa mogłaby mi robić za czajnik na wodę :lol: Edytowane 3 Czerwca 2009 przez Mario_86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dziwna sprawa. W benchamrku FarCry2 na pierwszym tescie (powtarzanym 2razy) 1920x1200 przy Ultra High i AAx2 na DX9 mam średnio 25,6 fps a na DX10 36,3 fps :) Ciekawe. (...) FC2 tak ma. Na DX10 chodzi szybciej. W wątku o grze jest to wielokrotnie opisywane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 FC2 tak ma. Na DX10 chodzi szybciej. W wątku o grze jest to wielokrotnie opisywane.U mnie na DX10 nie wiem czy chodzila szybciej , za to wiem jedno - myszka miala znanego laga , ktory byl szeroko opisywany na www , przez co grac i tak sie nie dalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ja używam noda i nie ma z nim żadnych problemów. Jak wykrył trojana zaproponował skasować i po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Dokładnie - użytkuje ESET Smart Security oryginał którego dostałem z jakąś tam gazetą - ważny jeszcze 2 miechy i wszystko działa jak należy. I to na wersji x86 jak i x64 Edytowane 4 Czerwca 2009 przez $kubi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Używam Kaspersky'ego bo jest jednym z lepszych i jest darmowa licencja beta do grudnia, ale z kolei troche zasobów pożera. Z chęcią bym przetestował Eseta na Win7 gdyby tez zaproponowali darmową licencje na jakiś dłuższy czas... :razz: Bo wydaje mi sie, że system z Kasprem troche przydługawo sie uruchamia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dla mnie ten Kaspersky to w ogóle jakieś dziwne rzeczy wynajduje - same problemy z nim. A co do zasobów fakt żre franca strasznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 a ja mam zonka Mam rc, zainstalowany ff/opera/ie, czuwa nad nim Comodo FW, FW windosowski disabled... Co jakiś czas tracę połaczenie z siecią, na xp tego nie mam... Bez ostrzeżenia - przegladam strony nagle komunikat błędu, ze net nie działa i kupa... Coż, moze to zbieg okolicznosci i akurat provider failed gdy akurat sie bawiłem w7...ale mówię, po restarcie w xp wszystko działało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 a ja mam zonka Mam rc, zainstalowany ff/opera/ie, czuwa nad nim Comodo FW, FW windosowski disabled... Co jakiś czas tracę połaczenie z siecią, na xp tego nie mam... Bez ostrzeżenia - przegladam strony nagle komunikat błędu, ze net nie działa i kupa... Coż, moze to zbieg okolicznosci i akurat provider failed gdy akurat sie bawiłem w7...ale mówię, po restarcie w xp wszystko działało To może być provider.... Ostatnio mi się tak robi na XP.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosd Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) mi tez tak sie robi na modemie i na routerze niby polaczenie jest ale nie wyswietlaja sie strony dopiero restart pomaga Edytowane 5 Czerwca 2009 przez bosd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 To nie jest od providera. Mi też raz tak sie zrobiło, że ogólnie internet był bo utorrent sobie działał :lol: ale żadna przeglądarka nie widziała neta. Restart połączenia pomógł. Coś w systemie na moje. ale mi tylko raz tak sie zdarzyło narazie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 DejwiT11 Ja uzywam Kasperskiego 2009 Triala , zero problemow ,bardzo fajny antivir z firewallem zapodaj linka do te j betki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 No ja też używałem troche czasu Kaspra na Viście i byłem zadowolony poza tym, że mi sie system długo uruchamiał, po części chyba przez antywira. A ta beta to chyba to: Klik. Mnie przekierował Windows 7. Fajnie jest zrobiony wybór antywirusów gdy nie masz żadnego zainstalowanego, wtedy Win7 zapodaje linki do polecanych antywirów ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Audigy ls (śmiga jak trzeba), tyle,ze każdy u mnie system (xp,Vista, w7) wykrywa tez dodatkowe urządzenie,które udało mi sie zainstalować tylko na xp i jest to "Creative Game Port" na innych systemach pozostaje "unknown". i właśnie przy próbie akutalizacji tego przez internet cały system się wiesza, ale...U mnie sie system nie wiesza, ale strownika nie znajduje. Olalem temat, bo z gameportu korzystalem ostatnio jeszcze za czasow podstawowki chyba... ;) Co do antywira: ja uzywam AVG Free i