Skocz do zawartości
macieknh

Problem Z Pamięciami Patriot 4x1gb 800mhz Llk

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem procka podkręconego na 3,3 GHz, dzielnik ustawiony na 1:1, CL4, w orthosie komp chodził cały dzień wszystko było prawidłowo. W piątek zamknąłem komputer bez problemu, choć wcześniej grałem w RA3 i momentami na ekranie widziałem coś jakby śnieżył obraz, a po jakimś czasie gry wywaliło bluescreena. Na drugi dzień chciałem odpalić kompa, ale tylko załączały się wiatraki na maks obrotów i komp stał, niczego nie było na ekranie nic nie piszczało. Sprawdziłem kości okazało się że na jednej w ogóle komp nie wstaje, a na drugiej przy ładowaniu windowsa wyrzucało bluescreena albo komp się resetował. Dwie pozostałe kości wyglądały na działające w superpi wszystko liczyło bez problemu. Natomiast jak podkręciłem procka z powrotem na 3,3 GHz to w orthosie chodziło może ze 3 minuty i wywalało błąd. Dopiero jak przywróciłem do standardowego taktowania procka to orthos chodzi godzine i wygląda że jest ok. A i pamięci mi padły po jednej z każdej pary.

Moje pytanie jest takie czy to że kompa po podkreceniu mi wywala w orthosie z powodu tego że te dwie pozostałe koście też są walnięte czy to moż jest problem też z prockiem.

Edytowane przez macieknh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrioty sie sypią, producent przeszedl na elipidy w których nie ma mowy o podkręcaniu, ma te niby extrem w nazwie, ale jak jest wiecej niz 820 to juz wywalają błedy, niepolecam patriotów

to co jest w "moim oc" w stopce stabilnie dzialalo dopuki komp niewystygł, jak go odpalilem następnego dnia to bios wywalil, że jest za bardzo przetaktowany, powodem byly pamieci.

Edytowane przez Ghostman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi