Melon55 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam Mam problem z komputerem: E2160 @ 2,8 Ghz 1.312 V DFI LP P35 T2RS 2GB Ram Patriot 800 mhz 8800GT Palit 512MB OCZ 500W Z góry mówie że temperatury w normie, grafika max 65 stopni, procesor max 58 stopni. Niebieski ekranik wyskakuje po graniu np. GTA IV po ok. 20-30 minutach Sprawdzałem również na innych grach i programach, jest to samo. System instalowany 3 dni temu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) a co jest napisane w tym BS dokladniej? Edytowane 10 Stycznia 2009 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Przy obciążeniu grami stawiam na ram. Miałem taką sytuację po podkręceniu OCZy ... orthos śmigał, testy też a na grach się wysypywały. Sprawdź też temperaturę chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melon55 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam Problem "chwilowo" znikł po "dovoltowaniu NB ( 1,41v ) i Ramów ( 1.925v ), jednak dziś niespodziewanie powrócił? Komputer po chwilowym obciążeniu zwyczajnie się resetuję, nie pojawiają się już BS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 sprawdź na innych ramach u siebie, jak się będzie powtarzać to obadaj zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melon55 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam Sprawdziłem na innych ramach, teraz działa. Niestety ramy tylko pożyczyłem, byłem w sklepie gdzie kupiłem swoje Patrioty, chciałem reklamować.... Jednak usłyszałem że na serwisie pamięci włożą na 2 minuty do komputera i będą działać, mam sam kombinować by im to jakoś udowodnić. Przy 10% sprawdzenia przez memtest mam już 8 errorów. Macie jakiś pomysł jak to udowodnić? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zabierz swojego kompa do sklepu, włącz i zapuść memtesta i muszą uznać reklamacje. Poza tym to śmieszne, że masz sam musisz im udowadniać usterkę. Co to za sklep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melon55 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Poza tym to śmieszne, że masz sam musisz im udowadniać usterkę. Może i jest w tym trochę racji, jednak na serwisie włożą je do komputera na max 5 minut i będą działać :oops: . Wątpię by bawili się w memtesty i inne takie :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Przecież sprawdzenie pamięci polega na przetestowaniu ich programem takim jak mamtest czy goldmemory. Muszą o tym wiedzieć w serwisie. Nie odpuszczaj im. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) ale przecież były takie Patrioty które do stabilnej pracy potrzebowały napięcia 2.0 - 2.1 jaki model masz tych pamięci? jak LLK to zwiększ napięcie i to powinno pomóc pozdrawiam P.S chyba nawet wszystkie Patrioty potrzebują większego napięcie ustaw 2.0V na początek jak masz LLK to od razu 2.1V i będzie ok Edytowane 13 Stycznia 2009 przez KRISTERS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melon55 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Miałem już ustawione 2.1v i to samo ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 ale nic nie podkręcasz tych ramów? są na standardzie 800 cl4 możesz sprawdzić na wyższym cl czy będą śmigać no i spróbuj na napięci 2.2V zapuścić memtesta jak żaden zabieg nie pomoże to pamięci na gware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...