ilmash Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 więc zacznę od linka: http://support.packardbell.com/pl/item/ind...sn=642603290237 to specyfikacja z tech supportu płyty głównej jaką posiadam w lapku, mam w nim 2x512MB wrzucone, nie planuję na razie zmieny kompa, mimo, iż wiekowy. natomiast te 2GB pamięci operacyjnej by się bardzo przydało jednak. a teraz pytanie: http://allegro.pl/item521857616_1gb_kingst...2_667_dual.html czy coś takiego zadziała? bo według tego co jest napisane i jak się orientuję to powinno ;) no i co myślicie o kupowaniu RAMu na allegro? stosunek ryzyko/opłacalność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Powinno działać. Co najwyżej, jeśli masz w lapie 533MHz, to po zamianie starej kości na nową, jej taktowanie będzie wynosić nie 667, a 533MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 pisze wyraźnie, że notek obsługuje max 2Gb ram ( w jednogigowych kościach) o taktowaniu do 667MHz .... po prostu osiemsetki będą chodziły wolniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilmash Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 ok, ok, jak przypuszczałem, dzięki [; pozostaje pytanie czy kupować RAM na allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Powinno działać. Co najwyżej, jeśli masz w lapie 533MHz, to po zamianie starej kości na nową, jej taktowanie będzie wynosić nie 667, a 533MHz.W zaleznosci od procka 533 lub 667. ok, ok, jak przypuszczałem, dzięki [; pozostaje pytanie czy kupować RAM na allegro? Mozesz kupic nawet w tesco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...