mehiel Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Tak jest, bateria do wymiany. Co oznacza również, że resetuje ci wszystkie ustawienia biosu. @piotreek - to raczej nie wina systemu a elektroniki w akumulatorze. Sprawdź w biosie czy nie masz opcji kalibracji. Ewentualnie spróbuj całkowicie wyładować i ponownie naładować kilka razy. No właśnie nie. Tylko godzina mi się zmienia. Inne wartości nie, takie jak wartość fsb czy wyłączenie karty muzycznej. Generalnie kompa mam trochę przetaktowanego i wartości zapisane nie zmieniają się, tylko godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Wybaczcie że się wcinam w temat ale muszę się poradzić ekspertów :rolleyes: Jakimś cudem jak instaluje w7 to w momencie kiedy widać ekran "Welcome" zaraz zmienia się na "Shutting Down" po czym komp się resetuje a w7 nie wstaje tzn. komp uruchamia się ponownie i zamiast się bootować to się resetuje i tak w kółko... :P Jakieś pomysły ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Nie wiem czy do końca dobry temat, ale właśnie pojawił się darmowy antywirus od MS: Microsoft Security Essentials Od kilku dni mam go razem z Win 7 x86 na starym lapku: Pentium M 1.6GHz 1GB RAM Dysk 60GB 5400 Grafika Intel 82855 GM Jak na razie działa całkiem dobrze, wszystko co mu potrzebne pobiera z Windows Update. W bezpośrednim porównaniu obciąża system znacznie mniej niż Kaspersky 2010. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 mialem to z vista, inbstalował poprawki i restart i znów to samo, zapętlił się. Wystarczyło wywalić jeden plik - poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Ba! ale który plik ? :wink: Po pierwsze to nawet nie dochodzi do momentu żebym mógł chociaż tryb awaryjny włączyć, a poza tym skąd aktualizajce na systemie, który ledwie się zainstalował ? Przy próbach instalacji wybierałem opcje z uaktualnieniami a innym razem bez i żadnych efektów :sad: .... mogę wejść na ten dysk ale nie wiem co usuwać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Da rady na tym systemie zrobić jakoś by karta sieciowa WiFi na USB działała jako AP? W XP nie miałem z tym problemu, a w Win7 ustawiam wszystko jak trzeba myślę a karta nie nadaje sygnału i sama ze sobą się nie łączy jakgdyby... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4zyl Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Szukałem, szukałem i nie znalazłem odpowiedzi... Ventrilo 2.1.4, wszystko fajnie tylko nikogo nie słyszę w słuchawkach, głos wydobywa się z głośnika satelitki centralnej (słuchawki podłączone do panelu przedniego w obudowie), muzyka i dźwięki z Windows słychać normalnie w słuchawkach. Mikrofon działa, próbowałem przestawiać opcje audio out/in, bez rezultatów. Ventrilo 3.0.5 działa normalnie, skype i tym podobne również. Tymczasowym rozwiązaniem jest ustawienie, w menadżerze Realtek w panelu przednim, słuchawki na "Wyjście jako głośnik centralny/subwoofer". Wtedy słyszę wszystko ale tylko w lewej słuchawce :/ co w grach się za dobrze nie sprawdza. Jakieś pomysły? Windows RTM z MSDNAA na RC było to samo. Mobo z podpisu, stery do Realteka 2.34 //EDIT Ok, zrobiłem krok dalej. W Menadżerze Realtek w opcjach zaawansowanych poskutkowała zmiana Urządzenia odtwarzania z opcji - "Ustawia odtwarzanie tego samego strumienia audio przez przednie i tylne urządzenia odtwarzania", na "Równoczesne odtwarzanie dwóch różnych strumieni audio w przednich i tylnych urządzeniach wyjścia". Tylko teraz działając na tej funkcji Ventrilo działa poprawie, jednak dźwięk z filmów i muzyka (mp3 itp) wychodzi tylko ze słuchawek. Jak chce obejrzeć film lub posłuchać muzyki to muszę znów przestawić tę opcje Realtek do stanu poprzedniego aby dźwięk wychodził z głośników. Nie da się odtwarzać jednocześnie strumienia audio na słuchawkach i głośnikach :/ Edytowane 3 Października 