reed Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Jak tylko dostane miedz to sobie strzele takiego LEv1 (mam nadzieje że mi się uda go zrobić :D ) a drugiego zrobie na podobieństwo ale troche go zmoduje :twisted: Tylko sobie w leb nie "szczel" przy wierceniu LEv1 :D Dlatego wlasnie Mate zaprzestal produkcji tych bloczkow, juz po 8 sztukach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Ja będe robił sobie to dla siebie :D a poza tym mi sie nie spieszy... góra to zrobi 3 jeden spróbuje zrobić taki sam jak orginał a reszte będe próbował troche przerobić ale jeszcze nie wiem jak to będzie moze po wywierceniu 1 mi sie odechce :D A dla Mate to nieopłacalne bo za dużo roboty a za mało zarobku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A dla Mate to nieopłacalne bo za dużo roboty a za mało zarobku.Albo wartosc zlamanych wiertel nie byla rowna 1/3 zarobku za bloczek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A dla Mate to nieopłacalne bo za dużo roboty a za mało zarobku. Albo wartosc zlamanych wiertel nie byla rowna 1/3 zarobku za bloczek :D Jak ma porządną wiertarke i w miare porządne wiertła to nie mogą się łamać. A raczej w ręcznej bloczków nie robił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A dla Mate to nieopłacalne bo za dużo roboty a za mało zarobku. Albo wartosc zlamanych wiertel nie byla rowna 1/3 zarobku za bloczek :D Jak ma porządną wiertarke i w miare porządne wiertła to nie mogą się łamać. A raczej w ręcznej bloczków nie robił :D Taki filozof z ciebie :) , pogadamy jak zaczniesz wiercic , stawiam ze przy pierwszym otworze wiertlem 3.2 mm zlamiesz je (jak nie przy pierwszym to przy pierwszych 5) a wtedy kawalek miedzi do wyrzucenia bo trudno to wyjac (niech sie inni wypowiedza jak trudno) , puki nie podeszles do roboty nie mow ze nie moga sie lamac bo zobaczysz a potem znienawidzisz prace w miedzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Pożyjemy zobaczymy... jak zaczne wiercić to zapodam swoje wrażenia :)Pożyjemy zobaczymy... jak zaczne wiercić to zapodam swoje wrażenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Sory ze odśiwerzam zapomniany juztopik, ale troszkę mi kasy wiecej wpadnie na blok.Teraz biore pod uwage blok SEv1 Czy tkos mże mi napisać cośo wynikach tego bloczku? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 ToMo: Życze szceścia z wierceniem 3.2 na długosci 50mm :) Chyba nie wiesz w co sie pakujesz.. ale jak juz zrobisz i ci sie uda... stawiam klatkę piva... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Mate jak juz tu wszedłeś to mze bys napisał coś o tym bloczku? :) Wiem że napewno nie chcesz sobie robic reklamy ale cos mozesz napisać o nim prawda?Jak się sprawuje? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Tiaaa. Nie chę robić sobie reklamy bo zaraz mnie zlinczujecie. Ale skoro pytacie (a pytać zawsze możecie) to odpowiadam. jest to pierwszy blok i jak na moj gust jest dobry. Sam mam go od ponad roku w kompie i sprawuje sie jak dla mnie dobrze. Spry przekrój kanałów i spora ich liczba sprawia, że do ukladów bez peltiera jest jak znalazl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Czyli bedzie to napewno dobry bloczek.(teraz mam CPC :) ).Jeszcze jedna prośba :) .Jaką masz temp na nim w stresie? :) Wiem że masz na prcu (chyba) uszkodzone jądro i temp są wyzsze ale to nie szkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 FumFel_20 czy nie uwazasz ze blok z http://www.bloki.republika.pl TYP : GK-2/20/N bedzie lepszy, niby ta sama srednica otworow, ale tutaj jest kanalow dwadziescia i cena duzo nizsza ? P.S. Zreszta warto zobaczyc na ta stronke wiele sie tam nowego pojawilo. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 ToMo: Życze szceścia z wierceniem 3.2 na długosci 50mm :) Chyba nie wiesz w co sie pakujesz.. ale jak juz zrobisz i ci sie uda... stawiam klatkę piva... :) mate ja wiem jak sie wierci takimi wiertlami (3mm), jeden otwor przy duze jostroznosci zajmuje kolo 10-15 minut ale nikomu nie polecam (tomo najpiew chcial robic to wiertlem 2mm to mu odradzilem) dlatego wyzej napisalem ze zycze powodzenia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 FumFel_20 czy nie uwazasz ze blok z http://www.bloki.republika.pl TYP : GK-2/20/N bedzie lepszy, niby ta sama srednica otworow, ale tutaj jest kanalow dwadziescia i cena duzo nizsza ? P.S. Zreszta warto zobaczyc na ta stronke wiele sie tam nowego pojawilo. Pozdro Kurna masz racje :) .Kupuje chyba ten co napisałęś :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 FumFel_20 czy nie uwazasz ze blok z http://www.bloki.republika.pl TYP : GK-2/20/N bedzie lepszy, niby ta sama