Skocz do zawartości
red46

AXP1,7+ i Msi K7T266 Pro-R = POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomóżcie bomi się pomysły skończyły. Mam właśnie przed sobą płytę MSI K7T266 Pro-R i Athlona 1333 i AXP1700+. Problem w tym że procek 1333 na płytce działa a AXP1,7 nie(świecą sie 4 czerwone diody kontrolne=problem z prockiem). Wgrałem najnowszy bios ze strony MSI który powinien zapewnić wsparcie dla AXP 2000+. Ale niestety nie startuje. Co zrobić żeby płyta z tym 1,7 wstawała. Redetowanie biosu i wyciąganie bateryjki nic nie daje. POMÓŻCIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tą samą płytę i ten sam problem . z tego co się dowiedziałem to szanse na ruszenie tego są niewielkie .Ta plyte nie obsluguje Tbredow w technologi 0,13u

Athlony 1800 owszem obsluguje ale 0,18u Palomino.

Problem lezy w zasilaniu i biose.

zobacz tuhttp://www.msi.com.tw/program/support/cpu_support/cpu/spt_cpu_detail.php?UID=386&NAME=MS-6593

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniejsze wersje tej mobo czyli -R -U -RU (miałem) bez moda układów na płycie nie obsługuje 0.13. Najnowsze wersje, które już nie wystepuja w wersjach -R- U -RU maja zaimplementowaną obsługę 0.13 Cała sprawa rozbijała sie o brak wsparcia technicznego ze strony elektroniki do obsługi napiecia 1.6V i niższe.

Na forum MSI gość o xywce Bas zrobił już moda i wielu innym osobom sie to udało. Ja wolałem nie ryzykowac i sprzedałem i nabyłem :] Epoxa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...