sylhor Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Chciałabym kupić w miarę przyzwoity skaner max. do 450 zł. Zastanawiam się nad EPSON Perfection V300 Photo. Czy ktoś zna ten skaner i wie jak się sprawuje ? Może jakiś Plustek ? im dłużej czytam tym bardziej się zastanawiam i nie wiem co kupić. Pomóżcie. S. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 V300 to obecnie nowość i pewnie mało kto będzie mógł coś o nim powiedzieć. Natomiast biorąc pod uwagę że jest to następca v200 można się po nim spodziewać bardzo dobrej jakości i parametrów. Na podstawie parametrów i pewnego doświadczenia ze skanerem v200 mogę napisać parę rzeczy: - co do jakości skanów to nie ma się do czego przyczepić, bardzo dobre parametry skanera (CCD, głębie, rozdzielczość i gęstość optyczna) zapewniają skany na wysokim poziomie - dla ambitnych amatorów archiwizacji w sam raz - dosyć duża wygoda użytkowania - pokrywa otwierana wzdłuż dłuższego boku z ułatwieniami skanowania grubych materiałów V300 z tego co widzę w odróżnieniu od v200 ma też źródło światła oparte na technologii LED (do tej pory takie rozwiązanie było stosowane przy wyższych modelach skanerów) co zapewnia natychmiastową gotowość do skanowania i sporą oszczędność energii Z uwagi na to myślę że v300 będzie dobrym wyborem Tu więcej info o nim: http://www.epson.pl/internetLive/dctm/cont...00-PL.inter.jsp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihn Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 A co z tą rozdzielczością dla mnie ona jest z kosmosu. Naprawdę te skanery taka rodziałke wyciągają teraz? Inne niż plusteki i epsony mają po 600x600 albo 600x1200 dpi, a te po 3000x4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Tak wyciągają :) Niższe rozdzielczości spokojnie wystarczają do dokumentów, prostej zabawy z fotografią. Jak chcesz jednak bawić się ze skanowaniem klisz, filmów itd to większe rozdzielczości czasem też się przydadzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...