M_a_V Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Planuję zmienić kompa i chcę to zrobić bardzo po kosztach, myślałem o takim zestawie: E2200 Gigabyte GA-P35-DS3L 2x1GB jakiś kingston 800 7300GT Czy tagan 380 staruszek już 4 letni da rade ? Komp nie będzie podkręcany ani jakoś męczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Troche poszperałem i znalazlem, że Twój Tagan ma obciązalność linii 12V (a więc z tej, z której korzystają nowe płyty, procki, karty graficzne) = 22 A. Nie jest to dużo, ale dla konfiguracji podanej przez Ciebie i bez oc wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_V Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Troche poszperałem i znalazlem, że Twój Tagan ma obciązalność linii 12V (a więc z tej, z której korzystają nowe płyty, procki, karty graficzne) = 22 A. Nie jest to dużo, ale dla konfiguracji podanej przez Ciebie i bez oc wystarczy. No i elegancko, konkretna odpowiedź, a ja także mogłem podać jaką ma obciążalność, nie musiałbyś grzeabać. Odpowiedź pro, bałem się, że zobaczę mega fachowców, którzy powiedzą, że bez 600 W nie podchodź ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Bezproblemowo da sobie rade ten zestaw w stresie wciagnie jakie 140-160W.. wiec zapas duzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 to ja się podepnę pod temat, zasilacz ten sam, a ja bym chciał nim uciągnąć e5200 i radka hd4850, da radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Da radę. Ale nie podkręcaj :) Edytowane 14 Stycznia 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) to ja się podepnę pod temat, zasilacz ten sam, a ja bym chciał nim uciągnąć e5200 i radka hd4850, da radę?Wg kalkulatora Zenfista taki zestaw bierze około 20 A na linii 12 V. Twój zasilacz ma na tej linii 22A. Także wg tego kalkulatora starczy "na styk". Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 czyli do oc i dla zachowania ciszy wypadało by zmienić na coś mocniejszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 no najlepiej na jakomś 450 albo 500 :) jeśli chcesz dobrze OCowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...