Skocz do zawartości
maxar

Asus Ah3450 I Restart Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na wstępie opis mojego "dziadka":

Procesor: Athlon Barton Mobile 2500+@2400 MHz

Płyta główna: Abit NF7-S rev. 2.0

Pamięć: DDR2 3200 - 2 x 1GB Dual

Zasilacz: Xilence 700W, XP700

Karta graficzna: Asus AH3450 (Ati Radeon HD3450) 256 MB DDR2

Objawy:

Otóż na początku myślałem, że problem mam z grą Medal of Honor - Airborn, ponieważ zaraz po uruchomieniu i wybraniu "nowa gra" podczas wczytywania następował restart kompa!

Wgrałem więc inna grę - Hitman - Blood Money - i tu sprawa się ma podobnie. Otóż gra się wgrywa lecz wykonaniu paru ruchów postacią, następuje nieszczęśliwy restart kompa.

Dodam jeszcze, że wcześniej miałem Radeona 9800 Pro i zmieniłem tylko dla tego, ze nie posiadał shaderów w wersji 3.0 i więcej a tego większość gier wymaga, tak jak wspomniany MOH - Airborn!

Czy jest to wina karty? Jak ją zdiagnozować? Mam gwarancję i ewentualnie mógłbym ją wysłać ale muszę mieć pewność, że to jej wina!

PS. Zaraz po wymianie kart z 9800 Pro na AH3450 stwierdziłem, że ma słabą jakość obrazu - jest lekko zamazany - czy to można reklamować?

Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam!!!

Edytowane przez maxar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi