Skocz do zawartości
Mesmero

Zestaw Ok. 5000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat poniższego zestawu:

CPU: Q9550 - 1200 zł

MB: P5Q Pro - 489 zł

RAM: OCZ 2x2gb sli ready - 209 zł

HDD: Samsung 640gb - 229 zł

GPU: Gigabyte GTX 285 - 1405 zł

Drive: LITEON iHas222 - 100 zł

PSU: Tagan U33II 780w - 509 zł (alternatywy Cooler Master 600w, Chieftec 750w/650w, Tagan 680w/600w)

Case: Nzxt Apollo lub Gigabyte iSolo 3134 - ok. 400 zł (z nastawieniem na Gigabyte'a)

CPU Fan: Cooler Master Hyper Z600 - 120 zł

Suma: 4661 zł

Sprzęt ma mi służyć do projektowania w cadzie, obliczeń konstrukcji, gier.

Tak będę podkręcał.

Nie nie lubię WD.

Tak ma być stylowy.

Największy problem mam z zasiłką. Chcę aby była porządna i z zapasem, gdyż z czasem buda będzie się wypełniać :wink:

eXtreme Power Supply Calculator podaje wynik około 550w wliczając w to dodatki nie uwzględnione w specyfikacji typu dodatkowy ram, podkręcenie procka, karta dźwiękowa i satelitarna, dodatkowy dysk etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i nie kręcą się już tak jak dawniej , ale na pewno będą lepsze niż te ocz co wybrałeś (zreszta masz jeszcze pewien limit kasy więc kup A-daty 1066 , te nie sprawią problemu)

Dlaczego pioneer a nie liteon , czy ja wiem , polecam produkty sprawdzone (miałem styczność z pioneerem , a liteona nie widziałem na oczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi