Bujakashi Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Sprawa wyglada nastepujaco : 5 dni temu kupilem przez internet w moim miescie Viste home Premium 64 bit Jako, ze beta 7 sprawuje sie dobrze stwierdzilem ze za duzo strace na wartosci uzywajac jej do sierpnia, wiec chcialbym system oddac (teoretycznie mam 10 dni w przypadku kupna na odleglosc bez podania przyczyny). - Vista zainstalowana bez klucza (w systemie widnieje inny niz na opakowaniu) - Vista nie aktywowana Warunki zwrotu sa takie ze trzeba oddac sprzet z nie ruszanym pudlem i pewnie wiekszosc napisalaby no wlasnie, otworzyles, ale... Pudelka nie sa oznaczone z zewnatrz czy jest to 32 czy 64 bit, wiec SKLEP otworzyl pudelko by to sprawdzic... Pytanie brzmi czy jest szansa na oddanie systemu i odzyskanie pieniazkow ? Czytalem na internecie i nie wiem czy sklep bedzie mial mozliwosc sprawdzenia czy nie byl aktywowany u mnie system... Prosze o wasze opinie/sugestie/porady Nawet jesli 7emka bedzie droga, to w sierpniu Vista zapewne poleci cenowo stad moja mysl o oddaniu systemu... Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Bujakashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Przepis o odstąpieniu od umowy sprzedaży nie obowiązuje w przypadku rozpakowanego oprogramowania. Nie jest istotne kto, kiedy i w jakim celu rozerwał opakowanie. Nie ma również znaczenia czy program został aktywowany. Sklep nie ma obowiązku przyjąć go z powrotem i najprawdopodobniej tego nie zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 A skąd Ci przyszło do głowy że w sierpniu Vista poleci w dół? BO chyba nie myslisz ze W7 bedzie w sierpniu w sprzedazy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 A skąd Ci przyszło do głowy że w sierpniu Vista poleci w dół? BO chyba nie myslisz ze W7 bedzie w sierpniu w sprzedazy? W sierpniu konczy sie okres darmowego testowania 7emki, wydaje mi sie ze cena Visty poleci z czasem w dol chodzby ze wzgledu na to, ze ludzie beda sie spodziewali w "niedalekiej" przyszlosci wypustu finalnej wesji Seven i przynajmniej ja wstrzymalbym sie z zakupem Visty (jak widac juz chcialbym to zrobic, aczkolwiek bylem zmuszony teraz ja kupic). Co do tego ze opakowanie bylo otwarte : "Zamawiający ma prawo do dokonania zwrotu zamówionego towaru bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od daty odebrania przesyłki. Jest to możliwe tylko w przypadku, gdy towar nie był używany, oraz znajduje się w oryginalnym i nie uszkodzonym opakowaniu." Regulamin sklepu nie mowi tak naprawde nic o otwarciu, a o uzywaniu i stanie fizycznym... Niemniej domyslam sie, ze faktycznie ciezko bedzie dogadac sie ze sklepem, bo tak naprawde to chyba wlasnie tylko i jedynie ich dobra wola zadecyduje o tym czy ja cofna czy nie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jest zdaje się zapis w prawie, który wyłącza z możliwości zwrotu towaru oprogramowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...