Skocz do zawartości
ath

Windows 7 Beta / Rc / Rtm

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie jednak te bety do Audigy nie poratowaly - stoponiowo dzwiek zaczyna harczec, przestaje na chwile i znow. Irytujace :? Zobacze czy 'tip' o zmianie Speakers na SPDIF zalatwi sprawe...

OK, dziala. Teraz w[ciach!]a mnie brak friends via steam :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie rozwiazal sie problem filmow o ktorym wczesniej wspominalem. Zainstalowalem DirectShow Pack najnowszy, bestplayera i wszystko smiga az milo :) Poza tym jak narazie zadnych innych problemow no moze poza tym ze folder ktory jest tworzony przy instalacji karty graficznej jest kompletnie pusty a wszystkie dodatki z karty dzialaja ( w Vista i XP tam sie wszystko instalowalo i byl dostep do plikow *.exe).. Co lepsze tego folderu nie moge usunac. Dodam ze nie ma w nim ukrytych plikow jak rowniez nie jest chroniony przed zapisem...

Edytowane przez Jackieee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz hydrozagadka: Win7 nie wykryl mi istniejacej instalacji WinXP. Moge zmienaic system, ktory chce odpalic, poprzez zmiane aktywnej partycji w zarzadzaniu dyskami, ale to nie jest wygodne rozwiazanie.

Da sie jakos grzebac w bootloaderze siodemki? Ew. czy mozna dopisac Win7 do bootloadera XP, wszystko mi jedno, byle dalo sie wybrac system przy uruchamianiu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem VistaBootPro, dopisalem sobie XP (jako "Windows Legacy"), bootmanager sie uruchamia, ale wyskakuje komunikat "NTDETECT failed" i laduje mi Win7... any ideas?

Kolejnosc partycji na dysku jest taka (w nawiasie literka, pod jaka widzi dana partycje Win7):

- 25GB, NTFS primary, Windows XP (D)

- 125GB, NTFS primary, sklad na dane (E)

- 36GB, NTFS primary, Windows 7 ( C )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bootloader aside, mam inny problem ;)

Najnowszy CCCP nie wyswietla mi napisow zawartych w plikach .mkv (wideo kodowane h264, audio dowolnie, napisy w ASS/SSA) - niby w Haali Splitterze sa wlaczone, ale ich nie widac.

Zmienianie Video Renderera w MPC HC nic nie daje.

EDIT: juz niewazne, rozwiazalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem problem jedynie ze sterownikami do SB Live 5.1. A konkretnie z brakiem takowych pod Viste. Udało się zainstalować od XP, tylko dźwięk trochę szumi. Poza tym wszystko jak na razie chodzi cacy i to na 1GB RAM-u :)

Wersja sterownika, która chodzi z SB Live 5.1 - 5.12.1.244 dla Win XP/2000. Instalowałem sam sterownik, beż żadnych mikserów i innych dupereli zawartych w paczce.

Zlokalizowałem też źródło szumów - domyślnie włączony mikrofon :) - powyłączeniu chodzi miodzio ale.... tylko w stereo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do ludzi instalujacych W7 z Pendriva - czy dlugi byl czas kopiowania plikow ? U mnie pokazuje kilka h ... Szybkosc kopiowania plikow Windows na pentka to jakies 70kB, a nawet mniej i nie wazne czy przez explorator czy przez TC robie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos jakiegos pomysla co u mnie moze byc z tym bootloaderem?

Dostaje komunikat:

"boot.ini invalid

booting from C:\Windows

NTDETECT failed"

po czym nastepuje restart.

Jest to na pewno dobra partycja, bo jak dodalem w VistaBootPro inne partycje, to wyskakiwal w bootloaderze tekst, ze partycja nie zawiera systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalowałeś jakiś soft do tego?

edit:

ciekawa sprawa - po zainstalowaniu poprawki: Update for Windows 7 Client Beta (KB961367) - przestały działać gadżety na pulpicie :???:

Edytowane przez rosolini

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko odnośnie riva tuner'a.

Reguluje on w kompie w zasadzie jedynie prędkość wentyla na grafie, ale ... przy każdym starcie w7 pyta się, czy pozwalam na ingerencję programu ..... Czy można tego się jakoś pozbyć bez wyłącznia zabezpieczeń ??

Ważne -> Visty nigdy nie używałem .....

Czy komuś udało się podmienić kodeki divx/xvid... windy kodekiem ffdshow ?? Parę różnych wersji instalowałem a i tak winda ich nie używa. Jedynie pod media player clasic one przejmują rolę dekodera, jednak nie przepadam za mpc, przyzwyczaiłem się do cinemaplyera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...