srednica otworow, ale tutaj jest kanalow dwadziescia i cena duzo nizsza ? P.S. Zreszta warto zobaczyc na ta stronke wiele sie tam nowego pojawilo. Pozdro Kurna masz racje :) .Kupuje chyba ten co napisałęś :) Pozdro hehe biedy mate nie zarobi :lol: :wink: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 FumFel_20 czy nie uwazasz ze blok z http://www.bloki.republika.pl TYP : GK-2/20/N bedzie lepszy, niby ta sama srednica otworow, ale tutaj jest kanalow dwadziescia i cena duzo nizsza ? P.S. Zreszta warto zobaczyc na ta stronke wiele sie tam nowego pojawilo. Pozdro Kurna masz racje :) .Kupuje chyba ten co napisałęś :) Pozdro hehe biedy mate nie zarobi :lol: :wink: :roll: :lol: Spoko spoko i tak napewno ma wielu chętnych.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 ToMo: Życze szceścia z wierceniem 3.2 na długosci 50mm :) Chyba nie wiesz w co sie pakujesz.. ale jak juz zrobisz i ci sie uda... stawiam klatkę piva... :) mate ja wiem jak sie wierci takimi wiertlami (3mm), jeden otwor przy duze jostroznosci zajmuje kolo 10-15 minut ale nikomu nie polecam (tomo najpiew chcial robic to wiertlem 2mm to mu odradzilem) dlatego wyzej napisalem ze zycze powodzenia :] HEHE ja chciałem wiercić bloczek wiertłem 2 mm 8O Pierwszy raz to słysze 8O prędzej bym się zastanawiał nad wiertłem 4 mm LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 ToMo: Życze szceścia z wierceniem 3.2 na długosci 50mm :) Chyba nie wiesz w co sie pakujesz.. ale jak juz zrobisz i ci sie uda... stawiam klatkę piva... :) mate ja wiem jak sie wierci takimi wiertlami (3mm), jeden otwor przy duze jostroznosci zajmuje kolo 10-15 minut ale nikomu nie polecam (tomo najpiew chcial robic to wiertlem 2mm to mu odradzilem) dlatego wyzej napisalem ze zycze powodzenia :] HEHE ja chciałem wiercić bloczek wiertłem 2 mm 8O Pierwszy raz to słysze 8O prędzej bym się zastanawiał nad wiertłem 4 mm LOL Aaa rzeczywiscie pomylilem sie :] to ktos inny chcial wiercic wiertlami 2mm , ehh to gg :] ale i tak zycze powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Tiaaaa. Ze tak powiem. Coż. Echhh No właśnie ... i już :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Tiaaaa. Ze tak powiem. Coż. Echhh No właśnie ... i już :) A co do pytanka o temp. To na moim ukruszonym T-birdzie 1.33 i obiegu z ok 0.5 l wody to mam iddle 42 a w sressssie 46st. Temp wody nie zapodam bo nie mierzylem. Ale z chlodniczki wywiewane jest cieplutkie powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Mate - moze zorganizujesz jakis konkurs na logo MCS ;P .. zmieniasz i zmieniasz .. to pierwsze z pamela rOx ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Pomyłke Panowie :) .Wracam do firmy Mate'go :) .Przemyślałem sprawe.Mate ma juz renome i wiem że napewno będzie to udany zakup poprostu....Kupie też u niego pompke powerhead 802.Przypomniało mi się że niedługo mam urodziny i kaski wpłynie troszkę :) .Bede miał jakieś 250 zł na chłodzenie wodne.Mam nagrzewnice od lublina i chcę jeszcze blok.POmpke napewno kupię tą co podałem wcześniej, czyli 109 zł nie moje.Zostaje jeszcze blok.Nie chcę jakiegos tam nukleona tylko coś mniejszego :) .CO powiecie o tym bloczku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 E Itu... juz chyba takie pozostanie... lekko zmodyfikowane. A panienki.. mioze w tle dam :) bedzie chyba ok ? FumFel.. cieszę sie... jako ze jesteś stałym.... no coż forumowiczem pewnie jakiś niewielki rabacik Ci wyskrobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 E Itu... juz chyba takie pozostanie... lekko zmodyfikowane. A panienki.. mioze w tle dam :) bedzie chyba ok ? FumFel.. cieszę sie... jako ze jesteś stałym.... no coż forumowiczem pewnie jakiś niewielki rabacik Ci wyskrobie :) ooo :) zaznaczam że kupie blok (jeszcze niewiem jaki :) ) , tą pompke co wyżej napisałem i super rurke odpowietrzejacą :) W piniedziałek , góra we wtorek nacisną na Twojej stronie guziczek "Dodaj do koszyka" :) Pozdro A co do rabaciku to już w dniu zakupu się zgłoszę mailem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 wez tego , jezeji interesuja cie TECi.Zeby bylo jasne - w cenie tego bloku nei ma zapinki (OK 25-35zl). Moze sie okazac ,ze cena bedzie wyzsza niz w przypadku o klase leprzego ORBITALA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zapinke to kupie chyba na stronie http://www.bloki.republika.pl jest po 15 zł. Nukleona nie chcę bo jest duży i ma dwa wyloty, czyli będzie plątanina w budzie :) . Nad Orbotalem pomyślę jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 wysylka , czy odbior osobisty ? (www.bloki.*****.pl)Poczta lubi skrobac .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...