Beerd Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 PO tym jak z pierwszej strony zrobiłes ostatnią nie dziwie się ze zle przeczytałeś. NIe ma tam ani słowa o kolejnej partycji w przypadku instalacji na dysku z juz istniejącymi partycjami. Masz XP? Bo w Viscie i Win 7 tego polecenia nie trzeba wykonywać. http://www.osinfo.pl/artykuly/instalacja-w...h-pamieci-flash Dzięki, mam Viste 32bit Ultimate, chyba trzeba żeby pen był bootowalny z biosu, instalka 64bit nie bardzo rusza z V32. Art przeczytałem wcześniej, wystarczyło wydać tą komendę z Dvd visty, ja próbowałem z w7 i nie szło przez 64bity właśnie. Windows już śmiga teraz tylko Sagema zainstalować jakoś i będzie można się powoli przesiadać, chociaż nie na stałe bo szkoda wydanej kasy na Viste. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zwyczajnie, jak ktos nie jest pewien, to sie dopytuje... cos taki zgryzliwy?Moze dlatego ze raz juz odpowiedziałem a ten dalej swoje? Poza tym tu sie nie rozchodzi o to czy ktos jest czegos pewnien a o to czy potrafi czytac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Bo to norma u adminow :D Zamiast udzielic krotkiej odpowiedzi - wola komus dogryzc :D Zas co do samego problemu - masz racje , nie zainstaluje tego skoro to : -beta -nie jestem pewny co z partycjami , a nie moge zrobic sobie backupu Dlatego pytalem. Skoro pojawil sie art , tak nie uwazam aby czyms zdroznym byla proba wypytania o to i owo , zwlaszcza ze wiekszosc portali udziela takich odpowiedz , nawet jesli te odpowiedzi z punktu widzenia autora sa niepowazne , smieszne czy po prostu banalne dla samego autora , bo dla pytajacego juz nie skoro o tym zawracal glowe , zwlaszcza ze nie kazdy jest programista , adminem etc. wiec nie musi znac tego az tak dokladnie. SGJ - czill aut :D Reszta zdan sugeruje , ze tez sie pojawia partcja i tutaj wlasnie pojawia sie moje pytanie - czy nic mi z plikami i partycjami nie namiesza. Ja nie bede robil tego na pustym dysku. Instalowalem w7 na niepustym dysku i nic sie z partycjami ani plikami nie stało. Partycja na w7 była pusta. Proba instalacji Magic Disk'a zakończyła się zwiechą :] Edytowane 12 Stycznia 2009 przez fl0r3k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 ktos wie gdzie podziała sie w 7 opcja clear type ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 ktos wie gdzie podziała sie w 7 opcja clear type ???Wpisz sobie w wyszukiwarce w menu start Clear Type. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Pytanie odnosnie wbudowanego FireWalla , zauwazylem ze jest dosc ladnie rozbudowany calkiem przejrzysty , czy posiada mozliwosc Zglaszania kazdego programu probujacego nawiazac polonczenie z internetem cos takiego jak np. ZoneAlarm ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Wpisz sobie w wyszukiwarce w menu start Clear Type.dzieki pomogło :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 :) http://pclab.pl/news34968.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Wreszcie odpaliłem starego Sagema. Teraz można sie bawić ;) Jak wyłączyć te wszystkie potwierdzenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Znaczy sie User Account Control? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Wyłączenie UAC=brak gadżetów, a szkoda Edytowane 12 Stycznia 2009 przez centy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 a mi w q3 obraz mryga, macie tak? może dlatego że fix do sterów ATI nie obejmuje mojej grafy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Ciekawe jakbym włączył integre SoundMAX'a jak by współpracował ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Działa Wam jakiś program do czytania obrazów płyt? Magic Disk wiesza system, a Deamon nie chce sie zainstalować.. dvd mi padło i nic nie da sie zainstalować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dam rade bez gadżetów byleby tylko się te cholerne okienka co chwila nie pojawiały ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 fl0r3k virtual clone drive, ultraiso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Chcialem to najpierw stestowac w VMWARE ale mam problem nastepujacy: W konfigurowaniu VM wybralem Vista x64, pozatym VMWARE mi sie pluje ze nie mam wlaczonej wirtualizacji jak mam wlaczona w biosie. :( Ma ktos jakis pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jesli dobrze pamiętam to bez włączonej wirtualizacji nie da sie emulowac 64 bitów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) fl0r3k virtual clone drive, ultraiso Dzięki. Virtual Clone Drive działa. Co do innych ciekawych rzeczy. Nie wiem jak jest w Viście bo ją pominąłem w mojej drodze ewolucji, ale w w7 bardzo fajnie jest zrobione zarzadzanie otwartymi programami. Podglądy + to, że w rogu ekranu otwarty program otwiera sie na pół ekranu. Fajnie jak ktos pracuje z wordem i excelem na raz. Brakuje jeszcze tylko Desktop Cube z Compiza :) A co do VMware.. nie miałem problemu z instalacją w7. Edytowane 12 Stycznia 2009 przez fl0r3k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 kurde, visual studio 2008 64bit nie chce się zainstalować. Staram się coś wykombinować, ale kiepsko to widze. Może macie jakies porady?? Jaką wersje instalowałeś?? VS 2008 PRO x64 z MSDN AA Ja mam natomiast problem z bootloaderem, podczas instalacji 7 nie wykryła mi zainstalowanego XP-ka. Jak mogę go teraz dodać do bootloadera tego Xp jest na innym dysku fizycznym i obecnie mogę się do niego dostać jedynie z boot menu wybierając odpowiedni dysk (ten z XP) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Wyłączenie UAC=brak gadżetów, a szkoda Można zastąpić pliki z sidebara na te z buildu 6801, wtedy gadżety będą działać przy wyłączonym UAC. Dla zainteresowanych: Link 1. Dla bezpieczeństwa należy skopiować oryginalne pliki. 2. Przejąć na własność stare i zastąpić je pobranymi (W archiwum, które uploadowałem, znajduje się nawet skrypt, który uczyni te czynności za nas:) ) Edytowane 12 Stycznia 2009 przez razorex2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jesli dobrze pamiętam to bez włączonej wirtualizacji nie da sie emulowac 64 bitów. Ja uruchomilem ponownie komputerem wlaczylem w biosie wirtualizacje i nie chcialo dzialac, co smieszne okazalo sie ze trzeba calkiem kompa wylaczyc i wlaczyc zeby to zadzialalo, lol. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Co do innych ciekawych rzeczy. Nie wiem jak jest w Viście bo ją pominąłem w mojej drodze ewolucji, ale w w7 bardzo fajnie jest zrobione zarzadzanie otwartymi programami. Podglądy + to, że w rogu ekranu otwarty program otwiera sie na pół ekranu. Fajnie jak ktos pracuje z wordem i excelem na raz. Brakuje jeszcze tylko Desktop Cube z CompizaPozostaje czekać na dostosowywanie programów przez producentów do możliwości nowego paska ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) "Sleep" u mnie nie działa....karta graficzna nie wstaje (czarny ekran)... po resecie "resuming windows"... i czarny ekran... Edytowane 12 Stycznia 2009 przez fl0r3k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dzięki razorex2, działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 ma ktoś na tym systemie capture nx 2 ? działa Wam ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Superlatarnik Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mam problem z download managerem;/ Za 1 razem jak kliknąłem na link weryfikacyjny i poszedłem ściągać przez chroma to po kliknięciu download nic się nie działo;/ Za 2 włączyłem IE7 i tam po kliknięciu download wyskoczył u góry pasek aby zainstalować download managera, kliknąłem na to i się nic nie stało;/ I teraz co kliknę na download to wyskakuje strona, że download manager zacznie zaraz pobierać, po czym po paru sekundach wraca do strony z download i kluczem;/ I tak w kółko:( Ustawienia proxy mam wył jak radzi M$. Mój system to Win XP SP3(windows mx). Co robić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Win XP SP3(windows mx).Piratom nie pomagamy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Superlatarnik Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) No na pewno Ty masz całe oprogramowanie na kompie legalne, kupujesz tylko oryginalne płyty i filmy... Śmieszą mnie tacy ludzie jak Ty z podwójną moralnością..Hipokryci. Ps. Widzę, że to, że ktoś chce mieć legalnie system za friko też Cię boli... Ps2. Znalazłem rozwiązanie.Zasysam z tego linka po prostu(wersja 32): http://download.microsoft.com/download/6/3...LFRE_EN_DVD.iso Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Superlatarnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ciebie chyba boli jak ktoś ma legalny system, bo bez kradzieży nie da się żyć?? :-? Jak już mówisz o hipokryzji, spójrz na siebie najpierw - części komputerowe też ukradłeś czy może legalnie kupiłeś?? Skoro masz kasę na sprzęt to czemu już na systemie oszczędzasz? Wracając do siódemki, żeby OT nie robić - zainstalowałem, przetestowałem, dzisiaj wieczorem wracam do Visty. Niby jest spoko, ale lepiej poczekać na finalną wersję. Z błędów na szybko: - podczas próby zamknięcia systemu w czasie streamowania muzyki na xbox'a system się zawieszał. - GTA4 po zminimalizowaniu nie da się przywrócić. - problemy ze skyp'em, mimo zainstalowania nowej wersji zalecanej przez system. - tutaj nie wiem czy mój błąd czy systemu, ale nie mogłem znaleźć suwaka regulującego głośność mikrofonu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...