ptys Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 księże dobrodzieju chyba twoją maszynę diabli biorą, bo grałem w risena na 9.9, 9.10 jaki i 9.11 i żadnych zwiech nie miałem (9.9 i 9.10 za czasów 4890) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) Jaka jest najcichsza wersja Hd 4890 ? Sprzedaje swojego 5850 ( brak czasu na jego wykorzystanie) i narazie planuje przeczekać na Hd 4890 wcześniej miałem 4870 1 gb ze scythe musashi więc do ciszy się przyzwyczaiłem :-) Edytowane 27 Października 2009 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Jaka jest najcichsza wersja Hd 4890 ? Sprzedaje swojego 5850 ( brak czasu na jego wykorzystanie) i narazie planuje przeczekać na Hd 4890 wcześniej miałem 4870 1 gb ze scythe musashi więc do ciszy się przyzwyczaiłem :-) mam referencyjnego HIS`a Turbo i nie powiem ze jest az tak glosny jak niektore referenty ktore mialem. Ale jak cisza, to bym bral sapphire vapor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 mam referencyjnego HIS`a Turbo i nie powiem ze jest az tak glosny jak niektore referenty ktore mialem. Ale jak cisza, to bym bral sapphire vapor. Vapor jest cichy póki grafika nie zacznie się mocno męczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 No panowie, udało mi się wyczaić na allegro Ati 4890 His nówkę za 500zł. Kolejny udany zakup :lol2: a wcześniej trafiłem na okazję z procesorem i za 400zł trafiłem Q9400. Poczekam, aż szał cen Ati z serii 5XXX na polskim rynku się ustatkuje, może Nvidia coś nowego odgrzeje :) I się zmieni na coś mocniejszego w sensownej cenie. Do samej grafy na standardowym chłodzeniu wentylator dla mnie chodzi za głośno. w ustawieniach jest puszczony na 5% obrotów wentylatora to i tak głośno. Jednak S1 i wentylatory na 800rpm robią swoje. Poza tym bez modów bardzo fajnie się podkręca na GPU 1020Mhz na rdzeniu i 4200Mhz na pamiątkach. Powiem szczerze tego się nie spodziewałem. Xibi Później zapodam foty grafy po zmianie bielizny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiadzDOBRODZIEJ Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 księże dobrodzieju chyba twoją maszynę diabli biorą, bo grałem w risena na 9.9, 9.10 jaki i 9.11 i żadnych zwiech nie miałem (9.9 i 9.10 za czasów 4890) 9.11? :) Problem występuje na Viscie 64 jak i świeżej 7,obraz staje w miejscu,robi się szaro zielony i kompletna zwiecha kompa:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 9.11? :) Problem występuje na Viscie 64 jak i świeżej 7,obraz staje w miejscu,robi się szaro zielony i kompletna zwiecha kompa:( 9.9 i 9.10 na Win7 x64 chodzi bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 tak, 9.11. to są te stery beta pod open CL, widoczne jako 9.11. Ja nie zauważyłem żadnej poprawy , zmienia sie tylko numer sterow a bledy sa, potem ich nie ma potem znow sa...głupota. Pamietam ze 9.8 powodowaly brak wody w Anno 1404 te 911 juz nie, 9.8 i 9.9 sypaly artami przy AA w battleforge a niby gra optymalizowana pod Ati.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Ma ktoś problemy w cod4 na 9.11 na Win7? Chodzi mi o 'świecącą' trawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Ma ktoś problemy w cod4 na 9.11 na Win7? Chodzi mi o 'świecącą' trawę.przy 9.9 i 9.10 jest normalnie. 9.11 nie wrzucalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 przy 9.9 i 9.10 jest normalnie. 9.11 nie wrzucalem.No wlasnie wiem, po przejsciu na 9.11 pojawiły sie u mnie te problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 A próbował ktoś o/c karty za pomocą wgrania biosa z innej karty? Czytam coś na XS forum to tam chyba wgrywają właśnie biosy i w taki sposób podkręcają...próbował ktoś? BTW wie ktoś jakie mają wymiary chipu mają pamięci na hd 4890? I jaka jest ich MAX temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Czy wątek umarł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Raczej nie umarl. Tylko nikt nie ma problemow z grafa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Raczej nie umarl. Tylko nikt nie ma problemow z grafa :lol: Niemożliwe, przecież to ATI. :wink: / żartuję nie bijcie / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 A próbował ktoś o/c karty za pomocą wgrania biosa z innej karty? Czytam coś na XS forum to tam chyba wgrywają właśnie biosy i w taki sposób podkręcają...próbował ktoś? BTW wie ktoś jakie mają wymiary chipu mają pamięci na hd 4890? I jaka jest ich MAX temp? no ja mam...może nie problem a pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyerpl Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Za to ja mam problem, mam przejściowo 4890 od His'a z chłodzeniem Icooler X4 i