Skocz do zawartości
ath

Windows 7 Beta / Rc / Rtm

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mieszkających w UK LINK to jest dopiero rewelacyjna cena!

Czy ktoś wie jak będzie w koncu z licencją? Będzie tylko na jeden komputer czy family pack?

Owe 44/45 Funow to byla normalna cena za Home Premium oczywiscie Box 32 i 64 bit w paczce razem.

W pierwszy dzien mozna bylo trafic w tej cenie w bodajrze 5-6 sklepach , Ja zamowielm 6 sztuk

a teraz zaluje ze nie 10 :/

spoko po minimum 80 funow zejda w listopadzie na Ebay'u .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy jakikolwiek Soundblaster zadziała na Windows 7 x64 (64-bit)? Proszę o model i skąd stery ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Im tańszy tym lepiej.

Potrzebuję karty ze sterownikami wspierającymi tzw. "ASIO" (potrzebne do programów muzycznych) a podobno Soundblastery to mają.

Edytowane przez Cavea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku mojego falszywego X-Fi stery dla W7 x64 sa ale takie siakies niedorobione

trzeba miec nadzieje ze dorobia ;)

np . w grze BF2 nie dzialaja mi tylne glosniki , w takim XP wszystko chodzi cacy

ASIO dziala sprawdzalem w Foobarze ,ale tez czesciej potrafi cos strzelic w glosnikach

ponoc pelne X-Fi z ukladem DSP maja mniej problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pełnym x-fi nie ma żadnych problemów na W7.

Niestety nie znam się na razie na Soundblasterach w związku z tym proszę o info jak rozróżnić który x-fi jest "pełny" bo na Allegro są jakieś Go, Gamer, Fatal1ty, Xtreme Gamer itp.

(Może ktoś mógłby rzucić linkiem do aukcji Allegro - najlepiej na PCI)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Family Pack jaki ma zamiar wprowadzić MS - powiedzmy, że jest nas troje rodzeństwa. Każde ma swój komputer. Instaluję W7 HP FamilyPack i każde rozjeżdża się w swoją stronę.. System będzie w takim razie legalny? Wiem,że to wróżenie z fusów (pierwsze takie zagranie od MS), ale podobnie(?) było z Office 07 dla domu.. Jakieś sugestie..? Strzelam, że FP będzie też dostępny w wersji HomePremium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Strzelam, że FP będzie też dostępny w wersji HomePremium

Z tego co czytałem to tylko w tej wersji.

Dobrze postawione pytanie, przecierz ludzie mają prawo zmieniać lokalizacje.

To powinno dotyczyć więzów rodzinnych i wspólnego zamieszkiwania. Przynajmniej ja mam takie wyobrażenie o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, kupilem niedawno laptop HP Pavilion dv5-1050ev i mam pewien problem po zmianie Visty na W7 z siecia. Mianowicie gdy podlacze kabel od routera, to w 80-90% przypadkow niewykrywa polaczenia z internetem, mimo ze widzi inne komputery w sieci i jest mozliwosc przesylania miedzy nimi plikow. Po za tym w opcjach Centrum sieci i udostepniania nie moge pozmieniac opcji aby windows sam wykrywal urzadzenia sieci (po zmianie i nacisnieciu klawisza zapisz powraca do poprzednich ustawien :/ )

Tak wiec, co moze byc winowajca takiego zachowania lapka?

Mam windows 7 RC (czyli build 7100)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem że jeśli nie ma sterownika urządzenia do Windows 7 to można spróbować sterownik do Vista. Pytanie czy musi się wtedy zgadzać wersja "bitów" tzn. dla W7 x64 - sterownik musi być do Vista 64-bit?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem że jeśli nie ma sterownika urządzenia do Windows 7 to można spróbować sterownik do Vista. Pytanie czy musi się wtedy zgadzać wersja "bitów" tzn. dla W7 x64 - sterownik musi być do Vista 64-bit?

