rafa Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Tam gdzie zawsze, we wlasciwościach paska zadań. Zmieniasz na "nigdy nie scalaj" albo "scalaj gdy jest pełny". Pokaż pulpit jest cały czas na pasku tylko z drugiej strony. Już o tym mówiliśmy ;) O poczcie w W7 tej już mówiliśmy... Generalnie na dole kazdej strony jest magiczna wyszukiwarka pod tyt: Wpisz słowa kluczowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyXtreme Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 ma ktos win7 64bit i gre cabal? po 10minutach gry jest brak odpowiedzi. Moze ktos sie z tym uporal dlatego pytam. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 u mnie z kolei nie mogę zainstalować sterów do klawiaturyA na kij Ci one? Klawiatura działa bez nich. A jeśli chcesz mieć przyciski multimedialne, to poczekaj na finalną wersję W7 i wsparcie producenta klawiatury lub kombinuj z bliźniaczymi modelami klawiatur tej firmy. ma ktos win7 64bit i gre cabal? po 10minutach gry jest brak odpowiedzi. Moze ktos sie z tym uporal dlatego pytam. ;) Oczywiście wcześniej wypróbowałeś wszelkie tryby zgodności, ściągnąłeś najnowsze łatki do gry i przeczesałeś Google wzdłuż i wszerz? Jeśli gra jest starsza, to XP Mode. Jeśli bardzo stara, to DosBox bodajże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaensainen Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Jak najefektywniej podzielić HDD 250GB pod Windows 7 ? Stałem się posiadaczem Windows 7 RC1 Ultimate z strony MS. Jak najlepiej podzielić HDD 250GB ? Pod XP stosowałem tak: - C: [20GB] - system + sterowniki + antywirus + firewall + przeglądarka Firefox - D: [100GB] - gry + programy - E: [130GB] - magazyn danych: filmy, muzyka, dokumenty, zdjęcia z tego co zauwazyłem to 7 podobnie jak Viśta "proponuje" dane typu zdjęcia, dokumenty, filmy, muzkę trzymać na C - co jest dla mnie nie zrozumiałe, bo w przypadku uszkodzenia systemu (typu nie do naprawy) tracę wszystkie dane. Chyba, że można przenieść filder użytkownika na inna partycję. Tak więc jak najlepiej podzielić HDD pod 7 ? ---- Macie może spis gier w jakich wywala się PB pod 7 ? Na pewno CoD4, ale co jeszcze ? Edytowane 30 Lipca 2009 przez kaensainen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Ja u siebie na laptopie mam 30GB/200GB. Teraz wiem, że popełniłem mały błąd i powinienem dać 40/190 (ściągam pliki na C:/). Zainstalowane oprogramowanie na C:/ zaś wszystkie pliki których nie chcę stracić (instalki software, dokumenty, grafika, muzyka) mam na D:/. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 ULLISSES - mam logitech'a z dodatkowymi przyciskami, z których tylko jeden działa na W7; sterowników jako tako do tego nie ma jest program itouch, który uaktywnia przyciski multimedialne dla wielu klawiatur firmy sęk w tym, że mimo iż działa on pod vistą to pod 7'mką już nie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Jak najefektywniej podzielić HDD 250GB pod Windows 7 ? Stałem się posiadaczem Windows 7 RC1 Ultimate z strony MS. Jak najlepiej podzielić HDD 250GB ? Pod XP stosowałem tak: - C: [20GB] - system + sterowniki + antywirus + firewall + przeglądarka Firefox - D: [100GB] - gry + programy - E: [130GB] - magazyn danych: filmy, muzyka, dokumenty, zdjęcia z tego co zauwazyłem to 7 podobnie jak Viśta "proponuje" dane typu zdjęcia, dokumenty, filmy, muzkę trzymać na C - co jest dla mnie nie zrozumiałe, bo w przypadku uszkodzenia systemu (typu nie do naprawy) tracę wszystkie dane. Chyba, że można przenieść filder użytkownika na inna partycję. Tak więc jak najlepiej podzielić HDD pod 7 ? ... Tak samo jak wcześniej. 30-50GB na system i programy, potem partycja na gry tyle ile potrzebujesz i magazyn. Folder Moje dokumenty od czasow XP trzymam na osobnej partycji/dysku i tak samo było na Vista i teraz na W7. EDIT U mnie oprogramowanie Logitecha do klawiatury działa tak samo dobrze jak na poprzednich systemach. Edytowane 30 Lipca 2009 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 W microsoftstore mozna kupic angielska wersje teniej, niz w Vobisie. Jednak zanim zamowie, chcialbym dowiedziec sie o roznice pomiedzy wersjami E i N. Oriekntujecie sie, czym one sie roznia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 wiem tylko , że E jest bez IE i tylko to różni ją od wersji normalnej bez żadnej literki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Macie może spis gier w jakich wywala się PB pod 7 ? Na pewno CoD4, ale co jeszcze ? PB najnowsza wersja juz nie wywala z CoD4... Mozna grac do woli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Ostatnio nie słyszałem żeby jakakolwiek gra wywalała. Twórcy PB najpierw mówili że nie wspierają systemów beta ale nagle bez słowa wiele gier zaczęło działać :D Nie ma jak presja. Edytowane 30 Lipca 2009 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 O wersji N nikt nie slyszal? Dziwne, ze na stronie, podczas zamawiania nie ma podanych roznic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) O wersji N nikt nie slyszal? Dziwne, ze na stronie, podczas zamawiania nie ma podanych roznic :( Bez Liter : Ma IE, Ma WMP E : Brak IE N : Brak IE, Brak WMP *WMP = Windows Media Player Edytowane 30 Lipca 2009 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Dzieki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Twórcy PB najpierw mówili że nie wspierają systemów beta ale nagle bez słowa wiele gier zaczęło działać :D Nie ma jak presja. Ale windows 7 to juz nie beta ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Jednak Polska wersja Fallout 3 bez cracka nie ruszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 to juz wina producenta gry a nie windows. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Ale windows 7 to juz nie beta ;]Gry (a raczej PB) działają dłużej niż jest RC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam! Problem taki,że w Viście każda uruchomiona aplikacja lądowała albo w trayu albo na pasku zadań.Tutaj tak nie ma do końca bo niektóre aplikacje nie lądują w trayu ( np bitcomet albo Stefan (komunikator)) Czy jest to wina braku kompatybilności tychże aplikacji,czy może kwestia jakichś ustawień siódemki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Pewnie kwestia że nie zauważyłeś ich w tym trayu ;) rozwijasz ten trójkącik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Faktycznie z początku nie zauważyłem trójkącika:P A "Stefan" poprostu z 7 nie działa niestety więc jestem skazany na gg:P Dziękuje;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Jest wiele programow. Np Spik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Jest wiele programow. Np Spik. Czy AQQ ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Nie będzie Windows 7 E w Europie A wiec chyba opłacalo sie skorzystasc z przedsprzedazy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 (edytowane) Mam ogromna prosbe do posiadaczy win7 RC 7100 Otoz podczas operacji dodawania fotek na naszym nowym serwisie ktory tworzymy, komp mi sie przywiesza :) Na viscie dziala all bez problemu, a na win7 niezaleznie jakiego browsera uzywam (probowalem chrome i ff 3.5 / 3.0.0.12 ) to podczas dodawania fotek do tematow mam zawsze zwis (sprawdzalem nawet na stockowych ustawieniach proca - wiec to raczej nie on) http://wyrazsie.coloco.pl/temat/nowy Wystarczy kliknac dodaj fotke, i wstawic jakies, czy podczas wyswietlania "dodaje fote" sie komp Wam przywiesi czy nie? Kontentem sie nie przejmowac bo to serwer testowy serwisu. Z gory dzieki za sprawdzenie, nie daje mi to spokoju, czy to wina win7 czy kodu, czy mojego kompa :) edit: sprobujcie jak cos 2..3 razy dodac, czasami mi przechodzi a czasmai co chwile zwis...nieczaje Edytowane 1 Sierpnia 2009 przez ilear Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Mi normalnie zamiata, nie mam żadnych zwisów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Nie ma problemu, sprawdzone na 4 fotkach. Safari 4.0.2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 dzieki sliczne, zastanawia mnie z czym to moze miec zwiazek...podejrzewam pamieci niewiem czy slusznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Mam ogromna prosbe do posiadaczy win7 RC 7100 Otoz podczas operacji dodawania fotek na naszym nowym serwisie ktory tworzymy, komp mi sie przywiesza :) Na viscie dziala all bez problemu, a na win7 niezaleznie jakiego browsera uzywam (probowalem chrome i ff 3.5 / 3.0.0.12 ) to podczas dodawania fotek do tematow mam zawsze zwis (sprawdzalem nawet na stockowych ustawieniach proca - wiec to raczej nie on) http://wyrazsie.coloco.pl/temat/nowy Wystarczy kliknac dodaj fotke, i wstawic jakies, czy podczas wyswietlania "dodaje fote" sie komp Wam przywiesi czy nie? Kontentem sie nie przejmowac bo to serwer testowy serwisu. Z gory dzieki za sprawdzenie, nie daje mi to spokoju, czy to wina win7 czy kodu, czy mojego kompa :) edit: sprobujcie jak cos 2..3 razy dodac, czasami mi przechodzi a czasmai co chwile zwis...nieczaje FF 3.5.1 + W7 x64 + i7 = działa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Mam nie lada problema - zainstalowałem drukarkę podając jej niewłaściwe sterowniki, teraz nie mogę się dostać w ogóle do sekcji urządzenia i drukarki. Drukary nie ma na liście menadżera urządzeń, ja ją w inny sposób wywalić, bo pewnie to powoduje brak dostępu do opcji w panelu sterowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...