Skocz do zawartości
Bujakashi

Sklep - Kupiony Windows Nie Aktywowany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprawa wyglada nastepujaco :

5 dni temu kupilem przez internet w moim miescie Viste home Premium 64 bit

Jako, ze beta 7 sprawuje sie dobrze stwierdzilem ze za duzo strace na wartosci uzywajac jej do sierpnia, wiec chcialbym system oddac (teoretycznie mam 10 dni w przypadku kupna na odleglosc bez podania przyczyny).

- Vista zainstalowana bez klucza (w systemie widnieje inny niz na opakowaniu)

- Vista nie aktywowana

Warunki zwrotu sa takie ze trzeba oddac sprzet z nie ruszanym pudlem i pewnie wiekszosc napisalaby no wlasnie, otworzyles, ale...

Pudelka nie sa oznaczone z zewnatrz czy jest to 32 czy 64 bit, wiec SKLEP otworzyl pudelko by to sprawdzic...

Pytanie brzmi czy jest szansa na oddanie systemu i odzyskanie pieniazkow ?

Czytalem na internecie i nie wiem czy sklep bedzie mial mozliwosc sprawdzenia czy nie byl aktywowany u mnie system...

Prosze o wasze opinie/sugestie/porady

Nawet jesli 7emka bedzie droga, to w sierpniu Vista zapewne poleci cenowo stad moja mysl o oddaniu systemu...

Edytowane przez Bujakashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepis o odstąpieniu od umowy sprzedaży nie obowiązuje w przypadku rozpakowanego oprogramowania. Nie jest istotne kto, kiedy i w jakim celu rozerwał opakowanie. Nie ma również znaczenia czy program został aktywowany. Sklep nie ma obowiązku przyjąć go z powrotem i najprawdopodobniej tego nie zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd Ci przyszło do głowy że w sierpniu Vista poleci w dół? BO chyba nie myslisz ze W7 bedzie w sierpniu w sprzedazy?

W sierpniu konczy sie okres darmowego testowania 7emki, wydaje mi sie ze cena Visty poleci z czasem w dol chodzby ze wzgledu na to, ze ludzie beda sie spodziewali w "niedalekiej" przyszlosci wypustu finalnej wesji Seven i przynajmniej ja wstrzymalbym sie z zakupem Visty (jak widac juz chcialbym to zrobic, aczkolwiek bylem zmuszony teraz ja kupic).

Co do tego ze opakowanie bylo otwarte :

"Zamawiający ma prawo do dokonania zwrotu zamówionego towaru bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od daty odebrania przesyłki. Jest to możliwe tylko w przypadku, gdy towar nie był używany, oraz znajduje się w oryginalnym i nie uszkodzonym opakowaniu." Regulamin sklepu nie mowi tak naprawde nic o otwarciu, a o uzywaniu i stanie fizycznym... Niemniej domyslam sie, ze faktycznie ciezko bedzie dogadac sie ze sklepem, bo tak naprawde to chyba wlasnie tylko i jedynie ich dobra wola zadecyduje o tym czy ja cofna czy nie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi