pisda Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam nie wiem czy ktoś już to pisał więc napisze :), jeśli zmiana sterowników audigy na te od visty nie rozwiązuje problemu z charczeniem to polecam zainteresowanie się Asio4All (http://forum.purepc.pl/Oprogramowanie-f3/Super-Dzwiek-Dla-Wszystkich-Foobar2000-Asio-t63498.html) to ostatecznie powinno rozwiązać problem z charczeniem :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) 1. Sprawdzal ktos moze czy dziala peerguardian w wersji 64-bit, niby na stronie http://phrosty.phoenixlabs.org/pg2-rc1/ jest solucja tylko nic nie daje, wywala blad o niemoznosci zaladowania filtrow 2. Zauwazylem ze od czasu do czasu Winamp sie zawiesza i trzeba go restartowac (karta dzwiekowa integra realtec) 3. Cos sie skopalo i nie moge zaladowac gadzetow (klikam na ikone i zero reakcji) Edytowane 16 Stycznia 2009 przez lukas666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 mam to samo z gadzetami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 mam to samo z gadzetami :) obniżenie/wyłączenie UAC powoduje tego babola.. jedynym obecnie obejsciem jest pewien FIX ale on działa połowicznie czyli zamienia gadzety na zwykły sidebar z visty... poszukajcie w googlach... wystarczy właczyć spowrotem UAC do poziomu standardowego i gadzety zadziałają ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 A dlubaliscie w UAC? EDIT: IbanezRG byl szybszy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 ale on działa połowicznie czyli zamienia gadzety na zwykły sidebar z vistyGadzety z W7 to tez zwykły sidebar z visty. Vista: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 aaa.... rzeczywiscie :) juz dzialaja :) dzieki chlopaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Siema, spodobała mi sie ta Siódemka, jednak mam problem. Mam Net24 na modemie Thomson Speedouch 330 i chyba są z nim problemy. Co prawda net działa po męczarniach (na poprzedniej becie nie działał) ale co drugie uruchomienie tego systemu kończy sie BlueScreenem z jakimś komunikatem DPC routine czy processor halt - nie pamiętam dokładnie. W czym może być problem? Ten pierwszy na moje coś z siecią a drugi z procem, wyłączyłem EIST i nadal to samo... <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 To pewnie przez niekompatybilność sterowników i nie jesteś sam z tym problemem. Jak ten modem instalowałeś? Z płytki wraz z jakimś dodatkowym syfem od dostawcy neta, czy same sterowniki? Może spróbuj najnowsze ze strony thomsona? Poza tym polecam jakiś router z modemem adsl, o wiele wygodniejsze rozwiązanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 działa Wam iTunes? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Właśnie zainstalowałem i testuje, żadnych z problemów wymienianych jeszcze się nie pojawiły. Dźwięk na Realteku chodzi wyśmienicie, wręcz mam wrażenie że lepiej niż na Viście, ale to pewnie efekt placebo,albo lepiej działającego sysytemu. Właśnie sam engine dział znacznie szybciej, przynajmniej na razie. Miałem okazję testować viste z SP2 również Beta i mam wrażenie przyspieszenia. Seven już nie denerwuje natłokiem dymków i komunikatów jest to plus, ale mogło być to załatwione zwykłą aktualizacją do visty. Konfiguracja jest dzicinnie prosta, wręcz wzorcowa. Wszystko mam już wszystko w sysytemie, chodzi o sterowniki. Pod tym wzgledem muszę przyznać, że jeżeli ktoś nie lubi się bawić w zbędne doinstalowania to siódemka znacznie mu ułatwia pracę. Mam nadzieje, że dla tych którzy instalują stery z custoum-izacji nie podłożono kłód w postaci utrudnień w odinstalowaniu sterów. Sam proces instalacji 7 przebiegł w ok 20 min, masakra. Nie spodziewałem się że tak szybko. Mówie już tu o wpełni działającym systemie ze sterownikami i skonfigurowanym netem. Wygląd mi się jak narazie podoba, a nowe funkcję wyglądają ciekawie. Pytanie Używam seven jako głównego systemu i podczas procesu instalacji musiałem sformatować Vistę z C, zrobiłem sobie kawę gdyż nastawiłem się na ok 20 min formatowania. Jednak instalator pod 7 zrobił to w ok 10 sekund. Mam teraz obawy, że tak szybkie formatowanie mogło zostawić jakieś niewidocze śmieci, co będą powodowac awarie. Co o tym myślicie? Czy formatowanie ok 60 Gb danych w tak krótkim czasie jest dobre? