Skocz do zawartości
ath

Windows 7 Beta / Rc / Rtm

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Firekage

po instalacji bluesoleil system padł blue screen wywaliło i teraz podczas uruchamiania 2 sek i blue screen :damage_wall:

Awaryjny i wywal sterownik.

Moze "ostatnia konf." tez poradzi sobie z tym , u mnie na bsody po fw pomagalo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie z Europejczyków lecz ze wszystkich. Teoretycznie lepiej jest sprzedać więcej kopii za mniejszą cenę niż mniej kopii za większą cenę. Ale to teoria od strony klienta. Od strony producenta jest dokładnie odwrotnie, bo zysk ten sam (albo podobny), ale znacznie mniej ludzi wiszących na telefonach i skrzynkach pomocy technicznej. Czysta ekonomia i święty spokój kosztem biedniejszych klientów. Tak było zawsze i nic się nie zmieni, więc kolejne rozmowy na temat cen kolejnego systemu od MS są wg mnie bezcelowe. Poza tym takie spekulacje o cenach czegoś, czego jeszcze nie ma, są równie bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, od kilku tygodni używam W7 RC 64bit.

Wszystko chodzi ok, mam tylko problem z kodekami (wszędzie są używane te wbudowane w system).

Jak poprawnie skonfigurować ffdshow aby były używane w Bestplayerze?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość s2n7snq2vvm3cc90

A ja mam pytanie dotyczące wersji RC 7100 build x64 którą właśnie zassysam ze strony MS. Czy jest/będzie się ona aktualizować? Czy to ostateczna wersja RC a aktualizacje to będę mieć jak sobie kupie Winde 7 po premierze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Jak RC może być ostateczna skoro sama nazwa wskazuje że jest dopiero tworem tymczasowym...

Chyba nie bardzo , RC - relase candidate. ;) Idac tym torem to RTM tez moze byc tworem czasowym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość s2n7snq2vvm3cc90

Jak RC może być ostateczna skoro sama nazwa wskazuje że jest dopiero tworem tymczasowym...

Kur*a, czy Ty masz mnie za idiote? Czy zapytałem się gdzieś tam "Czy to ostateczna wersja Windows 7?" NIE.

Pytałem czy nasz release candidate (7100 build ze strony Billa) będzie aktualizowany/wspierany przez MS czy rzucą go na pastwe losu a support odpalą dopiero na Winde 7 za którą zapłacisz/dopłacisz przy updacie.

Apropo tworem tymczasowym to jesteś Ty na tym forum.

Sorry za wku*w.

Edytowane przez evoreactor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość s2n7snq2vvm3cc90

Pewnie, ze nie bedzie wspierany w koncu to RC. Bylo pare jakis latek, definicji do antywira, ale to tyle.

Nie żartuj? Whoo to teraz zastanawiam się czy updatować moją Viste i pracować na RC. Bo jak zaczną się szwanki z RC to znowu będe się bawić w zamiany...

Windows 7 RC wypalony, pytanie czy updatować czy nie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie bardzo , RC - relase candidate. ;) Idac tym torem to RTM tez moze byc tworem czasowym ;)

RC != final. Jak najbardziej jest to twor tymczasowy, tyle ze nie jest to juz beta, a cos, co od biedy nadaje sie do sprzedazy. Zasadniczo dziala i uznaje sie ja za skonczona, ale jakies drobnostki moga jeszcze wyskoczyc. Cos jak ksiazka przed korekta.

RTM, jak sama nazwa wskazuje, od wersji finalnej w zasadzie sie nie rozni. Moze sie jednak okazac, ze cos tam sie w finalu zmieni, z przyczyn dowolnych. Cos jak ksiazka po korekcie i po skladzie, ale jeszcze przed wyslaniem do drukarni - zawsze moze sie zmienic np. tytul rozdzialu czy uklad ktorejs strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RTM, jak sama nazwa wskazuje, od wersji finalnej w zasadzie sie nie rozni. Moze sie jednak okazac, ze cos tam sie w finalu zmieni, z przyczyn dowolnych. Cos jak ksiazka po korekcie i po skladzie, ale jeszcze przed wyslaniem do drukarni - zawsze moze sie zmienic np. tytul rozdzialu czy uklad ktorejs strony.

Nawet jakby sie cos zmieniło to ta zmieniona wersja to tez bedzie RTM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Używałem wersji beta z początków stycznia, wszystko było OK ale jak wam zapewne wiadomo wygasła właśnie.

W zeszły piątek pobrałem z MS "siódemkę" RC 64 bit, klucz all legal. Ale nie miałem czasu i dzisiaj przysiadłem do instalki, no i jest problem...

Starą 7beta sformatowałem a boot'a usunąłem Easy BCD. Instaluję system- jest OK, aktywuję - OK, pobiera aktualizację - restart i... klapa.

Sam pulpit, zero menu start, zero paska zadań - nic nie zrobisz.... O co kaman?

