Skocz do zawartości
MagMar

Dziwny Problem Z Dźwiękiem!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

temat problemów z zainstalowaniem dźwięku na LG E510 pojawiał się już na wielu forach i ten problem mam już za sobą

pojawiło się za to coś nowego (dla mnie to nowość)

po przeinstalowaniu systemu z visty na xp oczywiście brakowało kb888111 i sterowników ale ten problem rozwiązałem

dźwięk działa PRAWIE bez problemów

po starcie systemu wszystko wygląda normalnie tz. jest ikonka głośnika na pasku i we właściwościach audio wszystko jest ok

ale dźwięku nie ma i nie mogę w żaden sposób go uruchomić -

jest jeden sposób

zamykam klapę od laptopa i wchodzi w stan hibernacji po otwarciu wizualnie wszystko tak samo z tą różnicą że jest dźwięk

może jest jakiś sposób aby dźwięk uruchamiał się zaraz przy starcie? :damage_wall:

-----------------------------------

LG E510

Microsoft Windows XP Professional

Service Pack 3

QUANTA Cresline+ICH8M

RAM 2038 MB

Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (384 MB)

Conexant HD Audio output

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

temat problemów z zainstalowaniem dźwięku na LG E510 pojawiał się już na wielu forach i ten problem mam już za sobą

pojawiło się za to coś nowego (dla mnie to nowość)

po przeinstalowaniu systemu z visty na xp oczywiście brakowało kb888111 i sterowników ale ten problem rozwiązałem

dźwięk działa PRAWIE bez problemów

po starcie systemu wszystko wygląda normalnie tz. jest ikonka głośnika na pasku i we właściwościach audio wszystko jest ok

ale dźwięku nie ma i nie mogę w żaden sposób go uruchomić -

jest jeden sposób

zamykam klapę od laptopa i wchodzi w stan hibernacji po otwarciu wizualnie wszystko tak samo z tą różnicą że jest dźwięk

może jest jakiś sposób aby dźwięk uruchamiał się zaraz przy starcie? :damage_wall:

-----------------------------------

LG E510

Microsoft Windows XP Professional

Service Pack 3

QUANTA Cresline+ICH8M

RAM 2038 MB

Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (384 MB)

Conexant HD Audio output

Witam..mam pytanie jak udało się tobie nagrać dzwięk w tym laptopie?? Ja męcze sie i nic nie wychodzi. Sterowniki kb888111 mialem juz wczesniej wgrane..te z visty nie działają..a te na xp przy instalacji na koniec wywala komunikat że nie moga zostac zainstalowane..co robić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj

nie było łatwo:)

jest dużo instrukcji w necie, użyj google

w dużym skrócie zrobiłem to tak jak w pierwszym poście

na czysty xp wgrywasz kb888111, restart - potem sterowniki ze strony producenta restart

i działa

ale jak pisałem wcześniej ja mam dźwięk ale dopiero po wprowadzeniu komputera w stan hibernacji

nie stresuj się jak ci nie wyjdzie

u mnie dopiero za trzecim razem zaczęło działać a robiłem za każdym razem to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj

nie było łatwo:)

jest dużo instrukcji w necie, użyj google

w dużym skrócie zrobiłem to tak jak w pierwszym poście

na czysty xp wgrywasz kb888111, restart - potem sterowniki ze strony producenta restart

i działa

ale jak pisałem wcześniej ja mam dźwięk ale dopiero po wprowadzeniu komputera w stan hibernacji

nie stresuj się jak ci nie wyjdzie

u mnie dopiero za trzecim razem zaczęło działać a robiłem za każdym razem to samo

tu masz opis jak to zrobić prawidłowo:

http://it-bloog.blogspot.com/2009/02/probl...iem-xp-uaa.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi