SzArEk Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Mam (może dla niektórych głupie) pytanie. Czy da sie z socket a zrobić jakiś 2 rdzeniowy, czy da sie kupic płyte głoną z procesorem a cześci (dysk,ram,karta graficzna,dvd,obudowa) dodac do tej płyty czy raczej bedzie np pamiec ram ddr2 a ja mam ddr1 bo zależy mi żeby mieć procesor 2 rdzeniowy lub lepszy A athlon xp 3200+ na bartonie (1 rdzeniowy) da sie podnieść tak aby osiągał wyniki procków 2 rdzeniowych (prosze niech ktos napisze o overclokingu na dual bios) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasarus Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Chaotycznie napisałeś temat, jednak z tego co wywnioskowałem chcesz na platformie socket (462)a obsadzić procesor 2 rdzeniowy. Niestety muszę cię zmartwić nie ma takiego procesora :(. Wspominałeś też coś o nowej płycie głównej, a więc nowa płyta główna(z obecnej epoki komputerów) nie będzie pasować do twojego procesora, co więcej nie będzie do niej nadawała się również pamięć ram, i na 99% karta graficzna (obstawiam 1% szans że masz kartę graficzną na pci). Odnośnie podkręcania, ciężko było by podkręcić twój obecny procesor na tyle żeby chociaż nawiązał walkę z obecnymi procesorami 2 rdzeniowymi. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrlaz Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Najlepiej sprzedać stare części i kupić jakiś tani zestawik (płyta+procesor+karta graf+DDR2=min 500 zł), który i tak będzie dużo wydajniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...