adr12344 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) Witam wszytskich serdecznie. Chciałbym co nie co zmienić w moim kompie żeby lepiej chodził:) Mój obecny sprzęt: Intel Pentium Dual Core 2160 Foxconn P35-A Seagate 320GB Corsair 2x1 GB Nagrywarka Samsung Radeon HD3850 256 MB HIS Amacrox Warior AX-450 PNF 400W Cooler Master Elite 331 Chciałbym zmienić Kartę graficzną, procek i ewentualnie mobo oraz byc moze dokupic ramu. Oczywiscie przy wymianie do kasy którą na to przeznaczę doliczyć mozna kasę za sprzedaż starego podzespołu. Wiec chcaiłbym na to przeznaczyć ok.200-300zł+ ta kasa za sprzedaż. ! pytanko: Czy zasilacz to spokojnie uciągnie? Co doradzacie szanowni koledzy?? Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam. Edytowane 9 Stycznia 2009 przez adr12344 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Szukaj radka 4850 a jak muszą być nówki to 9800GT. Płyte zostaw. Najwyżej proca zmień na E5200. Zasilacz spokojnie pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 ja bym zostawił proca tylko kupić chłodzenie i OC. reszta tak jak wyżej płyta zostaje i do tego HD4850/70 (ale to już dużo kasy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Hmm wlasnie myslałem bardziej o jakimś Geforcie... E5200 też myśle ze dobry pomysl, tylko on 300zł kosztuje, a jak wchodzil to było przeciez 240.. myslicie ze warto poczekac miesiaćm dwa to cena spadnie odrobine a moze nawet do tych 240?? Mogłbym go wziac za nieco ponad 250 powiedzmy, do tego jakis geforce fajny do 400,więc wychodzi 650, sprzedajac e2160 i HD3850 wyciagnałbym 300-350, wiec mogłbym dołozyc te 300-350 (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Datego pisałem że ewentualna zamiana na E5200. Kręć tego E2160 i będzi ok. Grafa to tak jak pisałem zmiana na nowego 9800GT lub szukać używki radka 4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Datego pisałem że ewentualna zamiana na E5200. Kręć tego E2160 i będzi ok. Grafa to tak jak pisałem zmiana na nowego 9800GT lub szukać używki radka 4850. Jest na 2,3 podjrecony wiecej sie nie da bo oddawałem do takiego goscia i mowil ze w tym miejscu jest blokada mojego foxconna P35A.. Nie wiem czy mial racje czy istnieje cos takiego..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Wgraj najnowszy bios do Foxconna i kręć. Na pewno wyciągnie więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Wgraj najnowszy bios do Foxconna i kręć. Na pewno wyciągnie więcej.Kiedy ja nie umiem krecic:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) To się naucz. Czy ktokolwiek nie zaczynał od zera? Teraz to jest praktycznie ułatwiane przez producentów płyt głównych. Nie to, co kiedyś. Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 No więc wziałem się chłopaki i wszystko tak poustawiałem: Sytuacja w cpu-z i everest wyglada tak: Czy wszystko jest ok i bezpieczne?? jak widac temperatury niskie bo tylko 30 stopni. Czy moge cos więcej wyciągnac ewentualnie? jak tak, to co przestawic? Proszę o odpowiedzi. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Jest ok, teraz podnieś troche fsb jeszcze. Tylko patrz na pamięci co nie przedobrzysz. Pewnie się trochę podkręcą jeszcze, ale nie wiem jakie dokładnie masz. Ogólnie corsairy są dobre do OC. Edytowane 15 Stycznia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Jest ok, teraz podnieś troche fsb jeszcze. Tylko patrz na pamięci co nie przedobrzysz. Pewnie się trochę podkręcą jeszcze, ale nie wiem jakie dokładnie masz. Ogólnie corsairy są dobre do OC. Pamięci dokładnie te; http://allegro.pl/item527852447_corsair_xm...1gb_675mhz.html Nie ustawilem czegos za wysoko, np napiecia procesora albo ramu? I co dalej przestawiac\zmieniac oprocz fsb, i na ile konkretnie zmienic? Edytowane 16 Stycznia 2009 przez adr12344 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 No i *upa, dzis po chyba 4 czy 5 uruchomieniu kompa od tych zmian, nie reaguje nic po właczeniu tylko taka martwa cisza i brak obrazu na monitorze, no wiec musialem zresetowac biosa.. Co poradzicie? Czemu tak sie stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Teraz się przenieś do działu dla początkujących. PS czytałeś jakikolwiek poradnik odnośnie OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 tak czytałem... no więc gdy ustawie fsb tak, aby czestotliwosc wynosiła powyzej 2,23 ghz, to komputer działa, ale tylko do nastepnego uruchomienia, wtedy juz tylko restart biosa go stawia na nogii.... Co robic? CZego to jest wina? Moze coś pokombinowac z tymi ustawieniami??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Już pisałem o stawianiu takich pytań w dziale dla początkujących. Tu jest dział co kupić więc po co robisz syf? PS. Podnieś napięcie na procu, zmniejsz mnożnik pamięci. O Prime czy Orthos'ie słyszałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Już pisałem o stawianiu takich pytań w dziale dla początkujących. Tu jest dział co kupić więc po co robisz syf? PS. Podnieś napięcie na procu, zmniejsz mnożnik pamięci. O Prime czy Orthos'ie słyszałeś? Słyszałem, myslisz ze nie testowałem?? Zero błedów nawet przy 2,7 ghz, a po prostu po odłaczeniu zasilania komp nie wstaje. W dziale dla poczatkujacych pewnie tego nie wiedza dlaczego tak sie dzieje. I z tego co widze wy tez nie wiecie "eksperci". Edytowane 19 Stycznia 2009 przez adr12344 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ktoś wcześniej pisał, wgraj nowy bios na początek może Ci to pomoże. Bo chyba to nie jest wina fsb wall(nie spotkałem się z tym osobiście jeszcze ale z opisów wnioskuje że to nie to). Poczytaj też wątek o swojej płycie bo trudno żeby każdy wiedział wszystko o każdym modelu:P Może tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr12344 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ktoś wcześniej pisał, wgraj nowy bios na początek może Ci to pomoże. Bo chyba to nie jest wina fsb wall(nie spotkałem się z tym osobiście jeszcze ale z opisów wnioskuje że to nie to). Poczytaj też wątek o swojej płycie bo trudno żeby każdy wiedział wszystko o każdym modelu:P Może tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytania. Wgrywałem biosa nowego, i czytałem, nie znalazłem czegos takiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam. Tak profilaktycznie :D radził bym Ci sprawdzić radiatory na mostkach a konkretnie pastę termoprzewodzącą na nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...