wamak Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Składniki: Win XP Gf 9600 GSO monitor Lg W1952TQ-PF podłączony poprzez DVI sterowniki: sprawdzałem 180.84 beta i 181.20 whql Problem polega na tym, że sterownik źle skaluje. Jak wybieram opcję: "Nie skaluj" i np. 1024x768, to powinny być zachowane prawidłowe proporcje, a niestety obraz jest rozciągnięty na boki. Przy opcji: "Używaj skalowania Nvidia o stałych proporcjach", powinny być czarne pasy po bokach, a zamiast tego są czarne pasy u góry i na dole. Podsumowując skaluje w złym kierunku. Po pierwsze co prawda monitor ma opcję 4:3, ale zależy mi też na nie przeskalowanym 1024x768 i 1152x864 z prawidłowymi proporcjami i pasami również o góry i na dole. Po drugie, na Ati skaluje poprawnie ze sterowników, więc to ewidentnie wina sterownika Nvidii. Pytanie brzmi: jest sposób, aby to naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Moze zmieniales karte bez dokladnego oczyszczenia sterownikow z Ati? W takim wyapdku najlepiej jakbys zrobil formacik. Ale pcozekaj moze jeszcze ktos odpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Popsuła skalowanie i widocznie nie chce tego naprawić, bo czytałem o tym trochę i błąd jest już w sterownikach od kilku miesięcy, czy nawet roku. Na Viście jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...