Oczywiście, że tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namieszalem w Codeckach ze glowa boli ,wszystko odinstalowalem i dalej sa problemy

Windows 7 x64 po double cliku na pliku z kamery AVCHD .mts wyswietla poszarpane obraz

o dziwo po użyciu drag and drop wszystko idzie jak nalezy ,no jaja na maxa

problem dotyczy jak narazie tylko plikow AVCHD ( *.mts )

Czy jest jakas opcja aby niejako zresetowac wszystko co zwiazane z Codeckami do Defaultowych ustawien Windowsa ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest możliwość wyłączenia autorozmieszczania plików w folderach i grupowania ? Chcę porozmieszczać pliki tak jak mi pasuje, a nie według widzi mi się systemu. Wkurza mnie też w systemie to że jak pliki znajdują się na płytce to nie można użyć F2 (przez co nie można w łatwy sposób skopiować nazwy). Innym problemem jest też to że jak wyłączę podgląd zawartości folderów to wyłącza się też podgląd zdjęć. Powinni rozdzielić tę funkcję na pliki i foldery. No chyba że ja coś przeoczyłem i da się to jakoś rozwiązać. Po za tym system jest naprawdę b. dobry i przyjemnie się na nim pracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, ciekawe co z tego wyjdzie.

Firmy ostrożnie podchodzą do ewentualnej migracji do nowego systemu, wersje "home" są coraz bardziej poobcinane. A atrakcyjne warunki przedsprzedaży a teraz i pakietopwej sprzedaży oddalają się od naszego wspaniałego kraju .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najwidoczniej M$ stwierdził, że skoro PL kryzys tak nie dotknął to nie będą nam fundować specjalnych warunków wszakże każdego stać na system za ... ile? pewnie coś ~700+ zł plus. Jednak jak to się mówi oliwa zawsze sprawiedliwa i najzwyczajniej osoby, które atrakcyjną ceną takiego pakietu skusiłby by się na jego kupno tego nie zrobią - efekt będzie taki, że zamiast jakiś tam pieniędzy MS dostanie 0.

w ogóle polski oddział MS jest dziwny, w UK z tego co widziałem pre order home premium kosztował w przeliczeniu 400 zł. 400 zł w UK to cena śmieszna jak za wydanie kolekcjonerskie gry :lol2: A u nas jak vobis rzucił ceną 500 zł to niby mamy skakać z radości ...

Edytowane przez LPKorn3324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wersje "home" są coraz bardziej poobcinane.

Ciekawe jest to co piszesz, szczególnie jesli zwrócimy uwagę na fakt ze (nie licząc tego co zostało wycięte w W7 i jest do pobrania osobno) wersje Home Visty i W7 są duzo bardziej funkcjonalne od odpowiedniej wersji XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jest to co piszesz, szczególnie jesli zwrócimy uwagę na fakt ze (nie licząc tego co zostało wycięte w W7 i jest do pobrania osobno) wersje Home Visty i W7 są duzo bardziej funkcjonalne od odpowiedniej wersji XP.

Fakt, trochę źle się wyraziłem, ale biorąc pod uwagę listę różnic pomiędzy home premium a pro i ulti to jakaś ta lista długa się wydaje ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario2k - sam widzisz :) ja znalazłem gdzies za 79 funtów stąd owe 400 zł tak czy owak ukazuje to tylko w jaki sposób jesteśmy traktowani przez Pl oddział firmy; ale jak pisałem płakać nie będę, ludzie jak na wersji z torrenta jechali tak jechać będą dalej, M$ będzie pisał jakie to wielkie piractwo u nas jest czyli generalnie zostanie tak jak było dotąd widać odpowiada im to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario2k - sam widzisz :) ja znalazłem gdzies za 79 funtów stąd owe 400 zł tak czy owak ukazuje to tylko w jaki sposób jesteśmy traktowani przez Pl oddział firmy; ale jak pisałem płakać nie będę, ludzie jak na wersji z torrenta jechali tak jechać będą dalej, M$ będzie pisał jakie to wielkie piractwo u nas jest czyli generalnie zostanie tak jak było dotąd widać odpowiada im to.

Coś w tym jest na pewno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...