2009 przez B4zyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 > Windows 7 Ultimate - 32 Czy 64bit ? ktory instalowac ? moj procesor to E2160, 2gb ramu niedlugo zostanie rozbudowane do 4gb. (ale przezyje z 3,2gb widoczne) zalezy mi na bezproblemowej pracy i dzialaniu programow, gier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Na obu jest bezproblemowo pod każdym kątem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Na obu jest bezproblemowo pod każdym kątem... a ktora wersje najlepiej zainstalowac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 a ktora wersje najlepiej zainstalowac ?Rzuć monetą albo przeczytaj temat, whatever. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Rzuć monetą albo przeczytaj temat, whatever. Nie dokonca obojetnie bo system 64bit pozwoli jednej aplikacji uzywac wiecej niz 2187mb ramu zdaje się... a jak ktos bawi sie w psd i podobne ma to olbrzymie znaczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 No to rzeczywiście ma to znaczenie dla ogromnej rzeszy ludzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Rzuć monetą albo przeczytaj temat, whatever. chodzi mi czy wersja ultimate, home, czy co tam jeszcze jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Nie dokonca obojetnie bo system 64bit pozwoli jednej aplikacji uzywac wiecej niz 2187mb ramu zdaje się... a jak ktos bawi sie w psd i podobne ma to olbrzymie znaczenie.Wkradł Ci się błąd bo chyba chodzi o 3Gb ramu ? Pozdrawiam Karol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Wkradł Ci się błąd bo chyba chodzi o 3Gb ramu ? Pozdrawiam Karol ~2gb na pojedynczy proces, ~3gb jako maksymalna, wykorzystywana przestrzeń pamięci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 misieek Mialem na myśli, żeby wybrał jedną z opcji przeze mnie podanych ;) Zarówno wybór wersji 32bit/64bit jak i edycji systemu był poruszany XYZ razy w tym temacie, aż wstyd pytać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 ~2gb na pojedynczy proces,3 jesli program jest skompilowany z odpowiednią flagą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Mam problem z uruchomieniem systemu. Wczoraj chciałem odpalic jakąś grę która potrzebowała wpisu więc zrobiłem OK, bo kiedyś chodziła normalnie potem poproszono o restart. Później system włączając się "naprawiał" sam z siebie bez możliwości wyboru, a teraz wyskakuje, że nie może się naprawić, nie włącza się i jest taki błąd: "C:\Windows\System32\drivers\sfsync04.sys is corupt". Wie ktoś jak to naprawić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 chodzi mi czy wersja ultimate, home, czy co tam jeszcze jest > Windows 7 Ultimate - 32 Czy 64bit ? ktory instalowac ? moj procesor to E2160, 2gb ramu niedlugo zostanie rozbudowane do 4gb. (ale przezyje z 3,2gb widoczne) zalezy mi na bezproblemowej pracy i dzialaniu programow, gier Naprawde? :lol2: Swoją droga ten wybór to już kompletnie kwestia indywidualna. Porównaj sobie co oferuje każda wersja i wybierz która zaspakaja Twoje potrzeby... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu7 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Zainstalowałem system Windows 7 wersja 64-bit na laptopie Toshiba Satellite L300D. Instalacja przebiegła bezproblemowo. Po kilkakrotnym włączeniu systemu pojawia się niebieski ekran z komunikatem błędu. Próbowałem kilka razy na nowo zainstalować ten system i zawsze to samo. Dysk jest podzielony na 3 partycje: C, D, E. Nie mam systemu Windows XP. Na "C" zainstalowana jest Vista Home Premium 64-bit. Nie ma nowszego BIOS-u (wersja 1.50-WIN). Przetestowałem dysk twardy - jest ok. (WD Scorpio Black 320 GB Serial ATA, system plików NTFS). Edytowane 4 Października 2009 przez krzychu7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) No Panowie, zmieniam zdanie. Po 2 miesięcznym użytkowaniu W7 64 