Mario2k Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Windows 7 w x86 to poroniony pomysł, szczególnie gdy większość kompów stacjonarnych to przynajmniej X2 lub C2D. Zgadzam sie w 100% , po co komu inna wersja ??? dziadki na bazie AthlonowXP / P4 i tak pozostana na XP/Vista. Mozna zaryzykowac stwierdzenie ze poprzez wieksza sprzedaz Windows7 x64 niejako zmuszamy developerow tworzacych oprogramowanie/gry do szybszej przesiadki na ''kod'' x64 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Ja się z tym nie zgodzę. W lapku mam procka bez emt64 więc nie ma o czym mówić, ale na desktopie mógłbym z powodzeniem mieć 64bitowca a nie chcę. Miałem przez pół roku vistę x64 i poza tym, że zajmuje dużo więcej miejsca na dysku i trochę więcej ramu nie widzę żadnej różnicy między x64 i x86, więc po co mi to? Dodatkowo miałem jeszcze małe problemy z niektórymi programami. Np Java x64 nie chciała działać i musiałem wrzucić x86. Jestem za postępem i dopinguję rozwojowi x64 ale dla mnie jeszcze nie czas. Na razie prostota jest lepsza niż bajer bez wymiernych korzyści. I mam nadzieję, że następna wersja windy będzie już czysto-64bitowa. Edytowane 22 Października 2009 przez Sysak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Łatwo się pisze mając 4 GB RAMU ;) Edytowane 22 Października 2009 przez zzachm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Jutro będę stawiał drugiego WIn7 właśnie na X64 i zobaczę jakie są różnice - czy nie zniechęci mnie mniejsza kompatybilność programów, które użytkuję. Swoją drogą - jakie wy odczuwacie zmiany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Jest 64-bitowa wersja Real Alternative czy jakiegoś innego kodeka dzięki któremu odpalę pliki .rmvb w MPC-HC x64? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Mam problem z Mirandą i jej okienkiem rozmów. Otóż nie przewija się ono w dół, tak jak powinno tylko cały czas jest u góry. Miałem to samo, dlatego zrezygnowałem z IEview i używam domyślnego okna rozmowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Miałem to samo, dlatego zrezygnowałem z IEview i używam domyślnego okna rozmowy.Nie trzeba było rezygnować tylko zaktualizować do najnowszej wersji :P Do Matthaios84 - wrzuć najnowszą wersję IEView i będzie OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Działa doskonale, dzięki wielkie... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Mnie tam wystarcza wersja OEM, więc chyba zaszaleje i kupię prof PL 64 bit. Tylko te ceny.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Jest 64-bitowa wersja Real Alternative czy jakiegoś innego kodeka dzięki któremu odpalę pliki .rmvb w MPC-HC x64?Ja używam 32bit wersji i działa z AllPlayer i wmc. Innych programów nie używam to nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Ja właśnie miałem kaprys zmienić MPC HC 32-bit na 64 i przestały mi chodzić rmvb (RealAlt zainstalowany 1.7.5). W sumie zapomniałem o tym, chyba trzeba będzie wrócić na 32 bitowe MPC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Jaki numer bulidu ma sklepowa wersja windows 7? 7600.16399 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Jak psiałem - zainstalowałem już Win x64 i tylko mam problem z programem do filmów, który czytałby napisy (WMP - niestety nie chciał wczytać). Może jakiś link? A swoją drogą żadnych zmian nie zauważyłem względem 32 bitowej wersji (poza ramem), ale tego nie czuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Jeśli kupie oem, zainstaluje, a kiedyś sobie zmienię np. grafe to już nie będzie cacy z 7?? sorry ze takie lamerskie pytanie :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 sorry że trochę poza tematem, ale gdzie można najtaniej (z wysyłką do Polski) na świecie kupić windows7 x64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Jeśli kupie oem, zainstaluje, a kiedyś sobie zmienię np. grafe to już nie będzie cacy z 7?? sorry ze takie lamerskie pytanie :lol2: Co według Ciebie miałoby nie być cacy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 pcmax, spróbuj VLC Media Player. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) sorry że trochę poza tematem, ale gdzie można najtaniej (z wysyłką do Polski) na świecie kupić windows7 x64Ze stanów byłoby cło więc chyba UK. Amazon/pcworld/tesco. Edytowane 23 Października 2009 przez djsilence Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 jak to jest z tymi kluczami sprzedawanymi na ebayu do w7, piractwo czy legal ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 pcmax, spróbuj VLC Media Player. Dziękuję działa, ale niestety jakoś mi się nie podoba tzn. zwyczajny jestem, że przerzucam myszką plik który chcę oglądać na program i działa, a w tym tak niestety nie jest :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Dziękuję działa, ale niestety jakoś mi się nie podoba tzn. zwyczajny jestem, że przerzucam myszką plik który chcę oglądać na program i działa, a w tym tak niestety nie jest :( Jak nie jest jak jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 pcmax, ty coś tam kombinujesz ; P ; ) Muszę przyznać, że nigdy tak filmów nie próbowałem odpalać jak mówisz, ale sprawdziłem to z ciekawości i Aquarium ma rację, ten sposób działa w VLC, nawet napisy się tak odpalają : ) wygodne to, że ja o tym wcześniej nie wiedziałem [ ; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Co według Ciebie miałoby nie być cacy?No chodzi mi o to czy nie złamie warunków licencji i czy będe mógł w dalszym ciągu aktywować winde. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Nic nie kombinuje. Jak kiedyś VLC używałem, to też na początku mi nie chciało drag&drop działać. A korzystam z tego jak czasem mi się napisy do MPC nie załadują ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Możecie mi powiedzieć czy jest sens, żeby zezwalać systemowi na zrobienie tej partycji dodatkowej 100mb? Co tam jest zawarte na niej i czy jest to coś kluczowego czy od tak jakiś recovery? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) W zasadzie to nic co było by wazne do działania systemu...Tylko cały loader. Dodatkowa partycja jest takim fajnym tworem dzięki któremu nic nie uszkodzi loadera bo nie jest podmontowana pod litera. Poza tym dodatkowa partycja to poprawienie przez MS błedu sprzed 3 lat kiedy to dodał do Visty funkcje BitLocker, która w standardowej instalacji była nieprzydatna własnie przez brak osobnej partycji na bootloader. Edytowane 23 Października 2009 przez SGJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Wiecie skąd pobrać w7 w wersji final ?? Na stronce M$ w dziale download dostępna jest tylko wersja RC a ja chciałbym jednak finala.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 RC już od sierpnia nie jest dostępna na stronie MS, więc chyba to final ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 pcmax, ty coś tam kombinujesz ; P ; ) Muszę przyznać, że nigdy tak filmów nie próbowałem odpalać jak mówisz, ale sprawdziłem to z ciekawości i Aquarium ma rację, ten sposób działa w VLC, nawet napisy się tak odpalają : ) wygodne to, że ja o tym wcześniej nie wiedziałem [ ; ooo u mnie teraz zaczęło działać? Nie wiem co się stało, ale zaczęło - hmm coś dziwnego? Wiecie może o co chodzi, że przy włączaniu Windowsa (nie za każdym razem) dysk twardy cały zcas pracuje i pracuje (nawet jak już wszytko się wczyta)/? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...