Orgiusz Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 A mnie jednak te bety do Audigy nie poratowaly - stoponiowo dzwiek zaczyna harczec, przestaje na chwile i znow. Irytujace :? Zobacze czy 'tip' o zmianie Speakers na SPDIF zalatwi sprawe... OK, dziala. Teraz w[ciach!]a mnie brak friends via steam :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 z odtwarzaczy polecam gom player działa dobrze pod seven. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackieee Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) U mnie rozwiazal sie problem filmow o ktorym wczesniej wspominalem. Zainstalowalem DirectShow Pack najnowszy, bestplayera i wszystko smiga az milo :) Poza tym jak narazie zadnych innych problemow no moze poza tym ze folder ktory jest tworzony przy instalacji karty graficznej jest kompletnie pusty a wszystkie dodatki z karty dzialaja ( w Vista i XP tam sie wszystko instalowalo i byl dostep do plikow *.exe).. Co lepsze tego folderu nie moge usunac. Dodam ze nie ma w nim ukrytych plikow jak rowniez nie jest chroniony przed zapisem... Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Jackieee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Kombinacja bestplayer + k-lite codeck pack 4.5.1 beta dziala wysmienicie jak na razie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Gdzie się wyłącza ClearType dla całej 7-mki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Gdzie się wyłącza ClearType dla całej 7-mki? http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...html&st=270 post 275 Edytowane 13 Stycznia 2009 przez naxt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 A teraz hydrozagadka: Win7 nie wykryl mi istniejacej instalacji WinXP. Moge zmienaic system, ktory chce odpalic, poprzez zmiane aktywnej partycji w zarzadzaniu dyskami, ale to nie jest wygodne rozwiazanie. Da sie jakos grzebac w bootloaderze siodemki? Ew. czy mozna dopisac Win7 do bootloadera XP, wszystko mi jedno, byle dalo sie wybrac system przy uruchamianiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Tak samo jak w viscie. Bcdedit, ewentualnie nakładki graficzne - vistabootpro lub easybcd. NIe masz bootmenu w bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mam, moge wybrac HDD, DVD albo siec (to jest laptop, wiec dysk jest jeden)... Visty nigdy nie mialem, wiec nie wiem jak sie w niej to robi ;) Ale dzieki za hinta, poszukam w tym kierunku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Aa, jednak zainstalowałes na jednym dysku. To w temacie o Viscie jest gdzies instrukcja. Czemu druga partycja podstawowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zainstalowalem VistaBootPro, dopisalem sobie XP (jako "Windows Legacy"), bootmanager sie uruchamia, ale wyskakuje komunikat "NTDETECT failed" i laduje mi Win7... any ideas? Kolejnosc partycji na dysku jest taka (w nawiasie literka, pod jaka widzi dana partycje Win7): - 25GB, NTFS primary, Windows XP (D) - 125GB, NTFS primary, sklad na dane (E) - 36GB, NTFS primary, Windows 7 ( C ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Dodatkowa partycja podstawowa cos miesza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Bootloader aside, mam inny problem ;) Najnowszy CCCP nie wyswietla mi napisow zawartych w plikach .mkv (wideo kodowane h264, audio dowolnie, napisy w ASS/SSA) - niby w Haali Splitterze sa wlaczone, ale ich nie widac. Zmienianie Video Renderera w MPC HC nic nie daje. EDIT: juz niewazne, rozwiazalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ja miałem problem jedynie ze sterownikami do SB Live 5.1. A konkretnie z brakiem takowych pod Viste. Udało się zainstalować od XP, tylko dźwięk trochę szumi. Poza tym wszystko jak na razie chodzi cacy i to na 1GB RAM-u :)Wersja sterownika, która chodzi z SB Live 5.1 - 5.12.1.244 dla Win XP/2000. Instalowałem sam sterownik, beż żadnych mikserów i innych dupereli zawartych w paczce. Zlokalizowałem też źródło szumów - domyślnie włączony mikrofon :) - powyłączeniu chodzi miodzio ale.... tylko w stereo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Mam pytanie do ludzi instalujacych W7 z Pendriva - czy dlugi byl czas kopiowania plikow ? U mnie pokazuje kilka h ... Szybkosc kopiowania plikow Windows na pentka to jakies 70kB, a nawet mniej i nie wazne czy przez explorator czy przez TC robie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ma ktos jakiegos pomysla co u mnie moze byc z tym bootloaderem? Dostaje komunikat: "boot.ini invalid booting from C:\Windows NTDETECT failed" po czym nastepuje restart. Jest to na pewno dobra partycja, bo jak dodalem w VistaBootPro inne partycje, to wyskakiwal w bootloaderze tekst, ze partycja nie zawiera systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Chce postawić Viste na nowo. Czy moga byc potem problemy z uruchomieniem sevena jak zainstaluje viste od nowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zainstalowałem wersję x64 na oddzielnej partycji. Win7 widzi wszystkie partycje mojego dysku, prócz tej z XPkiem, wie ktoś jak to naprawić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Wie, szukaj w tym temacie, bylo to poruszane pare razy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Nadajesz literke partycji w zarzadzaniu dyskami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Dzięki, ale sam już na to wpadłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Działa komuś Q'n'Q w tym systemie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszeks1 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jasne, że działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Instalowałeś jakiś soft do tego? edit: ciekawa sprawa - po zainstalowaniu poprawki: Update for Windows 7 Client Beta (KB961367) - przestały działać gadżety na pulpicie :???: Edytowane 14 Stycznia 2009 przez rosolini Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 A UAC nie ruszałeś czasem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Informacja głównie dla posiadaczy laptopów. Niestety, w chwili obecnej W7 nie wspiera czytnika linii papilarnych. A szkoda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 A UAC nie ruszałeś czasem ?A żebyś wiedział, że ruszałem ;) Jednak to nie przez update. Jakoś tak się zbiegło w tym samym czasie. Dzięki wielkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 jak ktos chce bardzo dostac unikalny cdkey zamiast tych 10 standardowych to jest sposob na to :) i do tego mozna sciagnać jeszcze Windows Seven Home Premium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 No to zdradź nam tą tajemnicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Mam pytanko odnośnie riva tuner'a. Reguluje on w kompie w zasadzie jedynie prędkość wentyla na grafie, ale ... przy każdym starcie w7 pyta się, czy pozwalam na ingerencję programu ..... Czy można tego się jakoś pozbyć bez wyłącznia zabezpieczeń ?? Ważne -> Visty nigdy nie używałem ..... Czy komuś udało się podmienić kodeki divx/xvid... windy kodekiem ffdshow ?? Parę różnych wersji instalowałem a i tak winda ich nie używa. Jedynie pod media player clasic one przejmują rolę dekodera, jednak nie przepadam za mpc, przyzwyczaiłem się do cinemaplyera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...