Pablo Hudinii Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Potrzebuje waszej pomocy moja karta 9600 od galaxy uległa uszkodzeniu i nie odpala. Po zakupie jakiś rok temu zmieniałem pastę termo przewodzącą na Arctic Silver 5 bo oryginalna- srebna to straszny był beton. Teraz potrzebuje taką pastę bo kartę oddaję na gwarancję wiecie gdzie można taką kupić? Wiem że troszkę podobna jest na oryginalnych radiatorach AMD BOX. Co możecie mi polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopper Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Wątpie żeby unieważnili gwarancje ze wzgledu na zmienioną paste, ale moge się mylić, nie znam się na tym. Cooler master robi takie betonowe gnioty w strzykawkach, kosztuja kilka zlotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Też tak myślę, w sumie to większość osób zmienia pastę, ale wolę nie ryzykować. Zaraz zerknę na pasty Cooler mastera. Dzięki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Tylko pamiętaj żeby przy nakładaniu nie było jej za dużo, bo mogą się do tego przyczepić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Pastę po prostu cieniutko rozsmaruj palcem tak,żeby tylko przykryła powierzchnię rdzenia. Jeśli na oryginalnym chłodzeniu nie było plomby (bądź zrobiłeś cacy, żeby nie było widać) to nie stracisz gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Znajomy ma też Galaxy i będziemy razem walczyć: postaram się delikatne ściągnąć pastę z jego karty i nałożyć na swoją, mam nadzieje że będzie jej tam sporo żeby nie zabrakło. Teraz mam nałożoną z chłodzenia AMD bo ta pasta w sumie najbardziej przypomina oryginalną! Zastanawiam się czy przewodzi ona prąd? bo nie mam miernika i nie mam jak sprawdzić. Chyba Amd nie stosuje najtańszych past... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...