bit, stwierdzam, że jednak się na niego przesiadam z XP 32 bit. Powód jest prozaiczny - przy pełnym obciążeniu przez BOINC, a w szczególności projekty na GPU, system chodzi zdecydowanie płynniej niż XP jeśli chodzi o GUI. W sumie w W7 brakuje mi tylko 1 funkcji - i niestety jest to olbrzymi minus tego systemu - sposobu wyszukiwania plików z windows xp.... No i jest jeszcze jeden feler - mam monitor CRT - na siłę w7 ustawia natywną rozdzielczość 1600x1200 - co jest bzdurą bo monitory CRT nie mają natywnej rozdzielczości. Przestawienie tej rozdzielcozści w inną, np 1280x1024 skutkuje obrazem, który wygląda tak jak skalowany obraz na LCD do niższej rozdzielczości!!!! Nie wiem o co chodzi - zbaraniałem - nie wiem jak zrobić by zmniejszeniu rozdzielczości nie towarzyszył znaczny spadek jakości wyświetlanego obrazu!!! W XP i Vista takiego koszmaru nie było..... Dziwne to trochę..... WTF!!! Edytowane 5 Października 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 No Panowie, zmieniam zdanie. Po 2 miesięcznym użytkowaniu W7 64 bit, stwierdzam, że jednak się na niego przesiadam z XP 32 bit. Powód jest prozaiczny - przy pełnym obciążeniu przez BOINC, a w szczególności projekty na GPU, system chodzi zdecydowanie płynniej niż XP jeśli chodzi o GUI. W sumie w W7 brakuje mi tylko 1 funkcji - i niestety jest to olbrzymi minus tego systemu - sposobu wyszukiwania plików z windows xp.... No i jest jeszcze jeden feler - mam monitor CRT - na siłę w7 ustawia natywną rozdzielczość 1600x1200 - co jest bzdurą bo monitory CRT nie mają natywnej rozdzielczości. Przestawienie tej rozdzielcozści w inną, np 1280x1024 skutkuje obrazem, który wygląda tak jak skalowany obraz na LCD do niższej rozdzielczości!!!! Nie wiem o co chodzi - zbaraniałem - nie wiem jak zrobić by zmniejszeniu rozdzielczości nie towarzyszył znaczny spadek jakości wyświetlanego obrazu!!! W XP i Vista takiego koszmaru nie było..... Dziwne to trochę..... WTF!!! Nie ustawia natywnej rozdzielczości tylko maksymalną, obsługiwaną przez monitor. Ja mam też crt i nie zauważyłem żadnego przeskalowania i utraty jakości obrazu. A wyszukiwanie plików da się ustawić tak jak w xp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Czy przy wymianie płyty na inny chipset trzeba przeinstalować Windows 7 tak jak trzeba było z XP? Ćwiczył to ktoś? (RC x64). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Czy przy wymianie płyty na inny chipset trzeba przeinstalować Windows 7 tak jak trzeba było z XP? Ćwiczył to ktoś? (RC x64). Z Intela na Intela, niet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Czy zainstalowanie homebrew language patch-a 1) Lamie EULA i sprawia ze Win jest nielegalny 2) Update-y nie beda dzialac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alleycat Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Dowiadywał się ktoś, czy i kiedy pojawią się w MSDN AA obrazy polskojęzycznej wersji Win7 Professional? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Centrum Obsługi Klienta Microsoft Tel: 0 801 308 801, +48 22 594 1999, Email: plcshlp@microsoft.com, pomoc@microsoft.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Z moim problemem sobie poradziłem okazało się ze winda jednak zapisuje stan ostatniego dobrego bootowania pomimo że się ma wyłączone Recovery. Czy przy wymianie płyty na inny chipset trzeba przeinstalować Windows 7 tak jak trzeba było z XP? Ćwiczył to ktoś? (RC x64).Ja jak zmieniałem z AM2+ na i5 to chciał tylko abym zresetował raz kompa i wsio śmigało ale i tak zrobiłem formata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Dowiadywał się ktoś, czy i kiedy pojawią się w MSDN AA obrazy polskojęzycznej wersji Win7 Professional? Tak będzie, co do terminu to już tylko spekulacja, podobno po premierze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...