Skocz do zawartości
bonco

Zawiecha , Przegrzanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewien problem probuje pomóc kumplowi ale niezbyt mi to idzie , mianowicie przy wiekszosci produkcji wymagających troche więcej od kompa jak np. Wiedzmin , Stalker czy nawet Rome Total War O.o komp nie wytrzymuje obraz zawiesza sie zmieniają się kolory objawy jak przy przegrzaniu karty , w dodatku kiedy testowalem jak zachowa sie stalker - za kazdym razem w tym samym momencie komp padal. Ciekawe jest też to ze przy Medieval Total War II nie ma zadnych problemow natomiast z Rome są . Przeinstalowywalem sterowniki do karty , directa nic to nie dawalo mam wrazenie ze wina moze lezec po stronie zasilacza . Podaje konfig gdyby to moglo pomóc :

Zotac Geforce 9800 GT 512

Asus P5QL

2gb Geil ddr2

C2D e7300

Zasilka co do niej wlasnie mam wątpliwosci - Amacrox Warrior chyba Pfx 450 , jest to 400 watowka chyba.

Za wszelkie porady z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Amacroź powinien dawać radę. Skoro gry wywala zawsze w tym samym momencie to może wina leży po stronie systemu?? Na początek skan antyvirem i combofix.

Przegrzewanie podzespołów raczej bym wykluczył, ale sprawdź czy wszystkie wiatraki smigają, ewentualnie jak masz to daj na kartę jakiś nawiew dodatkowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie dodatkowy wiatrak jest zaraz za kartą , bede musial jakims programikiem ustawic moze wyzsze obroty wiatraka na karcie. W sumie problem z winda też może byc , z virusami srednio komp jets nowy i bez neta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi