Skocz do zawartości
ath

Windows 7 Beta / Rc / Rtm

Rekomendowane odpowiedzi

Ladowalem juz chyba wszystkie po kolei i [gluteus maximus]

A próbowałeś sterowniki opisane jako "ATI RAID/AHCI driver" z sekcji "Others" z downloadu Asusa przeznaczonego dla Twojej płyty? Są dostępne jak wybierzesz Windows7 jako swój system operacyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche poki co mam problem na windows 7 64 , nie dziala mi drukarka canon ip 1500 , na wersji 32 dzialala bez problemu

Spróbuj stery pod Vistę z podobnego modelu z tej serii lub wybierz z listy dostępnych w 7 jakiś model zbliżony do Twojego. Mi IP1600 chodził na sterownikach od IP1800 bodajże...

jonathan:

Nie wiem czy ktoś to zauważył, ale system prosi o sterownik do napędu CD/DVD, a nie o włożenie płytki ze sterownikami do napędu. Ergo masz zbyt nową nagrywarkę (zapewne chodzi o model GH22LS40 - bo 22L40 nie ma na stronie LG ani w Google). Podepnij inną nagrywarkę (może być nawet na ATA) i zainstaluj system. Potem będziesz się martwił resztą.

Można skorzystać też z przejściówki SATA->ATA, ale to jak "obcinanie orłowi skrzydeł żeby zmieścił się do klatki na kanarka"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"DVD driver is missing" rzeczywiście nikt nie zauwazył problemu :D

Ja zauważyłem, ale złożyłem to na karb problemów z kontrolerem. Czy widział ktoś kiedykolwiek DRIVER do napędu CD??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, dziwne. Swoją drogą sterowniki napędów CD wyszły z mody razem z systemem Dos.

Podłącz napęd na ATA i wyłącz SATA w bios. Nic innego nie przychodzi mi do głowy... no może poza postawieniem systemu na innym sprzęcie i próba przeniesienia go na ten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna powiedziec, ze mi po czesci muza dziala, ale musze uzywac sterownikow kx zamiast standardowych od creative'a :P i zmieniac miejsce podlaczenia glosnikow a jako, ze uzywam narazie xp i sevena to jest to troche uciazliwe :P

Edytowane przez yeyoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakiś sprawdzony player i kodeki, żeby wszystko działało jak należy? Kmplayer lubi łapać zwiechy z byle powodu, dlatego sobie go darowałem. Czy K-Lite Codec Pack i Allplayer lub Bestplayer to dobre rozwiązanie?

EDIT

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

si senior, bestplayer! ;-)

Lubię go bardziej od subedita. Szkoda tylko, że nie ma normalnej instalki i pobieranie napisów przez przybornik czasem nie działa, bo to mega wygodna funkcja i napiprojekt nie trzeba mieć.

Ogólnie jest fajny, bo jest mały, prosty, 100% stabilny, ma dużo opcji i co najlepsze wszystkie są przydatne.

Kodeków używam FFDshow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakiś sprawdzony player i kodeki, żeby wszystko działało jak należy? Kmplayer lubi łapać zwiechy z byle powodu, dlatego sobie go darowałem. Czy K-Lite Codec Pack i Allplayer lub Bestplayer to dobre rozwiązanie?

EDIT

Akurat mam od początku taki duet K-Lite + BESTPlayer i zero problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

działa komuś normalnie na tym systemie SubtitleWorkshop 2.51, albo 4.0? bo u mnie to po prostu ten program robi co mu się podoba, a raczej nie robi... Może znacie jakiś inny na jego miejsce z podobnymi funkcjami, który zadziała na win7?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

działa komuś normalnie na tym systemie SubtitleWorkshop 2.51, albo 4.0? bo u mnie to po prostu ten program robi co mu się podoba, a raczej nie robi... Może znacie jakiś inny na jego miejsce z podobnymi funkcjami, który zadziała na win7?

U mnie zero problemów na z 2.51, z 4.0 także, ale ta wersja mnie wkurzała bo jakaś dziwna jest; p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na 2.51 podgląd video jest bardzo kapryśny(potrafi się przywiesić, na dodatek lubi tę umiejętność demonstrować nadzwyczaj często, dodatkowo obraz jest dziwnie skadrowany, to znaczy pomniejszony i przesunięty w dół tak że nad jest duży czarny pas i po bokach też), z ffdshow jak i bez niego, natomiast 4.0 to i na xp dziwnie mi działo więc to że na win7 jest tak samo to w sumie mnie nie dziwi

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...