Skocz do zawartości
Holden

D-link Di-524 - Laptop Nie Chcę Się Połączyć Z Routerem Przez Wifi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem. Podłączam router, wpisuję w przeglądarce http://192.168.0.1 i nie chcę wejść. Wyłączyłem Firewall i Kasperskiego i udało się lecz tylko na chwile, później znowu to samo. Raz wchodzi raz nie. Do laptopa podłączyłem router to odrazu się udało a na stacjonarnym ciężko coś.

Może ktoś wie, od czego to zależy??

Dzięki za odp. Pozdrawiam

Edit: Jak uruchomie komputer, wyłącze zapore i kasperskiego to wtedy da rade wejść na 192.168.0.1, ale jak zaczne coś ustawiać to po chwili zaraz wyskakuje Nie można wyświetlić strony i już drugi raz nie można wejść. Wtedy musze znowu uruchomić komputer i itd.. znowu działa tylko przez chwilke. Jak mam włączonego kasperskiego i zapore to w ogóle nie moge wejść w te ustawienia.

Co to może kurde blokować???

Zaznaczam że już kiedyś miałem identyczny router na tym samym kompie i wszystko działało.

Edytowane przez Holden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, z wszystkim o czym pisałem jakoś sobie poradziłem, dlatego zmieniłem temat, w sumie nie wiem jak.. chyba samo zaczeło działać :P:P hehe.. Ale pojawia się następny kłopot :) Włączam WiFi w laptopie wyszukuje sieć, łącze się (wszystkie zabezpieczenia sieci narazie powyłączane), zasięg jest full ale nie mogę się połączyć, łączy, łączy i się nie chcę połączyć. W laptopie mam SP3.

Co to może być??

PS: Jak ustawie jakiś klucz to jest cały czas "pobieranie adresu sieciowego" a za chwile Ograniczenie lub brak łączności i net nie chodzi.

PS2: w telefonie mam wifi i chodzi bez problemu, a laptop nie moze sie połączyć.

Edytowane przez Holden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi