Goomba Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 http://znak.pl/index.php?cid=320&scid=...+X2+AM2+65W+DSb http://znak.pl/index.php?cid=320&scid=...+X2+AM2+65W+BOX http://znak.pl/index.php?cid=320&scid=...0+X2+AM2+65W+DD http://znak.pl/index.php?cid=320&scid=...0+X2+AM2+65W+DO Który? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Black Edition. Płyte tez kupujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Co do procka chodzi mi o to czy warto dopłacać do BE? Niby mała kwota, ale jednak muszę do niego jeszcze chłodzenie kupić więc różnica to tak naprawdę ok. 50zł. Ile tak mniej więcej można by na nim wykręcić bez dokupowania jakiegoś b. drogiego chłodzenia? Nad płytą tez i zastanawiam: M3N78-EM czy M3N78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 BlackEdition mają odblokowany mnożnik, co ułatwia podkręcenie. Moim zdaniem warto dopłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Skoro kupujesz i płytę i proca o może lepiej coś na intelu. Będzie co prawda drożej, ale wydajniej w grach i nie tylko. Problemem, może być mobo, pod intela nie ma tanich płyt, które by były tak "wypasione" jak płyty pod amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Na płytę i procesor mam przewidziane 500zł, przez co Intel definitywnie odpada, zresztą AMD nie jest już takim złym wyborem po wyjściu Phenoma II, który dorównuje Quadom, a to dopiero pierwsze modele. A co do gier nie mam z byt dużych wymagań, gram raczej w starsze (CS:S, AA, UT2k4) gry i do nowych mnie nie ciągnie. Jakie tanie chłodzenie byście do tego BE polecali? Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Atak#komarA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 W miarę dobre chłodzenie do BE to Pentagram Alpaya, ok. 60 zł (chodzi w zakresie 1500-3200 obrotów, jednak pow. 2000 hałasuje). Tyle że 2000 w zupełności wystarczy aby w stresie schłodzić go pon. 40 stopni. Mam go i mogę polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Dużo lepszy od Alpay a w tej samej cenie jest Auras Wave. Na Techworks jest porównanie, sam sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 500zł na płyte i proca? Proszę: E2180 + EP31-DS3L. Razem 477zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Tu jest jeszcze jedna kwestia. Pod platformę AM2+ można będzie za jakiś czas (np. 2 lata) tanio zmodernizować zestaw kupując Phenoma2 ( porywnywalnego z Quadami). Przy intelu zostaje nam nowa pltforma i modernizacja może sporo kosztować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 A myślisz że za 2 lata procki od AMD będa nadal kompatybilne z AM2+? Czemu sami sobie robicie problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Gigabyte GA-EP31-DS3L - 267PLN E5200 -299PLN Najlepszy tandem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Będą np obecne Phenom II 920 i 940 dużoooo tańsze niz dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Decyzje co do platformy już podjąłem, nie kupuje nic Intela, bo za płytę główną która by mi odpowiadała muszę zapłacić 350zł. A więc EOT! Teraz jeszcze muszę wybrać Asus M3N78-EM czy M3N78? Ta pierwsza ma lepszą kartę graficzną, ale ma mniej slotów PCI co teraz problemu nie będzie stwarzało bo będę potrzebował tylko jednego z nich na kartę sieciową, ale gdy dokupię kartę dźwiękową i graficzną może zrobić się tłok. Druga z kolei ma słabszą grafikę, a zintegrowanej będę używał przynajmniej do wakacji. Więc która z tych płyt lepiej radzi sobie przy OC? UPDATE: Co sądzicie o chłodzeniu Arctic Cooling Freezer 64 Pro w porównaniu z wcześniej wymienionymi? Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Atak#komarA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Decyzje co do platformy już podjąłem, nie kupuje nic Intela, bo za płytę główną która by mi odpowiadała muszę zapłacić 350zł. A więc EOT!A czego oczekujesz od płyty? Wolisz kupić gorsze, głośniejsze i grzejące się? Czy wolisz kupić proca z dobrym OC i wydajniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Wole kupić w przyszłości Phenoma II nic nie wymieniając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Wole kupić w przyszłości Phenoma II nic nie wymieniając. ale on juz teraz bedzie gorszy od q9xxx to co mowic w przyszlosci.. ja bym proponowal jednak intelizacje czyli e5200 i Gigabyte GA-EP31-DS3L chyba teraz to nic nie jest oplacalne od AMD:( a szkoda bo powinna byc rownowaga intel juz sie zaczyna przez to obijac (i7) Edytowane 14 Stycznia 2009 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Phenoma II akurat sobie radzi w porównaniu do quadów intela, pooglądaj testy. A co do płyty to weź M3N78, grafika gorsza ale marginalnie, to są te seme układy tylko inaczej taktowane jak dobrze pamiętam. Freezera 64 nie bierz, to już stara konstrukcja. W tej cenie sporo lepszy będzie Auras Wave. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Phenoma II akurat sobie radzi w porównaniu do quadów intela, pooglądaj testy.Ale to nie zmienia faktu że Qady intela nie są słabsze. Atak#komarA, później w P31 wsadzisz Quada i nie będzie z tym problemu. Ale teraz kupować wolnego X2 zamiast PDC? Nie wiem jak do Ciebie mówić byś wreszcie zrozumiał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 A ja nie wiem jak do ciebie mówić żebyś wreszcie zrozumiał podjąłem już decyzję, zwłaszcza że się okazało że moje finanse będą mniejsze bo nie sprzedam swojego starego złoma za tyle ile chciałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Ale to nie zmienia faktu że Qady intela nie są słabsze. Atak#komarA, później w P31 wsadzisz Quada i nie będzie z tym problemu. Ale teraz kupować wolnego X2 zamiast PDC? Nie wiem jak do Ciebie mówić byś wreszcie zrozumiał... Ale też nie są szybsze tylko porównywalne, więc co to za różnica czy potem wsadzi quada czy PII?? A z tym "wolnym" X2 to trochę przesadziłeś. Bez OC PDC są porównywalne lub nawet wolniejsze od swoich cenowych odpowiedników od amd, dopiero po OC dostają skrzydeł. Ja sam kupiłem X2 bo wiem, że nie potrzebuję cały czas wysokiej wydajności, zresztą komp przez 90% czasu śmiga z aktywnym CnQ. Potrzebna dodatkowa moc? X2 też się kręci, co prawda nie tak wysoko, ale jednak. Nie twierdzę, że Intel jest gorszy bo tak nie jest. Jednak podczas zakupu patrzę nie tylko na wydajność CPu, ale również na mozliwości oferowane przez mobo i możliwość rozbudowy. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Dzięki wszystkim za pomoc zakupy już zrobione! Korzystając z okazji: odradzam zakupy w esc.pl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 A dlaczego odradzasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Sprzęt chciałem kupić już wcześniej ale miałem przygodę z tym sklepem więc chciałem się ponownie zastanowić co wybrać: Sprzęt zamówiłem, 25 grudnia po paru dniach nie mogłem się doczekać więc napisałem na ich numer GG, po chwili oddzwonił ktoś od nich i powiedział, że sprzętu nie mają na stanie i że dostawa będzie dopiero nawet w połowie stycznia. Zgodziłem się poczekać do dostawy, gdy zaczęła zbliżać się połowa stycznia postanowiłem znów napisać do ich i dowiedzieć się co z dostawą i ceną bo ona w tym czasie zdążyła się zmienić. Zostałem zignorowany, więc zadzwoniłem odebrała chyba ta sama osoba która do mnie wcześniej dzwoniła, po podaniu numeru mojego zamówienia usłyszałem w telefonie jakiś cichy szept po czym połączenie zostało przerwane. Później parokrotnie próbowałem skontaktować się ze sklepem, bez skutku. Co ciekawe gdy napisałem do nich że rezygnuje z zamówienia bo nie lubię być olewany zamówienie zostało po chwili anulowane. I tym sposobem stracili potencjalnego stałego klienta, a zakupy przez internet robie dość często... teraz dałem szansę sklepowi techmarket.pl Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Atak#komarA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Polecam Agito.pl, solidny sklep i nie robią żadnych wałków. Wszyscy kumple tam zamawiają i nie mieli jescze żadnych problemów, z gwarancją tak samo. Ja zamawiałem nowe graty 23 grudnia, 24 rano kurier był u mnie w domu. PS. ostatnio coś znacznie wzrosła liczba narzekań na esc.pl.... Edytowane 15 Stycznia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ja tam z ESC nigdy problemów nie miałem. Praktycznie paczka nigdy nie szła dłużej, niż 20 godzin. A w przypadku Agito szło mi 5 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 W każdym sklepie mogą zdarzyć się opóźnienia, zależy jak się trafi... mi np nigdy z agito nie szło dłużej niż 1 dobę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...