Moses2 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, mam tego typu problem. Dostałem złożonego PC od znajomego. (Duron koło 1GHZ ale parametry nieważne w tym przypadku). W środku czyściutki, wygląd na :"mocno" zdrowy sprzęt. Kondensatory na płycie nienapuchnięte. Do tego niezbyt obciążony (jedynie CDROM). Na początku zero problemów. Minął tydzień i... Mój problem polega na tym, że wciskając przycisk start nie chce wystartować - robi minimalny ruch wiatrakami, migną diody HDD i Power i tyle... Nie jest to wada przycisku bo gdy zwierałem zworkę na płycie - tą od switch power - jest to samo. Po próbie numer np:56 w końcu udaje się go wystartować. W czym może leżeć problem? Za wszelką pomoc olbrzymie dzięki Pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2009 przez Moses2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Jednak konfiguracja by się przydała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moses2 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) szczerze mówiąc nie znam bebechów poza tym że wyglądają solidnie Płyta główna 03/14/2001 - 8363-686B-K7VZAC-00 - jest tam duron 1GHZ płyta główna raczej nie była lutowana - nie jest obciążony zasilacz bo ma tylko cdrom i grafę jakąś starą Po tygodniu się to stało. Problem tylko przy uruchomieniu Zastanawia to że jak przycisnę po raz np 50ty to dopiero startuje :( Edytowane 9 Stycznia 2009 przez Moses2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Wina plyty lub zasilacza. Wyjmij wtyczke ATX z płyty i zrób zwore między zielonym a czarnym kablem we wtyczce, zasilacz powinien się uruchomić. Dobrze jakbys miał pod niego podłączony jakiś wentylator będzie widać czy się załącza. Jak przy obecnej zworce zasilacz będzie pracował + podłączone urządzenia (wentylator, katoda cokolwiek) to zasilacz raczej sprawny i wtedy pozostaje wina płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 W pierwszej kolejności zorganizowałbym inny zasilacz (nawet jakiś szmelc, oby tylko być pewnym że na 100% sprawny), podłączył go i sprawdził czy działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Obstawiam w pierwszej kolejności zasilacz, w drugiej płytę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...