hardwin Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 płyta główna na s.754, agp: asus k8n-e 1,5Gb ramu [3x512MB DDR400] grafika power color ati x1950pro 256MB po zainstalowaniu windowsa, wszystko śmiga do czasu instalacji drivera do karty graficznej następują freezy już na pulpicie, zwiechy, czarne ekrany które nieraz kończą się totalnym zwisem bądź informacją o tym, że 'Vpu Recover zresetował akcelerator graficzny' czytałem, że pomaga wyłączenie opcji fast write w BIOSIE, ale to nie pomaga że instalaca starszych sterowników pomoże- tez nie pomaga [przerabialem 8.12, 8.7, 8.4 aż do 7.11 i jakas wersja 6] no i samo wyłącznie w opcjach catalyst tego VPU RECOVER, ale to z kolei kończy się prawie natychmiastowym blue screenem z informacją/ błędem ati2dvag pomyślałem, że karta może walnięta ale w innym kompie działa lux, testy i w ogóle śmiga testy ramu zrobione, jest ok, dysk ok, wymiana zasilacza tez nic nie zmiania to jest pytanie nie do teoretyków tylko tych co się z takimi błędami spotkali dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 ja bym stawiał na zasilacz ewentualnie spróbuj zrobić downclocka rdzenia i zobacz czy będzie stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 ja bym stawiał na zasilacz ewentualnie spróbuj zrobić downclocka rdzenia i zobacz czy będzie stabilnie.wymienialem zasilacz a karte sprawdzalem na innym kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 dlatego piszę żebyś zrobił downclocka aby namierzyć problem czytaj problemem może być też co powoduje niestabilność drivera będziesz musiał sam namierzyć problem bo na odległość to ciężka sprawa szczegolnie, że to soft i nie zawsze hardware/soft samej karty jest winny. Oddaj sprzęt jakiemuś kompetentnemu informatykowi on powinien szybko zdiagnozować zaprosiłbym do mnie ale Rzeszów trochę daleko choć po tej samej stronie Wisły :) a narazie sprawdź wskazówki które ci podałem przy odrobinie szczęscia namierzysz problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 no niestety downclock też nie pomaga dziwaczny problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...