HELLBOY Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Trafiłem na YouTube filmiki które mają zaraz pod ekranem odtwarzania opcję oglądaj w wysokiej rozdzielczości lub obejrzyj w standardowej rozdzielczości. Służy to do przełączania pomiędzy trybami wysokiej jakości i niskiej jakości w czasie oglądania filmu. Jak to włączyć do wgrywanego przez siebie filmu. Ja jak wgram film na YouTuba to nie ma tej możliwości w moich filmach pomimo iż wgrywam filmy o wysokim bps i rozdzielczości. Ktoś umie to ustawić? Oczywiście mowa tu o komputerze i przeglądarkach komputerowych. Edytowane 12 Stycznia 2009 przez HELLBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Ta opcja dodaje się samoczynnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Ta opcja dodaje się samoczynnie ;)... po wgraniu klipu w wysokiej rozdzielczosci. Bitrate ma tu niewiele do gadania. Liczy się 720p. Pragę jeszcze zwrócić uwagę, skoro o YT mowa, iż Youtube ma jakąś politykę zarządzania oglądalnością, gdyż często oglądane kanały ładują się o wiele szybciej od tych mało oglądanych (przynajmniej z wewnątrz uk, a jak u Was? ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Wiesz ... Wrzucałem filmik który na 100% nie miał 720p i jest możliowść obejżenia go w wysokiej rozdzielczości. Co do kanałów - nie zauważyłem czegoś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 ja zauważyłem takie zjawisko ;) czasem jest on dość irytujące :( eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Wiesz ... Wrzucałem filmik który na 100% nie miał 720p i jest możliowść obejżenia go w wysokiej rozdzielczości. Co do kanałów - nie zauważyłem czegoś takiego.Owszem, ale tylko od 720p używany jest inny profil kompresji i jest o wiele mniej bloków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Ja wrzucam filimiki w rozdzielczosci 848x480 i automatycznie mozna je obejzec rowniez jako High Quality do opcji HD wymagany jest material w rozdzielczosci 1280×720. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) No właśnie znalazłem teledysk z taką możliwością i pobrałem go na komputer włączając "oglądaj w wysokiej rozdzielczości". Zassał się w rozdzielczości 480x270, 24.986 fps, 503 kbps. Ten sam wrzuciłem na YT i już nie ma dobrej jakości. Przekonwertuje go na 720x480, 25 fps, około 1000 kbps i wgram. Zobaczymy co się stanie. Wyskoczyła jednak możliwość oglądania w lepszej jakości po kilku minutach od wgrania pliku 720 pix. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez HELLBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 A ktoś wie jak się dodaje napisy do filmów? Wgrałem filmik, dodaję napisy i wyskakuje mi komunikat: Ostrzeżenie przy przesyłaniu pliku Napisy zostały zapisane, ale w pliku wystąpiły następujące błędy track format is unknown Nie przyjmuje mi żadnego formatu napisów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 A ktoś wie jak się dodaje napisy do filmów? Wgrałem filmik, dodaję napisy i wyskakuje mi komunikat: Ostrzeżenie przy przesyłaniu pliku Napisy zostały zapisane, ale w pliku wystąpiły następujące błędy track format is unknown Nie przyjmuje mi żadnego formatu napisów. Dodaj sobie napisy w WindowsMovieMaker :) Jeżeli ewentualnie będziesz dalej potrzebować pomocy - wal na PM. Sprawdzę w domu co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Jeżeli chodzi ci o wtopienie napisów na stałe do filmu to wiem, że to najpewniejszy sposób, ale ja chciałem sobie je dodać do YT aby z jego menu je włączyć czy wyłączyć. Nie myślałem iż wydająca się prosta czynność urośnie do takiego problemy na YT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Eee z dodaniem napisów nie ma aż tak dużego problemu. Trzeba tylko trochę pokombinować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 To opisz jak poprzez edycję filmu w serwisie YT i opcję Podpisy i napisy dodać napisy? Już sobie poradziłem. Ściągnąłem darmowy program Subtitle Workshop ze strony http://www.urusoft.net/products.php?cat=sw przekonwertowałem na format sub i ten format przyjął YT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 http://pl.youtube.com/watch?v=eBRHkVPlgDg => Niech ktoś mi powie jak zrobić taką jakość vid... Czy może tylko partnerzy YouTube mają taką opcję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Po prostu musisz posiadać i wgrać filmik o wysokiej rozdzielczości np. 720x480, 720x576 i powinno być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) troszkę odkopię, bo mam problem z tym całym HD... robię film, 640x360, wrzucam na YT i mam dostęp tylko do standardowej jakości, przycisku włączenia wyższej nie ma, muszę wtedy do adresu dopisać &fmt=18 i dopiero wtedy można cieszyć się lepszą jakością, ale np. jak wytnę z tego filmu jakieś 15-20sek. i wrzucę na YT to mam dostęp do wyższej jakości bez kombinowania, ktoś jest w stanie to wyjaśnić? czekałem nawet kilka dni i nic Edytowane 4 Lutego 2009 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...