JaX_CCC Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam Chciałem rozebrać wtyczkę ATX 24pin i mam problemos z tym. Nie mogę uwolnić przewodów z wtyczki. Macie moze jakieś rady? BTW: nie mam żadnych specjaliych szczypiec. Dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 pineska z uchwytem i jedziesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Bardzo trudno rozbiera się wtyczki, ja używałem cyrkla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 zwykła igła do szycia dużego rozmiaru :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barus Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 uzyj zszywek - wygnij ja w luk - wsadz w otwor wtyczki i mocno docisni - nastepnie pociagnij za przewod - wyjdzie bez problemu 3194025[/snapback] Witam Chciałem rozebrać wtyczkę ATX 24pin i mam problemos z tym. Nie mogę uwolnić przewodów z wtyczki. Macie moze jakieś rady? BTW: nie mam żadnych specjaliych szczypiec. Dzieki za pomoc uzyj zszywek - wygnij ja w luk - wsadz w otwor wtyczki i mocno docisni - nastepnie pociagnij za przewod - wyjdzie bez problemu http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=202639 tutaj facet uzyl 2 zzsywek - ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze ni ch..a nie wejda :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 użyłem 2 igieł i poszło jak po maśle :D trzeba tylko wiedzieć gdzie pchać B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 użyłem 2 igieł i poszło jak po maśle icon_biggrin3.gif trzeba tylko wiedzieć gdzie pchać cool.gif chyba w którą dziurę :lol2: moja pineska z plastikowym kapturkiem też daje rade :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvadzio Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 ten patent z wkladem do spinaczy jest bardzo ok, wczoraj tak rozebralem 6pinowa wtyczke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 kurde jak Wy to robicie :/ Próbowałem igłami, wkładem do spinacza, jakimiś drucikami no i do grzyba jasnego!! kable nie chcą wyjść :/ Molexy to bez problemu ale te wtyczki 4, 6 i 24 pin no masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 mówię pineska z uchwytem z plastiku w miarę długa na boki każdego pina wkładasz do końca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ja ułomny nie jestem <_< Po 20 minutach walki stwierdzam że mój zasilator jest "niereformowalny", no nie ma bata na tego dziada :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Ja tez próbowałem i niestety, ale piny nawet nie drgną... Robiłem dwoma zszywkami, które wchodzą bez problemu w molexa, ale nic z tego nie wyszło :mad: Może to wina Codegena, bo najpierw na nim chciałem potrenować zanim wezmę się za topowera. Edytowane 1 Lutego 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 ja nie wiem chłopaki ja używałem zwykłej igły do szycia z zestawu mamy :wink: i wychodziły mi aż miło począwszy od 6 pin przez molexy na wtyczkach od wentylatorów kończąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 No idzie, idzie. Zszywki to tylko utrudnianie sobie życia, wystarczy igłą wygiąć blaszkę i wychodzi... Można wkładem długopisowym, ale jest więcej roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...