problemow nie sprawia zadnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Kuzwa znowu mam problem z odtwarzaniem filmow z kamery AVCHD pliki .mts , nic nie zmienialem , mam zainstalowany Win7Codec wszystko chodzilo cacy a tu po jakims czasie sprawdzam filmy .mts i [gluteus maximus] zbita odinstalowalem win7codecpack i dalej to samo , moze jest jakas opcja przywracajaca windowsowe codecki ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Jakoś tydzień temu za betę win7 x86 zainstalowałem RC x64 i co jakiś czas pojawia się dziwny problem. Otóż zdarza się, że komp dostaje jakiegoś dziwnego freeza. Dziwne jest to, że nie ma pyk i wisi, tylko jakby spowalnia przez chwile i dopiero wówczas na nic nie odpowiada. Kursorem mogę sobie latać, jednak klikanie nic nie daje. W tym czasie dioda od dysku świeci stałym światłem, więc wygląda na jakąś przypadłość z tej strony, jednak chrobotania samego dysku brak. Za pierwszym czy drugim razem twardy reset rozwiązywał sprawę, jednak potem zostawiłem na chwile kompa i się o dziwo odetkał. Wszystkie kliki myszy zostały zapamiętane i wykonane. Freez trwa jakieś 2-3 minuty. Zdarzał się do tej pory podczas normalnej pracy: przeglądarka, word i wczoraj .mkv. Jakieś pomysły? Win7 7100 x64 on Dell m1330 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) Wrzuć mu intel chipset utility (stery do chipsetu) i sprawdź hd tunem czy wszystko wporządku z dyskiem, wtedy będziesz wiedział czy to problem natury sprzęt/sterownik, czy jakiś proces/usługa go tak zawiesza. Edytowane 6 Czerwca 2009 przez Sysak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polarnik29 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 j/w mi na taki sam problem zadziałało zainstalowanie sterów od chipsetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Jakieś pomysły?Smart dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Stery i HD Tune 2.55 zainstalowane. Error scan nic nie pokazał, 100% ok. Jeśli chodzi o SMARTa to chyba to samo co w HD Tune zakładka Health, tam też niby wszystko w porządku. Mam nadzieję, że to wina braku sterowników od chipsetu i już będzie śmigać. Jeśli sytuacja się powtórzy, napiszę. Oby nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Mój kumpel ma podobny problem. Ma lapka HP NX7300 (c2d, 2gb ramu, 10gb hdd) i komputer mu świruje. Wcześniej miał xp, który mimo, że byl bardzo zadbany cholernie zwalniał. Włączanie komputera zajmowało bite 10 minut, a np jak na pulpicie wyskakiwały ikonki to jedna po drugiej i zajmowło to 10 sekund. Postawiłem mu 7 7100 i byłem pewny, że reinstalka to naprawi, i było dobrze na chwile i znów zaczęło się to samo. Próbowałem wszystkiego. Smart w normie, transfer danych w normie, wirusów zero. Wczoraj usunąłem eseta, bo to jedyny program który był na obu systemach i być może mógłby zrobić takie kuku, ale to też nie pomogło. Najdziwniejsze jest to, że czasem problem występuje od samego początku bootowania i już wtedy zanim pokaże się pulsujący znaczek windy mija kupa czasu, zanim winda skończy się ładować mija drugie tyle, a potem zamiast "zapraszamy" jest "czekaj" przez minutę Czasem bez wyraźnego powodu komputer startuje bezproblemowo i działa tak długo i dopiero po kilku restartach jest kicha, a czasem działa długo dobrze a zacznie zwalniać bez restartu. Podczas mulenia dysk nie mieli za dużo, ale jak próbuje coś robić i następuje spowolnienie, to sama akcja powoduje więcej mielenia niż powinna. Poza tym użycie procesora jest bliskie 100% choć w taskmgr nie ma żadnego procesu, który by tyle pożerał, a jak jest to jest nim sam taskmgr 0o. Kto jest na tyle masta, żeby mi pomóc, bo ja pierwszy raz w takiej sytuacji wymiękam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamson_81 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Jakiś czas temu miałem problem z zainstalowaniem Win7 na HP nx6310 - znany problem ze sterownikiem CD/DVD. Zainstalowałem w końcu z pendrive'a ale pojawił się kolejny problem. Nie działa mi lewy klawisz Ctrl oraz wszystkie funkcyjne tzn. Fn+ .... Najciekawsze, że lewy Ctrl działa tylko wtedy gdy razem z nim wcisnę Fn. Troszkę to kłopotliwe bo lewy Ctrl jest bardzo przydatny. Ma ktoś pomysł co jest tego przyczyną ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...