zauważyłem że podczas nawet najmniejszego podniesienia taktów pamięci obraz na monitorze zaczyna skakać. Rdzeń leci elegancko, robi stabilnie 950, za to pamięci podniesione powiedzmy delikatnie do 4000 z 3900 powodują że obraz miga i się trzęsie. Miał już ktoś taki problem? Co prawa pamięci nie mają radiatorów ale żeby nawet 10mhz więcej robiło im problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Co prawa pamięci nie mają radiatorów ale żeby nawet 10mhz więcej robiło im problem?pewnie to jest twoj problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 pewnie to jest twoj problem bardzo mu pomogłeś... A jakie masz temp na pamięciach? Z tego co widzę na necie to ludziom zawsze pamięci idą wysoko...w kilku testach które widziałem to ponad 4500mhz, może faktycznie przez to iż nie ma radiatorów a może przez to że są nie dovoltowane? Radiatorki na allegro są po 6zł ;p wiele nie stracisz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyerpl Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 A jakie masz temp na pamięciach? Z tego co widzę na necie to ludziom zawsze pamięci idą wysoko...w kilku testach które widziałem to ponad 4500mhz, może faktycznie przez to iż nie ma radiatorów a może przez to że są nie dovoltowane? Radiatorki na allegro są po 6zł ;p wiele nie stracisz ;] Temp na pamięciach nie jest za wysoka, to chyba nie do końca chodzi o temp bo nawet gdy system co dopiero wstał; a trwa to max paręnaście sekund, po przestawieniu taktów pamięci na powiedzmy nawet 3920 z referencyjnych 3900 obraz wyczynia cuda...albo mam takiego pecha że referencyjne takty pamięci to praktycznie ostatnie słowo jakie te pamięci mogą powiedzieć ale szczerze w to wątpię.... Wydaje mi się że to może jakiś problem z Catalystami, ten radek to nie konstrukcja referencyjna ATI, jak w większości teraz produkowanych 4890 nie ma w pełni cyfrowej sekcji zasilającej, nie ma regulacji voltag'u rdzenia ani pamiątek. Pcb jest niebieskie, ma 6pin+8pin jeśli chodzi o zasilanie. Edit: Radiatorki już założone, problem nadal ten sam. Z tego co znalazłem na komputroniku w opiniach ludzi to część z nich pisze także o trzęsącym się obrazie ale w necie jakoś nie znalazłem żadnych wzmianek o czymś takim. Będę dalej kombinował ale jakby komuś coś wpadło do głowy to było by miło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Niebiesk? Czyli masz od gigabyte? To tylko konstrukcje referencyjne mają zmiany napięć? Generalnie w tym radku to raczej taktowanie rdzenia ma kluczowe znaczenie... Jak chcesz kombinować to spróbuj wgrać mu innego biosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destroyerpl Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Mój 4890 to był HIS, nie tylko Gigabyte ma niebieskie pcb.Piszę był bo nie zawracałem sobie nim głowy i go sprzedałem. Uważam że ta sztuka była po prostu tak cienka do oc, zdarzają się przecież nie tylko same dobre sztuki, czasami są też padaki, choć ja sam mam raczej fart do ciekawych egzemplarzy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 a można gdzieś znaleźć jakiś spis czy coś które z radków są referentami a które nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 a można gdzieś znaleźć jakiś spis czy coś które z radków są referentami a które nie?Spis nie wiem czy istnieje. Ale jak masz zamontowane seryjne chlodzenie (referencyjne) to bedzie konstrukcja referencyjna (nawet jak masz podniesione takty, czy 6+8 pin, tak jak ja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 właśnie nie mam referencyjnego i chciałem się dowiedzieć czy mogę wgrać do mojego radka bios od asusa żeby zmieniać napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 zastanawiam się na kupnem 4890 i zainteresowała mnie ta aukcja http://www.allegro.pl/item824928893_xfx_ra...z_promocja.html macie może jakieś opinie co tej firmy i modelu karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Poczytaj w googlach o użytkowniku imrch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 zastanawiam się na kupnem 4890 i zainteresowała mnie ta aukcja http://www.allegro.pl/item824928893_xfx_ra...z_promocja.html macie może jakieś opinie co tej firmy i modelu karty ? omijaj tego sprzedawce szerokim łukiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Bardziej rozchodzi mi się o tego radeona od XFX niż o kolesia z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Kupiłem hd4890 od gigabyte w wersji oc tego z zalmanem no i kurde nie mogę wytrzymać hałasu jaki generuje! ;/ jest w radeonach jakiś nie wiem tryb 2d czy coś takiego? ten hałas jest nie do wytrzymania ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...