qtch Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 dlaczego mam tak malo punktow ? karta jest od sapphire, nawet stary ma od nich. nie wiem co mam zrobic, zeby bylo wiecej tj. liczylem na cos okolo 10000 :( przeinstalowalem windows, ale to nic nie dalo. poratujcie bo pierwszy raz mam radka !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 po1 mysle ze masz na mysli 2001 wynik ten jest wprost beznadziejny , nie wiem z czego to moze wynikac jak zainstalowales na nowa windows , i Catalysty 3.2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Chyba w 3dmarku 2001 :D Masz niskie taktowanie tego radka bo 250/230, podkrec go troche a 10000 otrzymasz. Zreszta jakie masz ustawienia, catalysty itd???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Chyba w 3dmarku 2001 :D Masz niskie taktowanie tego radka bo 250/230, podkrec go troche a 10000 otrzymasz. Zreszta jakie masz ustawienia, catalysty itd???? No chyba nie powiesz, ze przez dotaktowanie go do 250/250 bedzie mial 5k przyrostu pkt :) Na bank wsadziles go zamiast gf i wystarczy format i nowe stery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 a w sterownikach zmieniles na performence ? pewnie masz jakie AA wlaczone albo inne ciach!stwo.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Podstawowe pytanie Instalowales sterowniki do mobo ? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Chyba w 3dmarku 2001 :D Masz niskie taktowanie tego radka bo 250/230, podkrec go troche a 10000 otrzymasz. Zreszta jakie masz ustawienia, catalysty itd???? No chyba nie powiesz, ze przez dotaktowanie go do 250/250 bedzie mial 5k przyrostu pkt :) Na bank wsadziles go zamiast gf i wystarczy format i nowe stery. Nie no racja Kaeres. Ale nie powiesz ze mu wynik nie wzrosnie. Zreszta pisal ze przeinstalowal system Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 tak, te od agp, teraz dalem wszystkie texturki na low i mam 6500, ale to i tak kijowa malutko, na tym gefie co w podpisie mialem 6200 :( macie jeszcze jakies pomysly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Qtch wymien sobie te karty na te Apollo co sa w actionie sa duzo lepsze. napisalem juz w moim poscie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 A jak jest ustawione w biosie wszystko dotyczace AGP??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 a sa takie ??? ja nie widzialem dzisiaj :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 wez zrob wszystko jeszcze raz tzn calkowity format , defrag zainstaluj system dx stery do mobo catalysty 3.2 daj wszystko na performeance i zapusc ten test. Peter co to znaczy duzo lepszy to ze podkreciles go o 10% na redzeniu ? i ~6% na pamieciach ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 No kulde defoultowo na radku 9100 Apollo 250/460 i 1500 Xp mam 8000 punktow bez reinstalacji windowsa. To jest duzo lepszy a jak go podkrece to jest kolejne 600 punktow. Ty Vengeance jak na Herkulesa to mas malo punktow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 U mnie w Katowicach byly ( sa od 2 dni ) i znajomy handlowiec mi ja polecil zamisat MINTa, bo ci mowie ze te karty roznia sie pamieciami: Twoja ma 64 bitowe pamieci moja 128 bitowe i to dla tego masz taki marny wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 gdzie w Katowicach kupiłeś teego radka ? bo ja od poniedziałku szukam i same minty znajduje... ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Kisio zobacz sobie tego minta bo jak pisalem juz kilka razy trafiaja sie w nich perelki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Kupilem go w hurtowni w Actionie ale jak nie masz firmy komputerowej to nie kupisz, kumpel mi kupil bo ma sklep. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Ile za niego dales???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgadnji?? 340 brutto w hurtowni, bardzo tanio co nie :)))))))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 no ale ja właśnie od poniedziałku chodze i oglądam te minty... sprzedwacy w sklepach to już sie do siebie uśmiechają jak mnie widzą ;) ale niestety jakies badziewia same sie trafiaja :( ostatnio byly takie z pamieciami jakiejs dziwnej firmy.. adcorp czy cos.. ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 podkrecilem go do 275/275 i mam 7200, ale pamieci sa gorace. ja dalem 350 zeta, ale to jest sapphire, w sterach tak jest napisane i takie sa stery, a chyba by nie dali sterow od sapphire bez powodu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 A Qtch za gorsza karte dal jakies 15 zl wiecej w actione bo tez sie zastanawialem ktora wybrac. O jakies 30% wydajnosciowo gorsza heheeh. Qtch mowilem ci ze jak kupie to ci napisze ale ty tez kupiles w tym samym dniu co ja i tak to masz kape ;(((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Bo to jest saphire w pudelku Minta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 obejrzalem sobie tego radka sapphire na benchmark.pl i ten moj ma taki sam wiatrak, taktowanie, naklejki z tylu, plytke, tylko innye pamieci :((( ale to chyba nie spowalnia az tak strasznie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Reinstalka systemu nie zawsze pomoze. Zrobiles format ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 No tym sie rozni, innymi pamieciami, i to tak spowolnia. Tak samo jakbys mial Gf4mx440se z 128 bitami pamieci i 440se 64 bitowe pamieci duzo slabsze karty. To samo jest w twoim przypadku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 A jakie masz pamieci??? Ja mam Samsungi i fajnie sie kreca. Wycinsolem z niej przed chwilka 320/600 Ale jeszcze 3Dmarka puszcze ale dopiero wieczorkiem bo zmykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Saphiry widzialem na 3 rodzajach kosci, wiec nie macie co plakac. Trafiaja sie rozne gufna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 U mnie w Katowicach byly ( sa od 2 dni ) i znajomy handlowiec mi ja polecil zamisat MINTa, bo ci mowie ze te karty roznia sie pamieciami: Twoja ma 64 bitowe pamieci moja 128 bitowe i to dla tego masz taki marny wynik. :lol: hahaha do zes dowalil boshe 64bitowe pamieci to mialy Rivy tnt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Peter: 128 bit od 64 bit to sie roznia znacznie. Ale w sapphire sa niezle pamieci 4ns i ich taktowanie wg. specyfikacji powinno wynosic 250 mhz (500 mhz). Sapphire nie wiadomo czemu obniza taktowanie do 230 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...