Skocz do zawartości
M_a_V

Tagan 380

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zmienić kompa i chcę to zrobić bardzo po kosztach, myślałem o takim zestawie:

E2200

Gigabyte GA-P35-DS3L

2x1GB jakiś kingston 800

7300GT

Czy tagan 380 staruszek już 4 letni da rade ?

Komp nie będzie podkręcany ani jakoś męczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche poszperałem i znalazlem, że Twój Tagan ma obciązalność linii 12V (a więc z tej, z której korzystają nowe płyty, procki, karty graficzne) = 22 A.

Nie jest to dużo, ale dla konfiguracji podanej przez Ciebie i bez oc wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche poszperałem i znalazlem, że Twój Tagan ma obciązalność linii 12V (a więc z tej, z której korzystają nowe płyty, procki, karty graficzne) = 22 A.

Nie jest to dużo, ale dla konfiguracji podanej przez Ciebie i bez oc wystarczy.

No i elegancko, konkretna odpowiedź, a ja także mogłem podać jaką ma obciążalność, nie musiałbyś grzeabać. Odpowiedź pro, bałem się, że zobaczę mega fachowców, którzy powiedzą, że bez 600 W nie podchodź ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja się podepnę pod temat, zasilacz ten sam, a ja bym chciał nim uciągnąć e5200 i radka hd4850, da radę?

Wg kalkulatora Zenfista taki zestaw bierze około 20 A na linii 12 V. Twój zasilacz ma na tej linii 22A. Także wg tego kalkulatora starczy "na styk". Edytowane przez Stanko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi