Deliriously Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zastanawiam się jaki laser wybrać do 2000zł. Wymagania: - oczywiście kolor :) - niezawodny + dobre warunki gwarancji - wytrzymujący duże przebiegi miesięczne (rzędu kilkudziesięciu tysięcy) - szybki druk - stosunkowo cichy - dobrze jakby był duplex Póki co moim faworytem jest OKI C5750dn Czekam na komentarze/sugestie/inne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaGu83 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ta, którą podałeś jest okey. Sprawdź także i tą SAMSUNG CLP-660ND http://maxcomp.pl/product_info.php?cPath=4...oducts_id=17172 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 OKI szybsza, ale dzięki za propozycję. Używałeś może którejś z tych drukarek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Czekam na komentarze/sugestie/inne propozycje. Zerknij sobie również na Epsona B500DN: http://www.epson.pl/internetLive/dctm/cont...00-PL.inter.jsp Jest to co prawda drukarka atramentowa ale wydajnością i kosztami eksploatacji bije laserową konkurencję na głowę (4 osobne tusze po 170 zł szt. o wydajności 7 tys stron każdy) http://www.centrumdruku.com.pl/eksploatacj...dn.cd?materialy Dodatkową zaletą takiej drukarki jest możliwość drukowania na różnego rodzaju nośnikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Całkiem ciekawa propozycja. Czy dobrze widzę, że ten Epson drukuje na papierze o gramaturze jedynie 90g/m2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 W danych szczegółowych znalazłem info: Gruby papier: do 190 g/m² / 0,25 mm Ponadto: Papier zwykły, zwykły papier do drukarek atramentowych Premium (A4), jasno-biały papier do drukarek atramentowych (A4), papier matowy o dużej gramaturze (A4), dwustronny papier matowy (A4), papier jakości fotograficznej do drukarek atramentowych (A4), papier do drukarek atramentowych (A4), papier powlekany (A4), samoprzylepne arkusze jakości fotograficznej (A4), profesjonalny papier do ulotek (A4), papier fotograficzny PhotoPaper (A4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 To dobrze, bo 90 to byłoby trochę za mało. A jak jest z awaryjnością Epsona? Zastanawiam się również jakie będą koszty eksploatacji. Wiem, że w OKI C5750 koszt wydruku strony mono to ok. 4 groszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Espon jest spoko, daje radę.. ale wg mnie OKI jest lepszym producentem i jego sprzęt jest mniej awaryjny... przy tej klasie drukarek koszt wydruku będzie podobny... Najlepiej porównaj sobie technologie - LED czy laser; długość gwarancji - czy jest door-to-door; jakieś inne profity np dodatkowy toner po rejestracji na stronie jak w przypadku OKI serii C5000... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 OKI z tego co wiem daje 24 miesiące + wieczystą na LED. To chyba przeważy szalę. Z poprzednią drukarką miałem takie cyrki, że tym razem chcę postawić na jakość. W jaki sposób można dostać darmowy toner? Nie znalazłem o tym nigdzie informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 i się mylisz z gwarancją:) bo dają 36 miesięcy na ten model sprawdź TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Cóż... takie błędy potrafię sobie wybaczyć :) 36 miesięcy robi wrażenie. Powiedz mi jeszcze jak jest z dostępnością materiałów eksploatacyjnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 zamawiasz w sklepie online, czekasz aż łaskawie dostarczy przesyłkę kurier/listonosz i cieszysz się nowymi materiałami eksploatacyjnymi:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia. Poprzednią drukarkę co chwilę wysyłałem do serwisu nie tylko z powodu awarii, ale także na czyszczenie i wymianę każdej, nawet najmniejszej części. Gdzieś słyszałem, że LED w OKI pod tym względem jest o wiele mniej problemowy bo np. można go czyścić samemu. To prawda? Jak to się robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 fakt w drukarce laserowej, lasera niestety samemu nie wyczyścisz... tutaj jest to tak zaprojektowane, że gdy podniesiesz klapę to widać wszystkie 4 listy z diodami LED. Wystarczy użyć wilgotnej szmatki lub nawet palca! i kurz znika:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Widziałem na żywo ten sprzęt w akcji i jestem zdecydowany. Bylem pod wrażeniem z jaką gramaturą daje sobie radę ta drukarka! 300g/m i drukowała dalej tak samo sprawnie! Lecę na początku tygodnia zamówić. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 to daj znać gdy zakupisz i przetestujesz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...