Barti14 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, Mam już drugi raz Vistę (x64), z innego źródła i mam drugi raz ten sam problem... Po instalacji system ciągle chodzi ociężale, ciągle jakby czyta coś z dysku (ciągle skrzeczy), zawiesza się pasek start, pulpit czy też TaskManager zaraz po odpaleniu. Raz po tym skrzeczeniu wywalił BSOD, w którym był błąd: STOP: 0x000000F4, coś tam o hardware i czyszczenie 'jakiejśtam' pamięci ( wybaczcie te lakoniczne informacje ale za wiele niezdążyłem spisać ;) ). Google podpowiedziało mi jedynie że chodzi tu o dysk. Dodam że na Windowsie XP wszystko chodzi bezproblemowo. Moja konfiguracja sprzętowa to: Asus P5B Seagate 7200, 250 GB, 16 MB ST3250620AS Dysk podpięty jest do gniazda SATA1. Wszystkie wtyczki zasilania i SATA podociskałem. HDDLife Pr0 pokazuje sprawność i wydajność dysku na 55% (eg programu wszystko OK). Odłączenie DVD (podpięte na ATA) dało minimalną poprawę, chyba że poprostu mi się wydaje. Poinstalowałem wszystkie najnowsze sterowniki (od chipsetu także) ze strony Asusa. Za cholerę nie mam pomysłów ocb, a nie chcę biec do sklepu i kupować nowego dysku na pałę. Bardzo Was proszę o pomoc. :/ Pozdrawiam. Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Barti14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...