Czyżby zablokowano stawianie nowych systemów 7 RC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość s2n7snq2vvm3cc90

Hmm trochę to dziwne by było bo w takim razie czemu nadal są podane .iso do RC na stronach MS a tym bardziej aktualizacje które się ściągają.

Spróbuj jeszcze raz, jak znowu będzie to albo sprzęt albo faktycznie coś sknocone/jakiś fatalny bug w aktualizacji się zakradł...

Ahh no i najważniejsze Panowie. Czy instalując system (to nie będzie update mojej Visty z zachowaniem plików tylko wszystko postawione od nowa) instalator Win7 RC nie wyczyści mi partycji EISA? Wolałbym ją tam ciągle mieć w razie W :)

Edytowane przez evoreactor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie - która dźwiękówka będzie lepsza , ta wbudowana w MSI P35 Neo2 FIR czy Creative SoundBlaster Live! 5.1 SB0100

Jeżeli ta druga , to czy współpracuje ona z Win7 x64bit? Jakie stery i skąd wziąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Używałem wersji beta z początków stycznia, wszystko było OK ale jak wam zapewne wiadomo wygasła właśnie.

W zeszły piątek pobrałem z MS "siódemkę" RC 64 bit, klucz all legal. Ale nie miałem czasu i dzisiaj przysiadłem do instalki, no i jest problem...

Starą 7beta sformatowałem a boot'a usunąłem Easy BCD. Instaluję system- jest OK, aktywuję - OK, pobiera aktualizację - restart i... klapa.

Sam pulpit, zero menu start, zero paska zadań - nic nie zrobisz.... O co kaman?

Widocznie któraś z pobranych aktualizacji wykłada się na Twoim konfigu. Przypominam, że jest to nadal RC i nawet wersja final nie ma gwarancji na działanie na każdym sprzęcie - sprawdzenie tego przez MS jest niewykonalne.

Zainstaluj jeszcze raz, ale bez robienia aktualizacji.

Mam pytanie - która dźwiękówka będzie lepsza , ta wbudowana w MSI P35 Neo2 FIR czy Creative SoundBlaster Live! 5.1 SB0100

Jeżeli ta druga , to czy współpracuje ona z Win7 x64bit? Jakie stery i skąd wziąć?

Lepsza będzie zdecydowanie SB Live! SB system powinien wykryć. Integrę polecam wyłączyć. W razie czego sterowniki pobierać te same co dla Visty (odpowiednio 32 i 64 bit).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsza będzie zdecydowanie SB Live! SB system powinien wykryć. Integrę polecam wyłączyć. W razie czego sterowniki pobierać te same co dla Visty (odpowiednio 32 i 64 bit).

No i niestety, łatwym zadaniem nie są sterowniki dla tej dźwiękówki... może ktoś już przerabiał podobny temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, ale ja tu żadnych sterów nVidii nie widzę. Nie czaje gdzie są...

Dołączona grafika

Pytanie j.w. instalowałes je wogóle? Bo na to wygląda jakbyś z systemowych kożystał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście instalowałem. Pobrałem paczkę z Guru3d - http://downloads.guru3d.com/GeForce-ForceW...nload-2320.html . Instalacja poszła bez problemu, jedyne co mnie zdziwiło na końcu to brak prośby o restart systemu. Generalnie po instalacji niby jest wszystko ok, RivaTuner wyłapuje prawidłowo stery jako 186.21.

P.S.

Na belce systemowej nie mam skrótu do panelu nVidii, to normalne?

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak sprawa wygląda w grach, ale generalnie Windows 7 nie lubi innych sterowników niż MS. Są problemy z panelem NV oraz ustawieniem 100Hz na monitorze. Zanim spędzisz cały dzień na grzebaniu w sterownikach, spróbuj tym z MS Update.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może i mi ktoś poradzi/pomoże w geście dobrej woli i chwili wolnego czasu?

Kierując się zasadą że stery od Visty grają z Win7 znalazłem i zainstalowałem to komputerze znajomych (wszystko Win7 sam poinstalował poza dźwiękiem).

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageI...mp;SubCatID=104

Niestety automat nie chciał sie z systemem pogodzić więc podałem manadżerowi urządzeń ręcznie folder ze sterami. Zainstalowało, wykryło kodek hula...ale dźwięku nie ma :(

Jakieś pomysły? Dopóki swojego windowsa nie zrobię (W7 sie z routerem pogryzł) nie mam jak podłączyć pod tamten PC internetu i sprawdzić czy jakiegoś update'u nie ma. A liczę że ktoś z Was się z tym zetknął i zna prostsze i szybsze rozwiązanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dźwięk na VIA od zawsze sprawiał problemy nawet pod XP. Jeśli ustawienia są poprawne, dźwiękówka wybrana a dźwięku brak, to pozostaje tylko szukać innych sterowników aż do skutku.

Podaj model płyty - może coś pokombinujemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...