macieknh Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Miałem procka podkręconego na 3,3 GHz, dzielnik ustawiony na 1:1, CL4, w orthosie komp chodził cały dzień wszystko było prawidłowo. W piątek zamknąłem komputer bez problemu, choć wcześniej grałem w RA3 i momentami na ekranie widziałem coś jakby śnieżył obraz, a po jakimś czasie gry wywaliło bluescreena. Na drugi dzień chciałem odpalić kompa, ale tylko załączały się wiatraki na maks obrotów i komp stał, niczego nie było na ekranie nic nie piszczało. Sprawdziłem kości okazało się że na jednej w ogóle komp nie wstaje, a na drugiej przy ładowaniu windowsa wyrzucało bluescreena albo komp się resetował. Dwie pozostałe kości wyglądały na działające w superpi wszystko liczyło bez problemu. Natomiast jak podkręciłem procka z powrotem na 3,3 GHz to w orthosie chodziło może ze 3 minuty i wywalało błąd. Dopiero jak przywróciłem do standardowego taktowania procka to orthos chodzi godzine i wygląda że jest ok. A i pamięci mi padły po jednej z każdej pary. Moje pytanie jest takie czy to że kompa po podkreceniu mi wywala w orthosie z powodu tego że te dwie pozostałe koście też są walnięte czy to moż jest problem też z prockiem. Edytowane 11 Stycznia 2009 przez macieknh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknh Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruner Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Co było przyczyzną? Napisz bo sam walczę z kompem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) patrioty sie sypią, producent przeszedl na elipidy w których nie ma mowy o podkręcaniu, ma te niby extrem w nazwie, ale jak jest wiecej niz 820 to juz wywalają błedy, niepolecam patriotów to co jest w "moim oc" w stopce stabilnie dzialalo dopuki komp niewystygł, jak go odpalilem następnego dnia to bios wywalil, że jest za bardzo przetaktowany, powodem byly pamieci. Edytowane 20 Lutego 2009 przez Ghostman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...