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m15m Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Formatowanie dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Wreszcie siadłem do tego systemu. Wszystko już chodzi. Kodeki mam CCCP i śmigają, ale jak włączę WMPC albo ZoomPlayera to zmienia kolor tematu do W7 Basic :blink: Też tak macie? No i cholera jeszcze przydało by się uruchomić 5.1 na Realteku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 mi BestPlayer 2.105 nie zmienia schematu kolorow, wiec mozesz go przetestowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) name='SGJ' post='3197442' date='17 sty 2009, 02:28']Gadzety z W7 to tez zwykły sidebar z visty. Vista: attachment Szanowny Panie to stało się już chyba legendą jak Pan zawsze wszystko musi negować.. proszę się lekko odcisnieniować i usmiechnąć czasem ;) pisząc powyższe zdanie miałem na mysli ze gadzety po zastosowaniu fixa już nie pływają i nie przylepiają się do brzegów ekranu, pojawia się gradientowe tło z przyciskami otwierającymi własciwosci gadzetów jak pod vistą... owszem zgodze się ze jest to bardzo podobny sidebar ale diabeł tkwi w szczegółach... a za nie niektórzy userzy dali by się zabić ;) Pozdrawiam Edytowane 17 Stycznia 2009 przez IbanezRG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk18 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam. Mam problem z tunerem z sygnatury. Otóż nie mam kolorów, nie widać prawidłowo obrazu. W ustawieniach AverTV 6 nie mogę ich regulować. Na windows media center obraz jest wyświetlany prawidłowo, ale tam nie mogę używać pilota. Byłbym wdzięczny jak by mi ktoś pomógł rozwiązać ten problem. Pozdrawiam Ps. poniżej daję screena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Pytanie Używam seven jako głównego systemu i podczas procesu instalacji musiałem sformatować Vistę z C, zrobiłem sobie kawę gdyż nastawiłem się na ok 20 min formatowania. Jednak instalator pod 7 zrobił to w ok 10 sekund. Mam teraz obawy, że tak szybkie formatowanie mogło zostawić jakieś niewidocze śmieci, co będą powodowac awarie. Co o tym myślicie? Czy formatowanie ok 60 Gb danych w tak krótkim czasie jest dobre? Jeszcze nigdy pod system nie robilem pelnego formata , nawet zakladaja w ogole partycje nie robilem pelnego formata - smiga bez problemow (pomijam W7 bo ten dziala , ale cos mi sie zle wylacza , jednak ani przy XP , ani Viscie nie mam tych problemow). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Kodeki mam CCCP i śmigają, ale jak włączę WMPC albo ZoomPlayera to zmienia kolor tematu do W7 Basic blink.gif Też tak macie? Tak, aczkolwiek specjalnie mi to nie przeszkadza (uzywam MPC HC). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 z ciekawosci zainstalowalem najpierw na dysku "7" a dopiero potem Viste i nie mam zadnych problemow BootLoaderem :) - wiec nie ma juz takiego problemu jak wczesniej z XP i Vista... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 - przycisk Pokaż pulpit znalazł się w świetnym miejscu, pierwszy raz pomyśleli Wg mnie to miejsce jest najgorsze z mozliwych bez mozliwosci zmiany (przynajmniej nie znalazlem). Imho powinno być najbliżej najczęściej uzywanego miejsca czyli przycisku "start" (start i show desktop to najczesciej uzywane przeze mnie ikony - nie wiem jak inni moga z tego nie korzystac), a nie zupełnie po drugiej stronie ekranu. Ale podobno można przywrócic "Quick Lanuch Icons", więc to troche rozwiązuje problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) dziala komus UT99 na "7"? btw. z ciekawosci zrobilem upgrade z "7" HP do "7" Ultimate za pomoca Windows Anytime Upgrade :) trwalo to max z 10 min i zakonczylo sie powodzeniem :P Edytowane 17 Stycznia 2009 przez CzArNy` Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Wm też powinno to być blisko przycisku start. O ile dobrze pamiętam ale takie rozwiązanie było chyba w płatnym Suse. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam, Zassałem i zainstalowałem sobie 7 i ..... wszystko, szybko, gładko i bezproblemowo śmiga wręcz rewelacyjnie. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywnie wydaje mi się że jest szybsza od visty z sp2 beta. Mam pytanie czy strona z kluczami jeszcze działa, bo jakoś nie idzie wygenerować więc zostaje pracować 30 dni i potem przedłużyć do 120 dni metodą z visty czy jednak dorwie gdzieś ten klucz na dłuższy czas do testowania OS'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 generacja uniwersalnych kluczy chodzi caly czas... cos zle musisz robic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 generacja uniwersalnych kluczy chodzi caly czas... cos zle musisz robic :) To mam się zalogować czy kliknąć login i wtedy kliknąć link bo coś mi to nie wychodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zainstalowalem Eset Firewall'a w wersji beta ( ess_nt64_enu.msi ) jak narazie chodzi wysmienicie ,tylko nie moge wykminic czy ta wersja jest calkowicie free ?? czy tez to jakis 30 dniowy Trial fl0r3k Zgadzam sie z toba w 100% jakis chory czlowiek w Microsofcie wymyslil przeniesienie ShowDesktop na prawa strone zdala od najczesciej klikanych ikon ,w moim wypadku IE i FF mam nadzieje ze w pelnej wersj ialbo jeszcze w jakims Updejcie dadza mozliwosc skonfigurowania polozenia tego przycisku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) ponawiam pytanie odnośnie aktualizacji, czy pojawiają się typowe aktualizacje systemu, czy tylko stery/defender?? Edytowane 17 Stycznia 2009 przez piotreek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 ponawiam pytanie odnośnie aktualizacji, czy pojawiają się typowe aktualizacje systemu, czy tylko stery/defender??Ostatnio była aktualizacja bodajże dla media center'a oznaczona jako important, więc jak poprawka jest do czegoś potrzebna to wychodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Wg mnie to miejsce jest najgorsze z mozliwych bez mozliwosci zmiany (przynajmniej nie znalazlem). Imho powinno być najbliżej najczęściej uzywanego miejsca czyli przycisku "start" (start i show desktop to najczesciej uzywane przeze mnie ikony - nie wiem jak inni moga z tego nie korzystac), a nie zupełnie po drugiej stronie ekranu. Ale podobno można przywrócic "Quick Lanuch Icons", więc to troche rozwiązuje problem... fl0r3k Zgadzam sie z toba w 100% jakis chory czlowiek w Microsofcie wymyslil przeniesienie ShowDesktop na prawa strone zdala od najczesciej klikanych ikon ,w moim wypadku IE i FF mam nadzieje ze w pelnej wersj ialbo jeszcze w jakims Updejcie dadza mozliwosc skonfigurowania polozenia tego przycisku Nie macie innych problemów <_< Jest przecież kombinacja [Win] + [D] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam. Mam problem z tunerem z sygnatury. Otóż nie mam kolorów, nie widać prawidłowo obrazu. W ustawieniach AverTV 6 nie mogę ich regulować. Na windows media center obraz jest wyświetlany prawidłowo, ale tam nie mogę używać pilota. Byłbym wdzięczny jak by mi ktoś pomógł rozwiązać ten problem. Pozdrawiam Ps. poniżej daję screena. [u rl="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fbeebc3d16d05390.html"][i mg]http://images33.fotosik.pl/443/fbeebc3d16d05390m.jpg[/img][/url] U mnie nawet na Media Center obraz jest szary i przebija przez niego lekko obraz. W Aver równiez brak ustawień kolorów. Pilotem mozna obsługiwac system zamiast myszy, więc posrednio mozna uzywac pilota w MC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...